Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos sie na was obrazil za to ze dostajecie 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Tak jak rodzinka mojego meza na nas. Ograniczyli z nami kontakty i wytykaja, ze wozimy sie za 500+. Tak bomielismy czelnosc jechac na wakacje hihi. Smieszy mnie taka postawa :)

Gość gość
Bo zapewne dokładnie tak jest. Wiesniara.

Gość gość
Ja uwazam ten program za pomyłkę, która kosztuje nas podatników za duzo, mam nadzieje że jak bedzie nowy rzad to natychmiast zlikwiduje te pierdoły

Gość gość
To sie nalezy od dawna,łaski nie robią.

Gość gość
Nie wiem o co te całe halo. Za 500zl dziecka nie utrzymasz. Ja mam dziecko bo ccielismy z mężem a nie dla tego że dają kasę to wcale nie są kokosy dziecko i wiele więcej kosztuje.Tyle w temacie. Totalne bezrobocie ma się czym jarac jak siedzi na d***e i ma 4 dzieci

Gość gość
A najwięcej gadają o podatkach wiesniaki na najniższej krajowej którzy czy chcą czy nie muszą jak KAŻDY płacić podatki. Ci co mają przedsiębiorstwa płacą wyższe podatki ale oni też sobie odliczania WIELE OD PODATKU I NIKT IM NIE ZARZUCA NIC. cwaniaki .

Gość gość
Ale co tak jest ?zreszta pytanie bylo do mamconajmniej dwojki dzieci, ktore dostaja te pieniazki. Ale oczywiscie odezwaly sie swiete krowska jedynakow wsiekle z zazdrosci, ze one za swoje lenistwo nie dostaja. Hihi fajnie popatrzec,w waszych odpowiedziach widac cala ta wscieklosc i zazdrosc. Buziaczki w krowie mordki :****

Gość gość
Pomyślcie logiczne tipsiary z kasą a dziecko. Żebyś Ty miała 500 zł na dzieciaka, ktoś inny (Ba! Nawet Twój mąż i ty) musicie 700 zł oddać urzędnikowi (200 zł idzie na przelewy i opłacanie urzędników). Nie prościej by było ujednolicić podręczniki, aby co roku nie było nowych dla tego samego rocznika? Już byście zaoszczęziły 300 zł na samych podręcznikach. Ale mamuśki bez matury nie ogarniają czegoś tak prostego.

Gość gość
Nie gadajcie. 500zł to bardzo dużo dla ludzi z zarobkami 2-3 tys, a przecież wielu Kowalskich zarabia też mniej.

Gość gość
Nie. Tylko na kafeterii :D

Gość gość
niektórzy ludziska się rzucają i wyzywaja ze ktos dostaje 500+, a ciekawa jestem czy jakby im dano 500 zl np. do wyplaty to by nie wzięly i powiedziały nie nie chcę :P. Jak dają trzeba brać ;). A jestem mama jedynaczki, nie biore 500+ :P

Gość gość
A ja tez mam zal..Znam pare rodzin ktore pobieraja 500 plus.Nie jestem przekonana czy im sie to nalezy..Niektore z tych rodzin co roku wyjezdzaja z dzieciakami na dwutygodniowe wakacje za granice(nawet bez 500plus wyjezdzali).Inna para oboje pala,alkohol za kolnierz nie wylewaja.Ona nie pracuje,chyba nigdy nie pracowala..i sie cieszy,ze dostaje od Panstwa na troje dzieci,plus alimenty,rodzinne itd..To ma Ona sama ponad 3tys zarobku,partner jej pracuje,niezle zarabia na czarno...Sama jestem w ciazy i mi 500plus nie bedzie sie nalezalo,bo zarabiam ok 1400zl,a maz ok 1500.I co?Jak tu zyc?wynajmowac mieszkanie,bo oczywiscie na wlasne nas nie stac..jesc itd.No ale w pl. Kto nie kombinuje,ten nie ma...Trzeba nauczyc sie kraść,tak jak wiekszosc spoleczenstwa.

Gość gość
A i moge jeszcze dodac,ze jak jade gdzies gdzie sa dzieci to kupuje cos slodkiego..Kupilam czekolady jadac do tej pary z trojka dzieci.Najmlodsze 3letni chłopiec jak zobaczyl czekolade to az sie trzasl,zjadl cala odrazu przy czym caly sie ufajdal..i czekal na kare :-\.Starsze dzieci tez odrazu po katach zjadły,nawet nie poczestowali kolegi ktory akurat u nich byl.

Gość gość
15:39 to jak nie masz kasy ani oszczednosci ani mieszkania ale zrobilas sobie dziecko?!

