Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AtramAtram

Moja córka doprowadza mnie do szału

Polecane posty

Gość AtramAtram

Czy Wasze 7latki tez są takie hałaśliwe? Moja córka przez cały dzień albo gada (nie zwracajac uwagi na to czy inni maja ochote w danym momencie z nią rozmawiac), stale wcina sie w rozmowe, wydaje rozne odgłosy, jesli postanowi w końcu zamilknąć to zaczyna czyms stukać, szeleścic-generalnie od rana do nocy nie ma ani chwili ciszy-chyba, że dostanie tablet-wtedy odpływa totalnie w swój świat. Jej zachowanie i harmider, który powoduje doprowadza mnie do szału.Nawet jak bawi sie z psem to robi to zawsze w tym pomieszczeniu w którym ja jestem. Jest jedynaczka i rozumiem, że może jej sie czasem nudzic i wtedy chce skupić uwage na sobie-no ale non stop?Moje upominanie jej nic nie daje, zupełnie jak by nie była w stanie nad tym zapanować, do tego mimo, że ma dobry słuch przeważnie mówi bardzo głosno. Co o tym sądzicie?

Gość mama innej siedmiolatki
Cóż mam sądzić? To zupełnie normalne.

Gość gość
To sobie pomyśl, że jakbyś miała tak jak ja 2 córki w wieku 7 i 9 lat to by było jeszcze głośniej :D Świergoczą między sobą prawie bezprzerwy lub obie mówią do mnie na zmianę. Jednej wypowiedź się kończy to druga zaczyna :D

Gość gość
Przecież to normalne... ja po prostu częście wysyłam swojego do jego pokoju bo chcę np. poczytać w spokoju. Od rana do wieczora jakiś hałas generuje, w kąpieli bawi się głośno zabawkami, z dialogami, nawet jak rysuje to śpiewa... Bierz ją częściej gdzieś na zewnątrz, niech sobie pobiega do parku, jakieś zajęcia w klubach dla dzieci. Zresztą lada dzień będzie przedszkole/szkoła.

Gość gość
Nie to nie jest normalne. Moja sie tak nie zachowuje, zna zasady kultury

Gość Tasmanska
Moja tez nie raz potrafi doprowadzic mnie do szalenstwa swoim brakiem hamulca ,ale przedstawiające troche inne zachowania od twojej, lecz aby nie kilnąć dziecia miej zawsze na uwadze ze po burzy za jakis czas wyjdzie slonce i tylko to ratuje ,zeby nie wystrzelic albo siebie albo dziecie w kosmos

Gość Tasmanska
a swoją to poprostu wyganiaj na podwórko, niech tam energie wyladuje, z psem sie wyszaleje a nie zakiszona w 4 scianach odwalająca szajbe. Od tego jest podowrko . Jest w takim wieku ze spokojnie juz sama bez opieki moze wychodzic przed dom , przy okazji niech ci zakupy z kartki zrobi w spozywczaku jak ma za duzo powera

Gość mama _zosi
Ja znam dobry sposób przetestowany na mojej córce, wycinam z papieru małe kwadraciki i jak będzie przez cały dzień grzeczna to wieczorem dostanie ten kwadracik, ma za zadanie przez cały tydzień zebrać jak najwięcej kwadratów a pod koniec tygodnia jak widze że była grzeczna to idziemy np do kina na kręgle na basen itp

Gość gość
Ale tu jedyne do czego się można przyczepić to zbyt głośne mówienie/krzyczenie (ewentualnie powiedz że może tak w swoim pokoju)- ale zwróćcie też uwagę czy wy do siebie w domu nie wołacie głośno, nie mówicie podniesionym tonem. I przerywanie w rozmowie dorosłym. Ale to że skacze, ciągle gada, szeleści, szura, naśladuje dźwięki w zabawie- a co ma robić zdrowa, pełna energii siedmiolatka? Pewnie że są dziewczynki (i chłopcy też) które godzinami będą robiły biżuterię z koralików czy lepiły z plasteliny, siedząc cichutko, ale tą małą po prostu energia roznosi. Warto tez popatrzeć na dietę, ograniczyć cukier i barwniki (mój po farbowanych słodyczach czy napojach ma totalnego bzika) i koniecznie dać możliwość wyładowania się gdzieś, zabrać na basen, ściankę wspinaczkową czy na rowery.

Gość gość
idz do poradni zdrowia psychicznego dla dzieci.