Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak czesto robicie pranie ile jest osob

Polecane posty

Gość gość

nas jest 3. tyg. puszxczam 4 pralki. 2pralki kolory 2 razy w tyg. dziecka 1 raz 1 reczniki posciel.

Gość maseczka na cereeeeeee
2 dorosłe osoby = 1 pralka na tydzień na zmianę, raz ciemne raz kolorowe plus 2 razy w miesiącu jakieś ekstra pranie np delikatne

Gość gość
3 osoby i 3-4 prania na tydzień. Napewno 1 pranie jest dziecka, 1 pranie kolorowe. Reszta doraźnie jak jest potrzeba. Mniej więcej raz na 2 tygodnie czarne, raz na 2 tygodnie białe, jak się zbiorą ręczniki i pościel to tak średnio raz na 3 tygodnie, szmaty i mopy raz na 2 tygodnie, narzuty na kanapę raz na 3 tygodnie, firanki raz na miesiąc

Gość gość
Ok. 3razy w tyg, 2 osoby dorosłe. Plus ręczniki, pościel zależnie od potrzeb (czyli pi razy oko raz na 7-10 dni). Ale nie zawsze jest cały bęben (lubię kolory od siebie oddzielać), i używamy krótszego programu na 1/2 pojemności

Gość gość
3-4 na 3 osoby

Gość gość
5 osob.Pralka codzien.Sobota to nawet dwie- posciel.

Gość gość
Codziennie! Jedno, a nie rzadko nawet 2 prania dziennie, jedno dziecięce drugie ubrania moje i męża + szmaty od mopa, kuchenne itp. Mam w domu 16 miesięczne dziecko, które przebieram kilka razy dziennie, bo ciągle coś na siebie wyleje, uczy się samodzielnie jeść itp. Masakra, mimo, że mam ekonomiczną pralkę spore rachunki przez to płacimy :( Czy jest tu ktoś, kto też musi robić pranie tak często?

Gość gość
3 osoby , pranie w sobote , przewaznie dwie-trzy pralki

Gość gość
Zwykle 2 w tygodniu, czasami trzy. Na trzy osoby. Pierzemy zwykle czarno- czerwone, kolorowe, i czasem dodatkowo białe/pościel.

Gość gość
Jest nas troje ale prawie codziennie jak jest pogoda do suszenia. W zasadzie to jest to spowodowane tym że lubie oddzielać kolory.

Gość gość
Ja tez piorę codziennie. Jest nas 5-2dorosłych i 3 dzieci

Gość gość
3 osoby -dwoje doroslych i dziecko 8 lat, pranie 4-5 razy w tygodniu

5 osób. Piore codziennie ale na 25min lub 45min. Mam duże dzieci wiec nie mam potrzeby spierania plam. Jezeli jest cos takiego to czasem robie dluzsze. Plus raz w tygodniu posciel i reczniki. Specjalnie wymienilismy pralkę na taka z krotkimi programami prania.

Gość gość
spieranie plam ? Jak jest plama to nawet 1,5 godzinne pranie tego nie dopierze. Ja musze sie ratować odplamiaczami

Gość gość
1 ososba- 2 pralki na tydzien

Gość gość
4 osoby, w tym dwójka dzieci. Pelna pralka ok 2 razy w tygodniu. Na zmianę kolorowe i jasne. Raz w miesiącu pościel, jak zmieniam wszystkim. Z tym ze ja ładuję pralkę naprawde do pelna, a nei tak jak niektórzy pare rzeczy.

Gość gość
4 osoby, pralka 7 kg, pranie ubrań wychodzi średnio co 1,5 tygodnia: kolorowe, ciemne, białe. Pościel co 2-3 tyg i ręczniki w zależności od potrzeby co 1-2 tyg.

Gość gość
2+ dziecko. Pranie codziennie. Czasem nawet 2-3 pralki dziennie( jak jest cos dodatkowo oprócz ubrań , pościel czy koce lub narzuty

Gość Mama jedynaka
Rodzina 3 os. Zawsze 4 pralki. Czarne, czerwone, kolorowe plus czasem ręczniki, czasem pościel, czasem delikatne, najgorzej mam z białym praniem bo raz na miesiac nie moge zebrać,

Gość mama _zosi
U nas codziennie chodzi pralka na 3 osoby 1 dorosły i 2 dzieci pościel ,ubrania,ręczniki teraz akurat dzieci śpią a ja biore sie za prasowanie

Gość gość
5osob codziennie.Zdarza sie ze i 4dziennie.Tyle ze jestem b czysta odoba.Reczniki piore co 2dzoen i posciel bo tydzien.Narzuty co tydzien bo sa biale.Nawet mam dywany dostosowane do prania w pralce Stanika czy ciucha nie zaloze po dniu w pracy na drugi dzien.Nie wyobrazam sobie przy np 4osobach prania co np 3dzien.Brudasy.Ale znam mnostwo tych co laza w stanikach po pare dni i tych samych bluzkach itp

Gość gość
U mnie co drugi dzień.rodzice i dziecko z tym ze corka ma 17 msc strasznie się brudzi i muszę jej ubranka prac w delikatnym proszku i płynie bo jest uczulona na detergenty.