Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposoby na sen

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie sposoby na sen? Co byście polecali dla kogoś, kto nie sypia już od 3 tygodni. Nie wiem czy to te wakacje czy co, ale nie radzę sobie ze spaniem :/

Gość gość
Może jakieś zioła? Melisę polecają podobno.

Gość gość
Zioła wcale nie są takie dobre jak by się wydawało. Wiele z nich może wręcz zaszkodzić: http://blog.fruiti.pl/relaks-i-rozrywka/ziola-na-sen-czy-warto/ Mówi się wiele, że są naturalne, ale to często chwyt marketingowy firm produkujących zioła. Przecież wilcza jagoda też jest produktem ziemi i co z tego? W nadmiarze wszystko szkodzi, nawet ziółka ;p

Gość gość
Joga, medytacja, afirmacje mp3, dudnienia różnicowe, autohipnoza, też bardzo mogą pomóc w przypadku problemów z bezsennością. Ja bym spróbował od tego, bo to działa na naszą psychikę. Jeśli problem będzie trwał dłużej, to polecam udać się do lekarza, bo może być poważniejszy.

Ja miaewalem duze problemy ze snem ostatnie kilka meisiecy zasypiam przy jednym z kanałów na youtube. tylko jeden gosciu i jego kanal tak mnie usypia. chyba sie uzaleznilem :O ziół tez nie polecam. melisa np mnie rozdrażnia i moze powodować pogłębienie depresji.

Gość gość
Zobaczcie jak to jest, a każdy myśli, że ziółka takie super i w ogóle :D a tu zonk. Czytam teraz i faktycznie, sporo można się dowiedzieć, że nie wszystko jest takie czarno białe.

Gość gość
Ja czytam książkę przed snem, albo gram w coś na telefonie, bardzo skutecznie mnie usypia :)

Gość gość
Czytanie na mnie działa tak samo, bez kitu :)

Gość gość
Cześć. Też stosowałem kiedyś te nagrania gerelaksis. Ale to chyba jak byłą pierwsza generacja. Bardzo mi pomogły w wielu kwestiach.

Gość gość
Teraz są nowsze, poprawione. Moim sposobem na sen też są relaksacje właśnie. Miałem taki okres, ze nie spałem chyba z 3 tygodnie, oczywiście nie non stop, ale tak po 2 godziny dziennie :/

Gość gość
Moim sposobem na sen jest też afirmowanie się. Gdy nie mogę zasnąć, słucham sobie afirmacji mp3. Też mi bardzo pomagają.

Gość gość
akime, a co to dokładnie za kanał i z czym?

Gość gość
Może jest taki nudny, że usypia? :D

Gość gość
A ktoś z Was usypia przy muzyce? Ja miałem taki okres, że usypiałem przy muzyce, przy piosenkach