Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona ona

Dziewczyny błagam wejdźcie, jakoś dziwnie puchną mi stopy

Polecane posty

Gość przerażona ona

Sorki, że piszę w tym dziale, ale tu siedzą mądre kobiety, więc postanowiłam założyć temat tutaj. Dwa dni temu jak się kąpałam zauważyłam, że mam spuchnięte stopy i łydki, przeraziłam się bo nigdy czegoś takiego nie miałam:( Myślałam, że po nocy to przejdzie, ale nie przeszło i po dzisiejszej, drugiej już nocy nadal mam spuchnięte stopy:( W okolicach kostek mam lekki obrzęk, ale najgorzej jest na górnej stronie stopy, jak idę to normalnie widać jak nienaturalnie się to ciało trzęsie na stopie jakby się zrobił tam balon z wodą:O Jestem przerażona:( Czy to może mieć jakiś związek ze zmianami hormonalnymi po ciąży? Choć nie wydaje mi się bo nigdy o czymś takim nie słyszałam:( poza tym urodziłam miesiąc temu już.

Gość gość
Ja jestem facetem. 29 lat. Porobiły ci się zatory żylne i krew w nogach nie krąży prawidłowo. Zrób wieczorem dwie serie po 50 przysiadów. Pomoże.

Gość gość
"Tu siedzą mądre kobiety" hahahahha, dobre sobie. Może Ci się woda w organizmie zatrzymała? W ciąży puchłaś? Ja bardzo i miałam spore zatrucia ciazowe. Po porodzie mi ustąpiło. Idź do gina, bo może mialas te zatrucie i cos tam się dzieje w Twoim organizmie.

Gość przerażona ona
no właśnie w ciąży nie puchłam, nie miałam też zatrucia, dlatego jestem tym przerażona, że coś strasznego się ze mną dzieje, tym bardziej, że to od niedzieli mi się utrzymuje:(

Gość gość
I nie wpadłaś na to, żeby pójść do lekarza?

Gość gość
Całkiem możliwe, że to zaburzenia hormonalne po ciąży i porodzie. A ciśnienie mierzyłaś, jest prawidłowe? A może mało pijesz? To też może być przyczyna puchnięcia.

Gość gość
Japie*dole jak to jest że tyle matołów pisze elaboraty na jakiejś zje*anej kafererii zamiast iść do lekarza!! Życie wam nie miłe? Internet uzdrawia, jest magiczną kulą czy co?? Boże co za ciemnogród, współczuję twojemu dziecku że ma matkę kretynke.

Gość gość
krążenie,kup sobie coś na żylaki cos z diosminą

Gość gość
no ale najlepiej lekarz wiadomo

Gość gość
mi tez spuchla lewa stopa. dopiero dzis wieczorem zauwazylam.

Gość gość
Nie pytaj na forum tylko pędem do lekarza!

Gość gość
Mi lekarka powiedziała, że na nadmiar wody i obrzęki dobra jest dieta moczopędna, np. natka zielonej pietruszki i arbuzy, ale do lekarza tak czy siak powinnaś się wybrać

Gość gość
Zakrzepica żył,wyrywaj do lekarza na usg żył by sprawdzić przepływ krwi i czy nie robią ci się skrzepy a to jest zagrożeniem życia.pisze ci prawdę bo moja siostra dostała zakrzepicy po porodzie,ledwo się wykaraskala jest po 3 operacjach,ma koszczyczki w żyłach i leki dożywotnio!

Gość gość
Spuchniete stopy w okolicach kostek to tez objaw problemow z nerkami. Idz do internisty niech da podstawowe badania.

Gość gość
Cukrzyca.