Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydaje mi się, że siostra źle karmi dziecko.

Polecane posty

Gość gość

Jej synek ma 22 miesiace. Pomagała siostrze przez tydzień i widziałam, jak odżywia dziecko. Wydaje mi się, że je za mało posiłków. Co o tym sądzicie? To jego jadłospis przykładowy. 7.00 płatki owsiano-jaglane na mleku (to je codziennie) 8.00 warzywa w miseczce- pomidor, papryka, rzodkiewki 11.00 zupa (jarzynowa, krupnik, pomidorowa...) do zupy ryż, kasza albo lane kluski. 14.00 mięso lub ryba z warzywami 17.00 ryż z jabłkiem/ naleśnik/ pierogi/kanapka 20.00 mleko z butelki Dodam, ze te posilki dziecko zjada naprawde chetnie i sporo. Wydaje mi się jednak, że powinien zjeść kolacje i tylko popić mlekiem. A ona mu już nie daje kolacji. Ona uważa, że syn je dużo w dzień, więc nie będzie go karmić na noc niczym konkretnym. Male waży 11 kg, jest taki akurat z wyglądu, ale dłuższy czas nie mógł przybrać na wadze i ważył 10kg

Gość gość
Moim zdaniem wszystko jest ok

Gość gość 5491
Waga jest dobra ale może przytyć jeszcze ten kg znam się na tym bo mój mąż jest dietetykiem pozdrawiam :-) A maluszek pije jeszcze mleko?

Gość gość
Tak, jak pisałam. Rano płatki na mleku i wieczorem butelka. Pije krowie 2%

Gość gość
Wszystko okej to chyba jak by jadło wiecej to by pękło ...a potem sie dziwić ze takie grubaski chodzą

Gość gość
11 kg? Moje dziecko ma 11 miesięcy i tyle waży ;)

Gość gość
zglos ją do mopsu

Gość gość
Siostra jest tak uprzejma ciebie goscic tydzien ty patrzysz jej na rece i potem wypisujesz po internecie, ze za slabo karmi dziecko kiedy dziecko je dobrze i zdrowo wstydz sie

Gość gość
po 18 już nie powinno się nic jeść także to mleko o 20 to już jest takie przegięcie a ty chcesz jeszcze jakąś kolacją dziecko na noc zapychać o tej godzinie? Czy ty masz pojęcie o żywieniu? Moim zdaniem jej dziecko jest odżywianie wzorowo i książkowo.

Gość gość
No 11 kg. To chyba twoje dziecko się urodziło bardzo duże, że w wieku 11 miesięcy waży 11 kg. Przecież dziecko na rok powinno potroic wagę urodzeniowa. Poza tym nie wiem, czy wiesz, ale po roku przyrost wagi i wzrostu znacznie zwalnia.

Gość gość
Uprzejma mnie gościć? Prze iez pisałam, że pojechałam jej pomóc, na jej prośbę. Ludzie czytajcie ze zrozumieniem.

Gość gość
moj syn ma 2,5 lat i waży 12,5 kilo trudno go podtuczyć ...a co ona ma w nocy go karmic jak dziecko spi to niech spi ty też jesz w nocy to nie noworodek co trzeba do niego wstawac co 3 godziny

Gość gość
Bardzo jej pomagasz, obgadujac ją w internecie naplułabym na taka siostre

Gość gość
mój syn ma 2 lata i 5 miesięcy i waży 15 kg, grubaskiem byłby ważąc tyle w wieku 22 miesięcy wiec uważam, ze dziecko dobrze je i waży, dziecko siostry autorki

Gość gość
BeZ obrazy z tą wagą ;) po prostu zdziwiło mnie, że przy takiej ròżnicy wieku, waga jest taka sama. Moje dziecko urodziło się z wagą 3200, a żeby było ciekawiej, to nie jest jakimś łakomczuchem. Wręcz przeciwnie. Często budzi się w nocy na mleko i to dlatego tyle obecnie waży.

Gość gość
Ok, w takim razie widocznie nie mam racji i dziecko je odpowiednio. A co do obgadywania, to już nie przesadzaj cie i nie bądźcie takie święte. Nic złego o siostrze nie napisałam. Mamy dobre kontakty, a to, że się martwię o chrzesniaka, bo słabo przybiera, to chyba nic złego.

Gość gość
Wyrobi się ....zaraz beda chipsy, cola i inne dobrodziejstwa :)

Gość gość
Dziecko powinno jeść 5 posilkow

Gość gość
Siostra dobrze karmi, maluszek otrzymuje tyle ile powinien w tym wieku. Ja również moje 20-miesięczne dziecię karmię podobnie. Zdrowe jest, ma się świetnie. Również waży 11,5kg i uważam że świetnie wgląda. A docinkami się nie przejmuj. Zawsze znajdzie się ktoś kto chce napisać coś niemiłego. Martwisz się i dlatego pytasz. Ale spokojnie, wszystko jest ok.

Gość gość
Ja uważam, że dziecko je idealnie. Chcesz je tuczyć, żeby grubasem było???

Gość gość 5491
Dziecko ma dobrą wagę do wieku nie ma czym się martwić pozdrawiam :-)