Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie historie psa Hachiko? wczoraj przeplakalam caly film

Polecane posty

Gość gość

Jak psy potrafia byc wierne i kochajace swojego pana. Ja sama mam psa adoptowanego, ktory garnie sie do kazdego i nie ma wiezi z nami jak gdyby byl z nami od poczatku. Wczesniej mialam pieska okolo od 12 lat byl z nami od poczatku i byl przekochany i oddany. Tez macie takiego malego przyjaciela w domu?

Gość gość
też mam adoptowanego psa. nie jest to filmowy inteligent robiący fantastyczne sztuczki ale go kochamy. on nas też, ma swoje leki, dostaje wręcz histerii jak zostaje sam w domu. behawiorysta rozkłada ręce... no ale kochamy tego szkodnika. mój dziadek przygarnal kiedyś kundla. psiak był niemal zaglodzony i miał ślady maltrwtowania.dziadek opiekował się nim 4 lata. jak gdzieś wychodził to pies siadal na Starym pniaku i czekał na niego póki nie wrócił. I jak dziadka zabrała karetka pies tam usiadł i czekał. nie jadł, siedział tam dzień i noc. po tygodniu był skrajnie wyczerpany, pił tylko wodę. jakby czuł ze dziadek nie wróci :( dziadek zmarł w szpitalu a pies dalej czekał. po 2 tygodniach myśleliśmy ze zdechnie, ale wracając ze szkoły zauważyłam szczeniaka na ulicy. wyglądał jak siedem nieszczęść. wzięłam go do domu i to uratowało życie psu dziadka, bo zaczął się opiekować sxczeniakiem. żył jeszcze 5 lat i nie było dnia żeby nie poszedł na pniak i nie siedział tam kilka h, ale zaczął normalnie jeść i spać z młodym w budzie. zdechł ze starości...koło tego pniaka.

Gość gość
Mam przyjaciela nie takiego malego;) Wzięłam ze schroniska. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Ma jakieś schizy i demolowal mi mieszkanie jak wyszłam choćby śmieci wyrzucić bez niego, ale problem się rozwiązał bo przeprowadziliśmy się do domu i ma podwórko dla siebie (choć na randki i tak ucieka). Jest przekochany. Wczesniej w domu rodzinnym tez były znajdy -cudowne istoty.

Gość gość
Naprawde serce sie kraje, gdy slysze, ze ktos wyrzucil psa z samochodu albo przywiazal do drzewa w lesie. Mimo wszystko najlepiej miec psa od malego, bo pozniej taki adoptowany ma swoje przyzwyczajenia jak moj. Tego obecnego trzymamy na dworze a w nocy ma legowisko w piwnicy. Pies jest sredniego wzrostu na dosc wysokich nogach , dlatego podejrzewamy, ze ktos go wyrzucil np. z bloku bo urosl za duzy. Pies zawsze chce wleciec do salonu na kanape i tam czuje sie jak u siebie, dlatego u wczesniejszych wlascicieli musial siedziec w domu i te przyzwyczajenia mu zostaja. Gdy wracamy do domu to pies na nas szczeka jakby nas nie znal, mimo, ze jest z nami 4 lata juz :( Sytuacja Twojego dziadka jest bardzo smutna, dobrze, ze pies zajal sie tym szczeniakiem to mu troche zajelo glowe. ostatnio slyszlam o histori psa ktory czekam pod szpitalem na swojego pana, niestety jego wlasciciel zmarl a on nadal wierny czekal.

Gość gość
Co jeszcze zauwazylam to ten obecny adoptowany, nie chcial zeby go glaskac i masowac. Jedynie chcial po glowie, dopiero po wielu miesiacach czy nawet powyzej roku obrocil sie na plecy i chcial zeby mu brzuch masowac. Czyli dopiero po dlugim czasie zaufal.

Gość gość
Ogladalam film ze dwa razy,za kazdym razem z mezem plakalismy.Sami tez mamy przekochana sunie.Nie wyobrazam sobie zycia bez psa obok.

Gość gość
nasz nam zaufał szybko bo już po 2 tygodniach leżał do góry kołami :D nasz to potężny dog niemiecki. trzymamy to w domu, bo ma chore stawy i nie mógł być na podwórku. na podwórko idzie w takie słoneczne dni jak dziś i się wygrzewa. naszego ktos wyrzucił najprawdopodobniej bo zaczął chorowac-po pierwsze stawy po drugie oczy-jest ślepy :( to też potęguje panikę gdy zostaje sam. zdecydowanie ten szczeniak uratował życie psu dziadka. bardzo mnie to wtedy cieszyło bo zdążyliśmy się z nim zzyc. U nas w domu zawsze były jakieś znajdy-jak nie pies to kot. czasem nawet coś bardziej dzikiego-był jeż, wróbel ze złamanym skrzydelkiem, a nawet... jaszczurka która mieszkała w jedną zimę w garażu :)

Gość gość
Gdy mielismy tego co zostal z nami 12 lat, gdy wyjechalam na kolonie na 2 tyg, piesek nie chcial jesc i rodzice mysleli, ze zdechnie ;(

Gość gość
najgorzej sie czuje z tym, ze gdy pies, ktory przezyl z nami 12 lat nie bylam przy nim gdy odchodzil. Wtedy myslala, ze chce go zapamietac w dobrym stanie i zyjacego. Moj tata znalazl go rano w piwnicy gdy juz zdechl obok niego siedzial nasz kot i musial wiedziec, ze nasz maly przyjaciel odszedl.

Gość gość
przepiekna historia. warto obejrzec, wyciskacz lez murowany !

Gość gość
Ja po tym filmie płakałam jeszcze na drugi dzień jak sobie go przypomniałam ;(

Gość gość
Dokladnie lzy leca ciurkiem, trzeba przygotowac paczke husteczek.

Gość gość
Ja bym obejrzała ale ja się wzruszam na reklamach więc to chyba niezbyt dobry pomysł;)

Gość gość
film jest na yt

Gość gość
widzialam, lepiej nie ogladac gdy ktos ma dola