Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam14lat

Czy to jest stulejka? Czy napletek tak się ściąga?

Polecane posty

Gość mam14lat

Jak powinien schodzić napletek wzwodzie i spoczynku. W spoczynku mogę go zdjąć, ale się tak dziwnie podwija... za duża fałda zostaje z tyłu. A podczas wzwodu sam mi nie schodzi i próbowałem ściągnąć i też tak dziwnie się podwija, a wygląda to strasznie, bo tak jakby głowa chciała wyjść z golfa, a nie mogła. I boję się dalej ciągnąć. Spróbować ściągać, aż mnie nie zaboli, taki napór jest normalny?

Gość gość
Napletek powinien schodzić lekko i bez oporu (i tym bardziej bez jakiegoś bólu, czy nawet dyskomfortu) aż poza żołądź. Z tego co tu opisałeś raczej na pewno masz stulejkę. Najlepiej idź od razu z ojcem prywatnie do urologa - on zdecyduje co dalej. Jeżeli chcesz na NFZ to musisz iść do rodzinnego po skierowanie do urologa. Może to dla ciebie być wstydliwe, bo zwykle są to lekarki i na pewno będzie chciała sama zobaczyć (tutaj jest wyraźna dyskryminacja mężczyzn, bo kobieta może bez skierowania iść do ginekologa).

Gość mam14lat
Czyli podczas wzwodu powinien zejść mi napletek przy zwykłym pociągnięciu bez oporu. Nie trzeba używać dużej ilości siły? A czy napletek powinien być aż tak duży tzn. w spoczynku wygląda jak lejek.

Gość gość
Tak. Jak wygląda w spoczynku to nieistotna sprawa - każdy jest inny i to sprawa estetyki (jak nie przeszkadza w oddawaniu moczu). Ważne, aby spełniał swoją funkcję podczas erekcji, a wtedy skórka musi bez oporu zejść.