Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mąż powinien mnie utrzymywać?

Polecane posty

Gość gość

Wyszłam za mąż za mężczyznę, który zarabia naprawdę baaaardzo dobrze. Oczywiście kocham go i nie był to związek z wyrachowania. Ja pracuję w swoim zawodzie i zarabiam 3000zł a więc niewiele. Mamy wspólne konto, więc ta moja wypłata to tyle co nic, bo mąż zarabia 10 razy tyle. Teraz jestem w ciąży:) I ja uważam, że powinnam po macierzyńskim juz do pracy nie wracać bo i po co? Będę miała zajęcie w domu, bo teraz to nie ukrywam, że bym się nudziła siedząc sama. Mąż powiedział że jak tam sobie chcę mu to obojętne, bo moja wypłata i tak nic nie znaczy w naszych wydatkach. Ale koleżanki rodzina napadli na mnie, że jak tak moge, że jestem głupia, że on powinien mnie w d... kopnąć:O Oczywiście usłyszałam, że jestem bez ambicji, że wyszłam za mąż dla kasy pewnie i że mąż będzie głupi jak sie zgodzi bym pracę rzuciła. A co on ma się zgadzać? Przy takich dochodach to chyba mało która chciałaby pracować, prawda?

Gość łowcaprowokacji
2/10 nuda

Gość gość
OMG stawiam po tym wpisie ze masz 17 lat i pustke w głowie

Gość gość
to juz bylo na kafe... poza tym nie wierze ze tak faktycznie jest..

Gość gość
Znów jakaś psychiczna wypowiada się w ten idiotyczny sposób Pomyśl dziewucho, zanim coś napiszesz.Słabe prowo.

Gość gość
Mialam podobna sytuacje i uznalam ze bardziej przydam sie do wychowania wlasnych dzieci , zadbania o swoj dom, bliskich, siebie. Szkoda byłoby chocby oddawać dzieci w obce rece a takze podtruwac sie byle jakim jedzeniem, byc w roznych codziennych dziedzinach zdanym na laske innych ludzi - fachowcow do byle glupstwa, korepetytorow, rozmaitych doradcow. Poniewaz mam dobre wyksztalacenie i ambicje,zeby sie czegos stale uczyc, nie zaniedbywalam też własnego rozwoju. Nigdy nie nudziłam sie w stworzonym pzrez siebie domu, z wlasna rodzina i przyjaciólmi. Wazne jednak, zeby w domu nie zgnusniec a wykorzystac sytuacje do wszeschtronnego rozwijania sie ( w pracy na etacie jest to jednak bardziej jednostronne) . Jesli masz moznosc ( czy wręcz - mozna pmozna powiedzić - luksus) organizowania czasu samej, nie zmarnuj tego! kazdy dzien powinien byc inny, atrakcyjny i wnoszacy w twoje zycie cos nowego, pozytecznego, grzechem jest zmarnowanie takiej szansy, bo nie kazdemu jest dana.

Gość gość
po ok. 10-15 latach mąż stwierdzi, że kura domowa go nie interesuje i zmieni na młodszy model a ty zostaniesz bez niczego

Gość gość
Jesli maz ma duze zarobki( a o takich tu mowa) oplaca zonie swiadczenie emeryutlane. Poza tym jest to wspolna decyzja obojga.