Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Na jaką antykoncepcję zdecydowałyście się po porodzie?

Gość gość
tylko w pupe

Gość gość
Zaszyłam ci/pę

Gość gość
najpierw korzystaliśmy z prezerwatyw. Kiedy moje cykle wróciły do normy kupiliśmy komputer cyklu, cyclotest. także stosujemy metode objawowo-termiczną.

Gość gość
ja mam kapturek naszyjkowy - femcap. poleciła mi go znajoma i bardzo dobrze się sprawdza. stosuję go razem z zelem plemnikobójczym - contragelem.

Gość glecko
mi lekarz po porodzie przepisał tabletki antykoncepcjne belara, powiedział że ładnie mi wyregulują okres i poprawią cerę po ciąży i miał rację oba problemy zostały rozwiązanie.

Gość gość
podobnie jak jedna z dziewczyn używam cyclotestu. Konkretnie wersji myway Obecnie nie wyobrażam sobie stosowania innej metody.

Gość gość
gość 2016.09.20 ja mam kapturek naszyjkowy - femcap. poleciła mi go znajoma i bardzo dobrze się sprawdza. stosuję go razem z zelem plemnikobójczym - contragelem. Zainteresował mnie ten kapturek. jest wyczuwalny podczas stosunku?

Gość gość
Jeśli się go dobrze założy to nie. A nie jest to trudne, gwarantuję :)

Gość gość
Z kapturkiem mężczyzna nie może w kobietę głeboko wchodzić,dlatego trzeba na to uważać.

Gość figlufka
u mnie najlepiej sprawdziły się pigułki, nie chce ponownie być w ciąży, dlatego odrazu wróciłam do antykoncepcji, dostałam belarę, jestem zadowolona z efektów jej działania, poprawiłam mi się na nich cera, nie odczuwam PMS, nie tyję, nie spadło mi libido, wszystko w normie.

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne nie pamiętam nazwy są specjalne dla kobiet które karmia piersią. Receptę dostałam na wizycie po połogu.

Gość figlufka
ja już piersią nie karmie więc dostałam belarę, do tabletek wróciłam jak przestałam karmić piersią, uznałam, że to będzie najlepszy czas na to, żeby wrócić do antykoncepcji.

Gość gość
Teraz mozesz się bezpiecznie bzykać

Gość gość
Figluwka i tu jest problem ze wiele się wydaza w trakcie karmienia piersią a czesne to trochę trwa i potem są zrozpaczone młode matki które mają 4 5 miesięcznego bobaska i właśnie się dowiedziały ze sa w następnej ciąży

Gość gość
Kandydatki do 500+

Gość ammmam
Tak czytam i się zastanawiam skąd pomysł, że karmienie piersią jest metoda antykoncepcji? Często czytam, że karmiłam piersią więc się nie zabezpieczałam. No prosze was ;) Teraz po okresie połogu można nawet zabezpieczać się tabletkami. Są jednoskładnikowe, które nie mają estrogenów wiec nic nie przenika do pokarmu.

Gość figlufka
antykoncepcja to indywidualna sprawa, ja zdecydowałam się na pigułki dopiero po tym jak skończyłam karmić piersią, doiero wtedy zaczęłam brać wspomnianą belarę, jakoś udało mi się nie zajść w ciąże po urodzeniu i w przerwie pomiędzy karmieniem a rozpoczęciem przyjmowania tabletek.

Gość gość
gość 2016.09.20 ja mam kapturek naszyjkowy - femcap. poleciła mi go znajoma i bardzo dobrze się sprawdza. stosuję go razem z zelem plemnikobójczym - contragelem. Zainteresował mnie ten kapturek. jest wyczuwalny podczas stosunku? Nie, jeśli prawidłowo się go założy :) Dla nas jest bardzo komfortowy.

Gość gość
mam pytanie co do kapturka...wiadomo, każda pochwa jest inna. Są jakieś rozmiary? jeżeli tak, to jak można taki rozmiar samej określić?

Gość anuszkka
Oj, a dlaczego nie pójdziesz do lekarza zrobić niezbędne badania, na podstawie których lekarz dobierze ci antykoncepcje i nie muszą to byc jakieś kapturki tylko normalne tabletki specjalnie przeznaczone dla kobiet po porodzie

Gość bambuska
mi zanim lekarz przepisał tabletki belara to zrobił porządny wywiad, podszedł do sprawy profesjonalnie.

Gość dreskodka
ważna informacja jest taka, że Belara to najpopularniejsza tabletka u naszych zachodnich sąsiadów, czytałam o tym zanim sama zdecydowałam się na te pigułki.

Gość Mondrak
A jak przeczytasz, że we Francji zabezpieczają inne to też się przerzucisz? :D Przecież to nierozsądne ;) Każda z nas ma lekarza, który ma głowę na karku i doświadczenie medyczne. Antykoncepcja powinna być wybierana indywidualnie, w przypadku mam karmiących najlepiej jednoskładnikowo, z uwagi na estrogeny. Sama przyjmuję właśnie taką pigułkę - limetic. No ale oczywiście, co kto woli i co mu lekarz zaleci. :)

Gość gajkapajka
oczywiście, że pigułki antykoncepcyjne to kwestia indywidualna, ja dostałam belarę ale po dogłębnym wywiadzie środowiskowym.

Gość Rość
Ale to chodzi o okres karmienia piersia? Jeśli tak to tylko minipigułki. Nie mają w składzie estrogenów i nic nie przedostaje się do pokarmu. Z tych wymienianych to jedynie ten Limetic taki jest. Reszta to dwuskładnikowe.

Gość gierejka
zawsze można poczekać aż przestanie się karmić piersią i dopiero wtedy zacząć brać tabletki. Ja tak zrobiłam, teraz biorę belarę i nie odczuwam nic negatywnego.

Gość gość
też tak zrobiłam, ale niestety skutki uboczne są u mnie dość spore :( dlatego chyba zdecyduje się na komputer cyklu.