Gość gość
Niby gadacie, że gospodarka upadnie, że państwo bankrutuje, ale pretensje, że wy też chcecie dostać. Czyli jakby dawali każdemu to będzie ok, ale skoro dają komuś, a nie mi to oznacza lincz na matki. Obrażanie kobiet o to, że biorą na dzieci pieniądze. A co ja jestem? Beata Szydło? Ja na PiS nie głosowałam nawet. A co do pytania autorki to TAK... Spotkałam się już z głupimi tekstami. Nawet na ulicy zwyzywano mnie od patologii i małolatów co dzieci rodzą... Jest to o tyle żałosne, że żadna z nas patologia, oboje pracujemy. Jestem bliżej 30 niż 18, a że wyglądam chyba dość młodo to pani powiedziała na głos, że dzieci robią sobie dzieci żeby tylko do pracy nie iść.

Gość gość
Oszczednosci jako tako nie mam.Mieszkac wlasciwie to mam gdzie..na dzialce rekreacyjnej..Czeka nas wegetacja..albo kombinowanie na prawo i lewo.Dziecka pragnelam i bede jadla suchy chleb,ale je wychowam najlepiej jak bede umiala.Czy ta polityka jest sprawiedliwa?

Gość gość
To swietne zycie zapewniasz dziecku egoistko. Na dzialce z malym dzieckiem i suchy chleb bo mialas takie pragnienie?! Masakra. I dlaczego liczysz na panstwo a nie na siebie? czemu nie poszlas do bezplatnego liceum a potem do pracy o studia zaoczne zeby normalnie zarabiac? To tez wina panstwa? Masakra jaka egoistka. Suchy chleb bedzie jesc ale dzidzi bedzie bo chciala.

Gość gość
Ja mam jedno dziecko i dostaje 500 +. Nikt sie nie obrazil bo w moim otoczeniu kazda koleznaka dostała na pierwsze i drugie dziecko.

Gość gość
O co Ci chodzi?srednie wyksztalcenie mam..a w moim wojewodztwie zarobki sa najnizsze w calej polsce.Prace mam i co z tego?Jak sie nic nie nalezy..Moglam wcale nie pracować i zerowac na panstwie.Wtedy mialabym wiecej niz teraz mam.A Panstwo zamiast pomoc uczciwym obywatelom,daje tym co kombinuja na lewo i prawo..

Gość gość
Toc wedlug Panstwa wystarczajaco duzo z mezem zarabiamy,zeby samodzielnie utrzymac siebie i dziecko.Pomocy nie potrzebujemy wedlug Panstwa!!To co sie oburzasz?Oburzasz sie,bo znasz zycie ciut i wiesz,ze to co mamy to jest zbyt malo zeby jakos godnie zyc.To czemu wedlug Panstwa mamy wystarczajaco??

Gość gość
A dzieci?prawie kazda kobieta pragnie dziecka.Ja też.Urodze dziecko ktore bedzie pracowalo w przyszlosci na czyjes emerytury..Ale pomocy na utrzymanie tego dziecka nie mam prawa oczekiwac,bo co??Bo mam za duzo !!!!! :-\

Gość gość
czy tylko ja jedna, ciezko harujaca, NIE CHCACA miec dzieci NIGDY! uwazam, ze ten program to jedyna dobra rzecz, jaka ten zalosny rzad wprowadzil?!?!?!?! i moge sie wsciekac na tych nieorbow, ktorzxy nigdy nie pracowali i nie beda pracowac, juz i tak zyli za nasze placone podatki i teraz dostaja wiecej, ale to nie tylko oni! ulamek nie pracujacych w ogole (chocby jednego z rodzicow) jest na prawde znikomy! a ci ktorzy pracuja i dostaja to w KONCU!!! maja zwrot ze swoich wlasnych podatkow! i tez wolalabym by kazde dziekco dostalo, nawet jedynak, i zdecydowanie wolalabym by dostaly i jedynaki i reszta wiecej byle nie dostal ani zlotowki Kosciol z budzetu!!!

Gość gość
Program jest nieuczciwy i trzrba byc kretynwm żeby tego nie widziec. Mogli dac 200.zl na kazde dziecko. Ja mam jedno i dostaje 500 zl ale rozumiem zal tych ktorzy nie dostali.

Gość gość
do gość dziś - nie pieprz, że w przyszłości będą utrzymywać emerytów, bo zobacz ile osób wyjechało za granicę, też mieli utrzymywać, zobacz ile patologii nie pracuje też mieli utrzymywać emerytów. Także niech mi pieprzony rząd odda moje uskładane pieniądze na emeryturę i się ode mnie odpieprzy. Jak mi zabraknie to sobie zrobię eutanazję. A ty jak napieprzyłaś dzieci to zapieprzaj na nie, a jak ciebie nie stać to nie ródź, po wuj nam patologia.

Gość gość
Do 18:11.Patologie to Ty soba reprezentujesz,sposob Twojej wypowiedzi wlasnie taki poziom wskazuje.Nie bedzie pracowalo na polskich emerytow,to bedzie pracowalo na zagranicznych.

Gość gość
Czyli co?Dzieci tylko dla bogatych lub dla patalogi??a co z klasa srednia?

Gość gość
średnia klasa u nas nie istnieje, oni wyjechali za granice, bo ich pieprzony rząd poniża.Bo albo bogaci, którzy umieją kombinować aby mieć, albo patologia, leserzy, lenie, którym nie chce się pracować.