Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Świadkowie jehowy to sekta gorsza od islamskich fanatyków

Polecane posty

Gość gość

jehowici to niesamowicie ohydna sekta, przesladują ludzi ktorzy chcą odejsc z ich sekty lub to zrobili , wspierają tylko siebie, dziwi mnie to ze większosc rządów pozwala na istnienie czegos takiego, w Chinach wiedzą że to zagrożenie i tępią bydlaków

Gość gość
A jak pozbyć sie takich uciążliwych Jehówek które mimo grzecznych sugestii dalej raz na miesiąc przychodzą i wciskają tą swoja literaturę i namawiaja na studium biblijne ? Może jestem za mało asertywna bo te kobiety w sumie bardzo grzeczne i miłe ale też namolne a jakoś mi głupio nakrzyczeć czy coś

Gość gość
Nie da się, mój facet się z takimi nie patyczkuje, po chamsku poszczuł naszym psem i zwyzywał od najgorszych, a one ? wrzucily jakieś ulotki i książeczke do skrzynki na listy które zaraz wylądowały w śmieciach. Mówie ci to jest SEKTA, to wlaście sekciarskie metody, robią pranie mózgu ludziom, bo kto normalny za darmo robiłby z siebie debila i chodził po ludziach pierdoląc jakies farmazony ? Mój atak na tych świrów nie jest bez podstaw, miałam kolezanke, niestety miałam...ktora po rozwodzie wpadła w sidła znajomej jehówki, dziewczyna zmienila sie bardzo, mnie chciala tez w to wciągnac, gdy zobaczyla ze nie da sie, to kontakt osłabł a teraz na ulicy prawie mnie nie poznaje, tylko cześć, gdy chcialam pogadac to uciekała ze sie niby spieszy. To są chorzy ludzie, poczytajcie poza tym o pedofilii wsrod jehowych, zboczeni chorzy ludzie, na calym swiecie mają wiele spraw w sądach, wujek gugiel waszym przyjacielem - PEDOFILIA I JEHOWI - atakujemy kosciol katolicki i muzułmanów a nie widzimy ze jest gorszy wróg, ta sekta opanowala kazdy kraj, pieniążki plyną do siedziby ''Straznicy'' w Nowym Jorku

Gość gość
poszczuj psem... ja tak zrobiłam, skutek murowany...

Gość gość
Ale śwadki jehowy w przeciwieństwie do krk i muslimów, jako organizacja nie mają krwi na rękach. To po prostu amerykańska korporacja, dla słabych psychicznie ludzi, a chodzi o kasę, grubą kasę. Poza tym oni coraz gorzej przędą finansowo, a za kilka lat, może miesięcy prawdopodobnie, najzwyczajniej w świecie zbankrutują...

Gość gość
Zniszcz ich tą samą bronią. ;) Gdy zaczniesz opowiadać o swojej wierze to szybko uciekną bo oni uważają że ich wiara jest tą jedyną najprawdziwszą i najbardziej sensowną. ;P

Gość gość
Ja tam z nimi nie dyskutuje.zawsze im powtarzam oczywiscie jak sie napatolą juz,ze jestem tak zatwardziala ateistka,ze na żadną wiare mnie nikt nie namówi i zawsze odpuszczaja.

Gość gość
Do : gość 2016.08.20 Hahahah prostacka ignorantko, twoja koleżanka nie chciała z Tobą rozmawiać bo się ciebie wstydziła czemu się nie ma co dziwić czytając twój wpis. Jesteś zbyt tępa żeby ogarnąć co ma Ci do powiedzenia więc sobie darowała rozmowę. Ciekawy jestem jaki to biznes Świadkowie mają że w swoim wolnym czasie, za darmo chodzą po waszych domach i za darmo rozdają wam czasopisma i książki. Za darmo geniuszu ekonomii!

Gość gość
Ale "rajskie noce" mają raz w roku... i tam każdy z każdym się zabawia nawet 90-latki...

Gość gość
gość 2016.08.20 Jak na ludzi którzy odmawiają służby wojskowej, nie biorą udziału w polityce, nie bratają się dla interesów z innymi religiami, jako broni używają tylko biblii i miłości to strasznie są groźni. Serdecznie gratuluję wszystkim Świadkom wytrwałości odwagi i cierpliwości w głoszeniu.

Gość gość
Człowieku, to jest właśnie ignorancja co widać w niemalże każdym wpisie. Nikt z nimi nie rozmawia ale wszyscy wszystko wiedzą najlepiej, a nawet lepiej od samych Świadków.

Gość gość
Tak wymyślajcie dalej niestworzone bzdury:D Noce rajskie, że co?:D Miałem okres, gdy zadawałem się z ŚJ, chodziłem też na zebrania. Nikt nigdy ode mnie nie wziął pieniędzy, nawet nie padł taki temat. Jest skrzynka na DOBROWOLNE datki (nie to co w KK, chodzi z tacą zawsze). Mimo, że otrzymywałem sporo literatury, nikt ci nie każe za nic płacić. ŚJ są zarejestrowanym związkiem wyznaniowym w Polsce, a nie sektą działającą w podziemiu:D Mówicie o pieniądzach, to przypominam o tym ile biorą księża za każdy sakrament- ślub, pogrzeb. Za wszystko i ta taca jeszcze. Potem pieniądze trafiają do Watykanu. Że przypomne tutaj o banku watykańskim i malwersacje, poczytajcie sobie. Jedziemy dalej...może przypomnieć historię KKK i papieży z rodziny borgii? Co tam się działo wtedy...:D Ja ŚJ grosza nie dałem, chociaż chyba to nie jest szczególny powód do dumy.

