Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rtg przed planowaną ciążą w tym samym cyklu znieczulenie zęba

Polecane posty

Gość gość

witajcie w tym cyklu mam zamiar starać się o dziecko ale wczoraj miałam robione rtg zęba i u stomatologa znieczulenie. teraz mam 9 dzień cyklu czy lepiej odłożyć do następnego ?

Gość gość
dodam że nie miałam fartucha ochronnego nawet nie wiedziałam że coś takiego teba nakłądać

Gość gość
Generalnie lepiej chyba odczekać i ja bym odczekała, ale do rtg zęba jest potrzebna minimalna ilość promieniowania, więc w razie czego nic się nie powinno dziać.

Gość gość
dlaczego masz czekać? promieniowanie może być ewentualnie szkodliwe w czasie ciąży a nie po czasie. Nie rozumiem problemu.

Gość gość
nie wiem tak zaczęłam się martwić i zastanawiać. A znieczulenie u stomatologa ? myślałam że na jutro umówię się z moim lekarzem ale ma urlop do końca tygodnia :/ nr prywatnego nie mam bo gdzieś zapodziałam a w rejestracji nie chcieli mi podać. więc teraz nnie wiem co robić czy czekać czy nie. Ale może dla pewności poczekać do następnego cyklu ?

Gość gość
ja miałam tk jamy brzusznej na początku cyklu, wtedy tez planowalam ciąże. Zapytałam swojego ginekologa czy jest jakieś przeciwskazanie, odp. ze nie - teraz mam zdrowego 2latka:)

Gość gość
masz na myśli rtg ?

Gość gość
gość dziś dlaczego masz czekać? promieniowanie może być ewentualnie szkodliwe w czasie ciąży a nie po czasie. Nie rozumiem problemu. X A masz pewność, że promieniowanie nie ma wpływu na rozwijające się w jajniku jajeczko? Myślę, że to jest podobnie jak z tomografią, niby możesz się starać niemal od razu po takim badaniu, ale rozsądny lekarz każe odczekać ze 3 miesiące. Ja wiem, że ryzyko uszkodzenia jest niewielkie, ale lepiej poczekać niż żałować.

Gość gość
stwierdziłam że odczekam do następnego cyklu. Myślicie że wystarczy ?

Gość gość
starczy;)