Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość000111

Spowiedź

Polecane posty

Mam takie pytanie do osób wierzących w związku z tym , że nie otrzymałem odpowiedzi na nie na forach katolickich ani też od znajomych mi osób. Sprawa może wydawać się drobna , ale dla mnie ma duże znaczenie. Sprawa wygląda tak - niedawno przystąpiłem do spowiedzi i otrzymałem za pokutę odmówienie pewnej modlitwy ( co mogłem wykonać w tym samym dniu ) oraz przystąpienie do spowiedzi za 3 miesiące. Niestety z powodu moich przewinień nie mogę przystępować do Komunii i chciałbym iść do spowiedzi jak najszybciej. I moje pytanie jest takie , czy mogę iść teraz do spowiedzi ( jeśli mam taką potrzebę) czy muszę ściśle trzymać się terminu otrzymanego w pokucie ?

Gość ojj stara modelka bez związku
Spokojnie możesz jak najszybciej iść do Spowiedzi św. :) I zawsze w każdym momencie jak poczujesz taką potrzebę. Nawet co tydzień. A nawet to jest zalecane w objawieniach: http://jezusdoludzkosci.pl/oredzia-archiwum pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
Ja mialam zadana kiedys podobna pokute- przyjsc do spowiedzi za 2 miesiace. Nie zrobilam tego i potem mialam watpliwosci co powiem. Az dalam sobie z tym spokoj i tamta spowiedz byla ostatnią

Gość gość
co ty Martyno odradzasz chodzenia do spowiedzi , a kiedy ty ostatnio tam byłaś ? Na pytanie św. Faustyny Kowalskiej do Pana : " Czy nie trudzi ciebie Boże spowiadanie ludzi ?", Pan Jezus odpowiedział : " Nie , ponieważ gdy spowiadam to odpoczywam ". Jednak wiele ludzi nie chce dać Bogu odpoczynku .

Gość gość
my nie przychodzimy do spowiedzi po to aby oddać grzechy księdzu ale Bogu i to Bóg nam je odpuszcza . Obecność kapłana jest konieczna bo tak jest wola Pana Jezusa . A twoje rady by nie chodzić do spowiedzi , komunii muszą cieszyć pewne ciemne siły . Wiesz chyba że diabeł się tym od dawna trudzi aby ludzie porzucili sakramenty .