Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola58654

Rodzice nie pozwalają mi na tatuaż, co zrobić?

Polecane posty

Gość Karola58654

Hej wszsytkim. Od zawsze chciałam mieć tatuaż. Zebrałam pieniądze na niego pracując i chciałabym go jeszcze w tym roku zrobić. Rodzice sa przeciwni temu, nadal żyją stereotypami że robili je kryminalisci, że będę żałować za kilka lat. Lecz najgorsze jest to, że nie chcą mnie z tym tatuażem widzieć i oficjalnie powiedzieli, że nie mam się pokazywać w domu, że nie będą mnie już utrzymywać (skoro na takie bzdury mnir stać to na utrzymanie również Ich zdaniem). Obecnie mam 19 lat rocznikowo. Co o tym sądzicie?

Gość gość
htttp://kafet.pl/AijUJwH

Gość gość
jeżeli naprawdę by cię za to wyrzucili to masz p*****lniętych rodziców którzy nie zasługują na to miano.

Gość gość
rodzice maja racje- jesli stac cie na tatuaz, to na swoje utrzymanie tez powinno.. doploki mieszkasz pod ich dachem, to jestes ich podopieczną i powinnas ich sluchac. Dorosla dopiero bedziesz jak sama na siebie bedziesz mogla zapracowac a wtedy rob co chcesz- mozesz nawet wytatuowac sobie fiuta na dupie i nikomu nie bedzie nic do tego

Gość gość
I mają rację. Kim chcesz być w życiu? Sprzątaczką, sklepową? Jeśli tylko tyle, to zrób. Ale jeśli masz ambicję, by zrobić karierę, odnieść sukces, to nie psuj sobie ciała, bo nieskazitelny wizerunek przy doskonałym wykształceniu, jest bardzo ważny. Świadczy o szacunku wobec samej siebie. A jeśli szanujesz siebie, to i pracę, powierzone zadanie, innych ludzi. To kwestia myślenia i mentalności.

Gość gość
Zbierałam pieniądze na tatuaż? A dlaczego nie na kurs językowy na przykład?

Gość gość
gość dziś puknij sie w czolo ty przedstawicielu ciemnogrodu..

Gość gość
bo miała taki kaprys? Ludzie zbierają pieniądze również na przyjemności. Zrób sobie, najlepiej w jakimś niewidocznym miejscu na początek. Jeżeli to normalni ludzie to cię nie wyrzucą.

Gość gość
z haty cie nie wyrzuca ale na bank bedziesz miec przechlapane (ciagle dogadywki i krzywe spojzenia).. Tatuaz sobie zrob ale rozsadnie byloby takze szukac juz sobie jakiegos nowoge lokum gówniaro..

Gość Karola58654
Chce w przyszłości być kosmetyczka, wiec wiem że tatuaż nie będzie przeszkoda. Poza tym to jest przemyślana decyzja a nie kaprys. Właśnie, coś w tym dziwnego? Poszłam do pracy na miesiąc, żeby mieć na tatuaż. Za darmo nikt nie zrobi.

Gość gość
zrób sobie, mnie też rodzice dogryzali (ale nie grozili wyrzuceniem). Teraz jestem dumą rodzinną i już im moje tatuaże nie przeszkadzają :)

Gość gość
Karola58654 dziś Masz nasze przyzwolenie na tatuaz- nas- Kafeterian. Idz dziecko drogie do salonu i go sobie zrob. I nie zawracaj juz nam d**y na ten temat :)

Gość Karola58654
gość dziś Gówniaro? Myślisz, że latwo w Polsce znaleźć pracę, ktora zagwarantuje ci utrzymanie się mając 19 lat z wykształceniem średnim? Żeby nie było idę do szkoły policealnej i chce się dalej rozwijać, z pracą teraz jest ciężko. Poza tym nie znasz mojej sytuacji rodzinnej, więc nie oceniaj !

Gość gość
możesz zawsze rodzicom grzecznie przypomnieć, że mają prawny obowiązek cię utrzymywać przez okres edukacji. Jak grac brzydko to grać brzydko

Gość gość
Karola58654 dziś sama wlasnie napisalas ze jestes zalezna od rodzicow a co za tym idzie- powinnas szanowac ich opinie i zdanie. Jesli ci sie to nie podoba, to kup bilet do ukeju i rob co ci tylko pasuje. Twoi rodzice na tatuaz sie nie zgadzaja miedzy innymi z tego powodu ze nie chca cie do konca zycia utrzymywac a w polszcze realia sa takie ze z tatuazem ludzie sa zle spostrzegani przez co gdyby twoj pomysl pracy jako kosmetyczna nie wypalil- to nie bedziesz miec trudnosci w znalezieniu innej..

Gość Karola58654
gość dziś Jeśli nie podoba ci się temat to nie musisz tu zaglądać.

Gość gość
dużo ludzi w nowym pokoleniu ma tatuaże więc nie będzie miała problemu, a w wielu zwykłych pracach typu w slepie czy biurze nikt na to nie zwraca uwagi. Nie napisała też gdzie ten tatuaż chce mieć.

Gość Karola58654
gość dziś Ja rozumiem co masz na myśli, ale człowiek będąc dorosłym powinien podejmować wybór i ponosić za niego odpowiedzialność, konsekwencje. To jest moje ciało, ja będę go mieć. Przecież i tak go zrobię to tylko kwestia czasu, więc ich opinia nie ma znaczenia na to co się stanie.

Gość gość
Karola58654 dziś Przeczytaj jeszcze raz posta z gość dziś

Gość gość
zrób sobie i się nie przejmuj, nawet nie musisz im mówić

Gość gość
co sobie robisz?

Gość gość
jest durzo minusów noszenia tatuaza od medycznych do religijnych jezeli z twojej rodziny bedzie potrzebował krwi to odpadasz jako dawca zułtaczka z religigijnych to ze jest grzechem a grzech sprowadza cierpienie i co maja tatuaz ludzie cierpia maja ruzne problemy zyciowe

Gość gość
jestem bardzo wytatuowana i wielokrotnie oddawałam krew :)

Gość gość
przyklej sobie i po sprawie

Gość gość
MARTA WIERZBICKA Straciła kontrakt przez... tatuaże Marta Wierzbicka nie reklamuje już bielizny przez swoje tatuaże i cięty język?Dla Wierzbickiej utrata kontraktu z pewnością nie była dobrą wiadomością. Aktorka zarobiła na nim kilkadziesiąt tysięcy złotych, a ma przecież do spłacenia kredyt mieszkaniowy.

Gość gość
nie każdy zarabia na życie paradując w bieliźnie przed aparatem :D

Gość gość Gosia
jak się czegoś bardzo chce to można☺