Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tężyczka choruje któraś z was?

Polecane posty

Gość gość

Ja po operacji tarczycy i 4 razy mnie wykręcilo twarz,rece,nogi.biore vigantol,miligamma,calperos 1000 i magnez i problem z parathormon.

Gość gość
Jawna czy utajoną? Ciężka sprawa :-( slyszalam o niej że bywa niebezpieczna

Gość gość
Co to wogole za choroba jest.objawy itd...

Gość gość
Co to wogole za choroba jest.objawy itd...

Gość gość
O matko to przeczytać przecież możesz w necie co to jest ,a autorka pyta dziewczyny które na nią chorują bozeeeee!

Gość Tezyczkowa pani
Autorko,ja choruje.lecze się u Toruńskiej w Warszawie.Powiem tak,duzo osób nie zdaje sobie sprawy że każdy może na nią zachorować.Jawna jest wynikiem uszkodzenia przytarczyc,utajona stresu! Może wyrządzić wiele szkód niestety.

Gość Tezyczkowa pani
Autorko,ja choruje.lecze się u Toruńskiej w Warszawie.Powiem tak,duzo osób nie zdaje sobie sprawy że każdy może na nią zachorować.Jawna jest wynikiem uszkodzenia przytarczyc,utajona stresu! Może wyrządzić wiele szkód niestety.

Gość gość
ja na utajona wraz z nerwica lekowa i depresja oraz nietolerancja glutenu i jej nastepstwami. w zeszlym roku nie wierzylam ze przezyje chociazby miesiac, bylam na wykonczeniu, nie wstawalam z lozka. a najgorsze bylo to ze nie wierzylam ze to te choroby daja az takie objawy ktore pasowaly do stwardnienia rozsianego lub raka mozgu... przeszlam mase badan i potwierdzilo sie ze to nie sm czy rak mozgu a te.... wykrecalo mnie w chinski paragraf, budzily mnie dreszcze jak przy padaczce, dostawalam skurczow oskrzeli i raz nawet steryd w tylek dostalam na pogotowiu bo ojciec myslal ze sie udusze, skurcze krtani(u doroslego sa niegrozne ale wkurzajace zwlaszcza jak sie ma dodatkowo nerwice i panikuje, u dzieci moga spowodowac uduszenie), skurcze miesni calego ciala, mrowienie na twarzy... bralam antydepresanty, benzodiazepiny, calperos i magne b6 chyba z 6tabletek dziennie. najlepsze bylo to ze magnez i wapn z badan krwi mialam ksiazkowy a neurolog mi wytlumaczyla ze niedobory z miesni to co innego, ze ci ktorzy zmarli z powodu calkowitego wyplukania tych pierwiastkow z tkanek mieli ich wartosc we krwi idealna! dzis zostala mi tylko nerwica ale zaleczam ja dieta bezglutenowa bo gluten byl przyczyna mojej nerwicy a naduzywanie kofeiny -spazmofilii. potrafilam na czczo wypic z rana kawe siekiere, potem kawa z automatu, tiger i puszka coli i tak przez 2lata non stop. moj zoladek to miazga

Gość gość
21:07 Powiedz proszę jak odkryto u ciebie alergie na gluten? Pytam ponieważ jako dziecko na celiakię chorowałam.gastroskopia stwierdziła stan zapalny błony śluzowej,produkty bezglutenowe są okropnie drogie! I chleb w smaku nijaki :-( wiesz co u mnie po wzięciu wapna paraliż puszcza po ok 20 min a ciebie gdy złapie co bierzesz? I w jakich ilościach bierzesz? Jeśli mogę zapytać ;-) autorka.

Gość gość
Już odpowiadam. Tak jak pisałam szukając moich wyimaginowanych chorób robiłam masę badań zarówno tk czy gastroskopie czy usg chyba całego ciała to jeszcze badanua krwi. Mój ojciec i jego matka mają niezdiagnozowane zaburzenia psychiczne jakby coś na pograniczu nerwicy i świadomej schizy, sama nie wiem bo iść do psychiatry nie chcą ani nie chcieli. Do tego ojca często boli żołądek i bierze ranigast. Ja mam również jakieś problemy z psychiką bo a ro nerwica a to depresja i zachowania agresywne. W gastroskopii wyszło mi zapalenie żołądka ale bez bakterii hp :( ipp leków brać nie mogę bo siada mi psychika po nich, pewnie przez zmniejszoną wchlanialnosc witamin itd. Do tego mam zapalenie tarczycy ale zaburzeń hormonalnych z nią związanych nie mam. Mądry dziadzina gastrolog wpadł czy to aby nie jest dziedziczna nietolerancja glutenu bo przy tym są stany zapalne a także problemy z głową. Matka wprowadziła ojcu taka dietę a ja sobie samej i powiem ze widzę ogromną różnicę bo nie mam już ataków paniki ani klojacych bólów żołądka :)

Gość gość
A diety lekkostrawnej aż tak rygorystycznej nie stosuje. Bezglutenowa natomiast bardzo. Czasem aż mnie skręca na widok chleba czy kluchow ale są inne dobre rzeczy bez glutenu np kluchy śląskie czy kopytka (ja robię na samej ziemniaczanej), chleby kukurydziane - tortille domowej roboty, naleśniki z mąki ryżowej, kogut panierowany płatkami kukurydzianymi z ryżem kokosowym :) domowej roboty kisle czy budynie

Gość gość
Dzięki za odpowiedź :- ) życzę dużo zdrowia! Ja dopiero zaczynam walkę :-( mam problem z przytarczyami po usunięciu tarczycy.autorka. o wapnie i innych pierwiastkach nie wspomne i przejdę raczej na dietę bezglutenowa.czytalam gdzieś że celiakia jest chorobą na całe życie.

Gość gość
Ja prawdopodobnie tak, ale to wyjdzie w praniu. Dopiero za kilka dni wyjaśnią się badania, które robiłam na stronie http://www.euroimmundna.pl/celiakia - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, chociaż moje objawy raczej wpasowują się idealnie pod tężyczkę :/