Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z domu do mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym sie dowiedziec czy ktos przechodzi przez podobna sytuacje. Od 8 lat mieszkam z mezem na wsi,gdzie wybudowalismy dom. Mamy dwie corki 6i 4 lata.Wies jest polozona w odleglosci 17 km od granic duzego miasta. Jest to typowa osada sadownicza,wiec mieszkamy wsrod sadow grusz,brzoskwin itd. Na wsi nie ma sklepu i nic z tego typu rzeczy,do najbliższego w miare marketu jest 7km. Oboje z mezem pracujemy w miescie. Maz ma serdecznie dosc wsi i mieszkania w tej miejscowosci,ma dosc dojazdow,niereformowalnych sasiadow,opryskow drzew,nudyyy itd namawia mnie na przeprowadzke do miasta...a ja mimo tych wszystkich niedogodnosci nie potrafie sie zdecydowac. Mam ogromny sentyment do naszego ogrodu gdzie wszystko robilismy sami,uwielbiam moja przestrzen (sam salon 45 metrow)cisze itd. Chociaz takze zdarza mi sie narzekac na dojazdy,ciagla prace w ogrodzie i nad utrzymaniem czystosci w domu ,na fatalne nawyki sasiadow . Boje sie ze nie odnajde sie w bloku i cale zycie bede zalowac decyzji. Maz jako jednego z glownych argumentow uzywa dobro dziewczynek,poniekad ma racje,bo nie maja na wsi kolezanek i wszedzie trzeba je wozic,basen ,balet...sami nie korzystamy z dobr kultury bo juz nam sie zwyczajnie nie chce jeździć do miasta. Koszta utrzymania domu i 2 samochodow sa wysokie.Gdyby jeszcze slowo ekologia tym tepym wiesniskom nie bylo obce ,a tu jak nie non stop opryski,to ktos szambo wylewa,pali smieci ...nie cierpie tego a mimo to tak mi zal domu sprzedac. Czy ktos z was przeprowadzil sie z domu do bloku i jest szczesliwy?

Gość gość
to kupcie dom w miescie, czy tam tuz pod miastem, gdzie do centrum jest max. 5km. ja tak mieszkam, rzut beretem od centrum, a mam swoj dom wolnostojacy i ogrod na tyle duzy by byla cisza i spokoj.

Gość gość
ja sie przeprowadziłam z duże go miasta gdzie mieszkałam 9 lat na wieś i jestem zadowolona. Mamy swój dom za cenę którego mogłabym kupić max 3 pokojowe mieszkanie w mieście. W bloku już nie chciałabym mieszkać ale np. w domu z ogrodem w mieście już bym mogła.

Gość gość
Coprada mieszjsm w miescie tak sie zycie potoczylo ale W życiu bym nie sprzedała domu na wsi i nie przeprowadziła do miasta. Jakie dobro dzieci ? Ze będą wdychać smród spalin a na podwórku będą musiały biegać po betonie zamiast miękkiej trawce bawić się w piaskownicy w której załatwiają się koty i psy z osiedla menelstwo pod każdym spozywczakiem itp. Przemyśl to dobrze 1000 razy zanim się zdecydujesz. Wolała bym dojeżdżać niż żyć w tym syfie.

Gość RepublikaWnętrz
Dzień dobry, Mieszkanie w mieście ma bardzo dużo zalet. Polecamy mieszkania Republiki Wnętrz. Osiedle Cafe Południe znajduję się w bardzo dobrej lokalizacji. Blisko centrum, ładne otoczenie, zielono. Pozdrawiamy Serdecznie!

Gość gość
Jasne że tak przynajmniej nie musisz się o wszystko martwić. Ja mieszkałam z tesciami w domu i jak się przpeorwadizliśmy do własnego m 3 to odżyłam. To było dośc stare budownictwo wiec wymieniliśmy sobie drzwi takie jak na alternatyy 4 na dobre drzwi antywłaminiowe z tej firmy http://www.westo.pl/ i jteraz czyjemy się bezpiecznie .

Gość gość
Cały czas szukamy z mężem mieszkania. Z jednej strony chcielibysmy mieszkać gdzieś blisko miasta, ale mieć tez odrobinę spokoju.

Gość gość
Odradzam ci przenoszenie do bloku, lepiej szukaj domku na przedmieściach

Gość RepublikaWnętrz
Dzień dobry, Mieszkanie w bloku to bardzo dobry pomysł. Polecamy naszą inwestycję Osiedle Przystań, która znajduje się w miejscu pełnym zieleni. Charakteryzuje je również spokojna okolica, oddalona od miasta, ale z bardzo dobrym połączeniem do centrum. Zapraszamy na stronę http://osiedleprzystan.com/.