Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosankaa

Zapalenie zatok wywołane alergią???

Polecane posty

Gość kokosankaa

Hej dziewczyny! Mam problem z zapaleniem zatok. Od dwóch miesięcy mam katar i boli mnie głowa. I mam takie uczucie rozpierania, jakby mi ktoś głowę rozrywał na kawałki.. Lekarz mnie leczy na zatoki, ale nic nie pomaga. Znalazłam coś takiego: http://www.mojealergie.pl/alergia-a-zapalenie-zatok-maja-ze-soba-wspolnego/ Czy to znaczy, że moje problemy mogą mieć związek z alergią? Nawet jeśli nigdy nie byłam alergiczką i pierwszy raz mi się to dzieje?

Gość neteu
Dwa miesiące temu? To idealnie pasuje na alergię. Akurat wtedy zaczyna się pylenie roślin - sprawdź w kalendarzu, które pyłki wtedy uczulają. Ja mam uczulenie na brzozę i cierpię każdej wiosny, ale używam od niedawna sprayu do nosa Ecto Alerg http://www.langsteiner.eu/pl/produkty/ectoalerg-spray-do-nosa-20-ml/ i jak ręką odjął! Zero kataru, z nosa już nie cieknie i nie mam zawalonych zatok, jak co roku. Warto spróbować.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Infekcje górnych dróg oddechowych mogą mieć różne podłoże. Jeśli ból utrzymuje się przez dłuższy czas, polecamy skonsultować się ze specjalistą, który przeprowadzi badania, zdiagnozuje powód dolegliwości oraz dobierze odpowiednią metodę leczenia. Zapraszamy do Medicus DCL we Wrocławiu. Więcej informacji oraz kontakt na naszej stronie internetowej www.medicusdcl.pl.

Gość gość
Spróbuj leku przeciwhistaminowego w połączeniu z parówkami np. z rumianku. Mi pomogły te tabletki www.alergia-allegra.pl, strasznie współczuję bólu!!

Gość misia102
Parówki mi kompletnie nie pomagają :-( Walczę cały czas z tymi zatokami i nic nie pomaga :-( Macie jeszcze jakieś podpowiedzi? Wygląda na to, że będę musiała wybrać się do lekarza. :(

Gość gość
Też robiłam parówki/inhalacje i co tylko. przynajmniej raz w tygodniu umieram na bol glowy. chyba tez czeka mnie lekarz

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Domowe sposoby działają doraźnie, najczęściej przynoszą ulgę na jakiś czas, natomiast choroba może rozwijać się dalej. Jeśli ból głowy utrzymuje się dłuższy czas, zalecamy konsultację z lekarzem laryngologiem, który przeprowadzi odpowiednie badania i zaleci skuteczną metodę leczenia. Kontakt do naszej Kliniki znajdą Państwo na stronie www.medicusdcl.pl.

Gość gość
ja też robię sobie często inhalacje, dodatkowo biorę tabletki na zatoki. Czasem się polepszy, innym razem strasznie boli. Myślę o jakimś zabiegu na to, przeczytałam ostatnio artykuł o nowoczesnych metodach walki z zatokami? Co o tym myślicie ? http://znajdzlekarza.pl/swiadomypacjent/chorujesz-na-zapalenie-zatok-poznaj-nowoczesne-metody-ich-leczenia

Gość gość
a ja robie inhalacje biore tabletki i nic. Musze się chyba wybrać do lekarza. Co raz gorzej się czuję.

Gość gość
Ja mam przewlekłe zapalenie zatok spowodowane alergią, mi pomaga płukanie zatok i inhalacje. Jak jest naprawdę zle to inhaluj sie gentamycyną taką na receptę przeznaczoną do zastrzyków i kropówek, ale mi laryngolog kiedys to przepisał zeby zmieszac z sola fizjologiczna i jak na razie nic nie dziala lepiej

Gość gość

Używamy Novama Familino Pro i problemów z tym inhalatorem nie mam jak do tej pory. Solidna konstrukcja, poręczny kształt, nie zajmie dużo miejsca w mieszkaniu, a sama inhalacja nie zajmie z kolei dużo czasu ;)

Gość gosć
Dnia 28.12.2018 o 11:22, Gość gość napisał:

Używamy Novama Familino Pro i problemów z tym inhalatorem nie mam jak do tej pory. Solidna konstrukcja, poręczny kształt, nie zajmie dużo miejsca w mieszkaniu, a sama inhalacja nie zajmie z kolei dużo czasu ;)

Tez polecam

Gość dddda

Do tego https://novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja sobie zastosujesz każdy lek, czy nawet sól fizjologiczną z kwasem hialuronowym. Dla mnie inhalator to było wręcz objawienie. Latem ciągle zatkane zatoki, bóle głowy. Siadam sobie codziennie na sesję przed TV i mam spokój. Jakaś wartość przeciwbólowa nawet jest przyznam.