Gość gość
Żeby tylko z tacy zbierali to by był mały miki ale niestety kradną wszystkim i mam tu na myśli 70 000 000zł od ZUS-u na katolicki przybytek w Wilanowie!!!!! Moje ciężko zarobione pieniądze poszły na pieprzony katolicki burdel dla największych złodziei, kłamców, pogan, i bałwochwalców!!!! Nie jestem Świadkiem Jehowy, ale jest to najporządniejsza religia na świecie, nie kradną, nie mieszają się do polityki, nie walczą w wojnach. Gdyby wszyscy byli świadkami to nie było by tyle obłudy, morderstw niesprawiedliwości, wojen na świecie.

Gość gość
Jehowy to sekta ! Prawda !

Gość gość
gość dziś Rozwiń i udowodnij pełnym zdaniem

Gość gość
Ale lubią sobie zdrowo popić... mam takiego kolegę...

Gość gość
Mam pytanie do większości. Czy ktoś z was chodził szkoły gdzie uczyli was odmieniać ?

Gość gość
Ale mają durne zasady... np. dziecko umiera a oni nie pozwolą przetoczyć krwi - mądre to jest?

Gość gość
gość dziś Mądre jest przetaczanie krwi?

Gość gość
Ja napiszę tak...to ciężka decyzja. W Biblii jest werset o tym by krwi nie przetaczać i po prostu tego się trzymają.

Gość gość
To lepiej pozwolić dziecku umrzeć?

Gość gość
gość 12.37: skoro przetaczanie krwi ma uratować życie, to wg mnie to mądra decyzja...

Gość gość
Wydaje mi się że to nie kwestia tego czy Świadkowie życzą sobie transfuzji, tylko tego że to najtańszy sposób, a zarazem najgorszy i najmniej zdrowy dla organizmu

Gość gość
gość 12.37: Biblia też mówi żeby nie jeśc wieprza a jehowi jedzą, tylko kaszanki nie uznają...

Gość gość
unikają krwi z tego co wiem

Gość gość
Nie ma tekstu o przetaczaniu krwi!!! Tu chodzi o to aby jej nie jeść! Dlaczego? Bo zwierzę, gdy jest zabijane wydziela m.in. hormony, które są toksyczne (lekarz może Wam to uzasadnić), poza tym krew nie jest strawna, jej spożywanie jest po prostu niezdrowe. Należę do jednego z Kościołów protestanckich (nie będę tu "reklamować" z jakiego konkretnie, moje zdanie jest takie, że gdy człowiek naprawdę szczerze szuka Boga to ten Kościół sam odnajdzie...). Przetaczać krew wg Biblii NALEŻY jeśli jest potrzeba kogoś ratować, jak również narządy przeszczepiać. Koniec. Kropka. Jeśli ŚJ uważają, że tak bardzo trzymają się Biblii to dlaczego jedzą rzeczy uznane za nieczyste? To albo wszystko (nawet wypaczone), albo wcale. ŚJ przetłumaczyli sobie Biblię nie dość, że z angielskiego (NIKT POWAŻNY TAK NIE ROBI, lecz robi się to z języków oryginalnych) to przerobili Pismo Święte tak, by popierało ich niebiblijne nauki, to bardzo smutne, bo idą do ludzi i wciskają brednie :( Przekład "Nowego Świata" został przeze mnie osobiście sprawdzony, jest tendencyjny i powyrzucano z niego kłopotliwe teksty, to jest smutne, czego można się dopuścić chcąc wyprać ludziom mózgi :( W szeregach ŚJ jest naprawdę wielu wspaniałych i szczerych ludzi, ale powinni stamtąd uciekać jak najprędzej.

Gość gość
Jak już sprawdziłeś przekład nowego świata to rozumiem że sprawdziłeś też biblię gdańską, warszawską itp. tylko z czym? Przekład nowego świata pojawiła się w latach 90tych w Polsce, a do tej pory używali w.w., a Biblia to Biblia i walka o przecinek nie ma sensu, ale usuwanie całych tekstów już tak i proszę wytłumacz mi ostatnie przykazanie. Nie dziwię się że przetłumaczyli sami skoro są takie bzdury. Co do krwi to jeden z największych interesów, a to że się jej nadal używa krwi jest w równie głębokim średniowieczu co obchodzenie pogańskich obrzędów i wielobóstwo. Każdy chirurg wie że można operować bez używania krwi i jest to nawet bezpieczniejsze niż transfuzja, ale nie wygodne politycznie i finansowo bo nie zamyka się interesu który przynosi krocie.

Gość gość
Rodzina mego partnera od kilku pokolen są wiekszosci Swiadkami Tesciowie to wspaniali ludzie akceptuja nasz wolny związek i ze partner wybrał swieckie zycie.Byłam kilka razy na zebraniach i pamiątce, zadna rajska noc Swiadkowie to zasadniczy ludzie,wielkiej wiary ale tez niepozbawieni wad.

Gość gość
Nie ma ludzi pozbawionych wad

Gość gość
Do gość dziś Tak, zawsze porównuję przekłady :) Mam Biblię gdańską, warszawską, poznańska, tysiąclecia... Zacytuj mi proszę z przekładu "Nowego świata" np. Dzieje 8,37... P.S. A Ty z czym sprawdzasz?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować