Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce dać zaświadczenia o bierzmowanie

Polecane posty

Gość gość

wróciliśmy do polski. Zmarła teściowa .ksiądz nas strasznie potraktował i od tej pory straciłam trochę wiary w kościół. Mieszkamy w innym mieście niż ten straszny ksiądz i teraz chciał. Ochrzcyc córeczkę .problem w tym ze ten straszny ksiądz Nie chce dać zaświadczenia mojemu szwagrowi no twierdzi ze nie chodzi di kościoła. A on mieszka z nami w innym mieście i tu chodzi.ten straszny ksiądz miał bezczelność zamknąć mi drzwi w twarz wczoraj. Gdzie można skaege złożyć na niego?

Gość gość
Wyciagaj wnioski, takie zachowania to nie rzadkosc, to po co chcesz dziecko do tego zapisywac?

Gość gość
nie pojmuję po co ludzie chrzczą nieświadome dzieci, to jest bałwochwalstwo i nie ma NIC wspólnego z chrześcijaństwem i Pismem Św. Ale ad rem. skargę na księdza możesz iść złożyć w diecezji do biskupa właściwego dla danej parafii

Gość gość
Postrasz go krucyfiksem. Bo miarka się przebrała.

Gość az1
zgłoś sprawę do kurii na piśmie wyłóż co i jak

Gość gość
Przez chrzest zamkniesz córce drogę do prawdziwego rozwoju duchowego ( nie mylić z religią)

Gość gość
To już nie jest ksiądz tylko jakiś beznadziejny skurwiel. Co mówił papież czyli głowa kościoła katolickiego podczas dni młodzieży? Że kapłan ma wychodzić do ludzi a nie przeciw nim, bo taka jest jego rola. To on ma służyć ludziom, a nie odwrotnie.

Gość gość
Jak teściowa zmarła zapytaliśmy go ile łaska. . Odpowiedział z faktura czy bez ... no to my na to z faktura.. to 1500 .. i mąż mówi ze ma 1200 i ze niedługo przyniesie te 300.to na to ksiądz albo wszystko albo nic.myślałam ze padne na miejscu.nie tylko człowiek cierpi z powodu śmierci to jeszcze jest tAK traktowany

Gość gość
Od kiedy oni faktury wystawiają? Przecież to szara strefa.

Gość gość
Cennik na posługi kapłańskie również papież oprotestował, a wy ludzie głupi jesteście że od razu na wstępie pytacie - ile? Już samo to świadczy o tym, że przychodzicie do kościoła jak do sklepu i pytacie o cenę. Wiernopoddańcza patologia kościelna.

Gość gość
Niestety z tym.księdzem działa tylko ile .i fakturę wystawił. Czy coś podobnego do faktury bo zanosilismy do zusu żeby odzyskać pieniądze. .chce go podać do biskupa ale sama nic nie działam a ludzie się chyba go boją .wszyszcy narzekają a nikt nic nie robi