Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposoby na jędrną skórę

Polecane posty

Gość gość

Drogie forumowiczki, jakie polecacie sposoby na ujędrnianie skóry (w moim przypadku po odchudzaniu)? Mam na myśli zabiegi w domu i w gabinecie kosmetycznym, cokolwiek, co jest w stanie pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Krioterapię sobie zrób. Wchodzisz do wanny, siadasz sobie lub pod prysznic i stajesz, ustawiasz na najzimniejszą wodę, bierzesz nad głowę słuchawkę, w tym momencie serce zaczyna napierdalać, organizm wie co się święci, nabierasz głęboko powietrza, puszczasz wodę pod najwyższym (bez przesady, nie włączaj hydro masażów, ( no tego bicza wodnego pod ciśnieniem w słuchawce) ciśnieniem i lejesz na łeb, na cycki, na plecy, pod pachy (według mnie najgorszy hardkor ), później wstajesz, krocze, nogi. W żadnym wypadku nie rozgrzewaj się, bo doznasz szoku termicznego. Po zabiegu również nie wolno użyć ciepłej wody. Organizm ma się sam ogrzać.

Gość gość
Musisz być spokojna, żadnych chaotycznych ruchów. Nie zaczynaj od wody letniej, musisz najpierw przed zabiegiem upuścić, by zaczęła lecieć lodowata. Wyjdziesz czerwona z nadciśnieniem, ale po chwili będziesz spokojna i wyciszona jak nigdy.

Gość gość
Źle Ci radza. Zacznij od wody letniej i ustawiaj na co raz zimniejsza stopniowo. Jak od razu polejesz sie lodowata twoje serce moze nie wytrzymac i dostaniesz zawalu.

Też jestem za tym, żeby powoli zmieniać temperaturę wody. Przecież taka nagła zmiana to szok dla organizmu.

Gość gość
krioterapia to dobre uzupełnienie, sama stosuję ale jednak największe efekty ujędrnienia zauważyłam po zajęciach fitness i piperine bo wtedy tłuszcz się dodatkowo spalał z newralgicznych miejsc i miałam 2 w 1 :)

Gość Unlike
Bardzo fajnie działa kuracja ujędrniająco - regenerująca z Mama Care Efektima. A ja wiem co mówią, bo skóra rozciągnęła mi się po ciąży bliźniaczej

Gość WakaWaka777
Też miałam Mama Care, rzeczywiście fajnie działa

ja po utracie prawie 10 kg straciłam jędrność skóry :( było to do przewidzenia jednak ten problem pojawił się stosunkowo niedawno... trafiłam z polecenia do pani kosmetolog Abigail na zabiegi ujędrniające ciało :) jestem po 3 zabiegu i widzę, jeszcze niewielkie (ale już widoczne) efekty :) http://www.arsestetica.pl/zabiegi/twoj-problem/cialo/brak-jedrnosci/

Gość gość
Skóra skórą, jednak ja miałem problem z kręgosłupem i pozbyłem się ich dzięki doktorowi Poleszczukowi.

Gość gość
Na ujędrnienie skóry po odchudzaniu najlepsze są zabiegi mezoterapii mikroigłowej dermapenem lub rollerem, a oprocz tego fale radiowe z laserem biostymulującym. Chodziłam na te zabiegi do salonu Beauty Premium w Poznaniu i jestem bardzo zadowolona z efektów!

Gość gość
Też jestem za mniej drastycznymi zabiegami, lepiej iść na konsultacje do Anlaya Day Spa, tam będą wiedzieli jakie zabiegi będą skuteczne, może jakieś ćwiczenia, mają tam specjalistów od wszystkiego to sobie poradzą.

Gość dżasta877
Zabieg Liposhock! Redukuje tkankę tłuszczową i brzydki cellulit ale także ujędrnia skórę. Skończyłam serię 6 zabiegów 3 miesiące i efekty wciąż są mega. Oczywiście zdrowo się odżywiam itp

Gość gość
Fajnie ujędrnia skórę zabieg liporadiologii vinci. Wykonywałam go sobie w gabinecie dermedika w krakowie i takich efektów jak otrzymałam, to sie nawet nie spodziewałam.

Gość gość
częste peelingi całego ciała ( polecam peeling arbuzowy z vegan friendly bielendy cudny zapach i grube ziarna) + balsamy+ roll masaże+ picie duzo wody

Gość gość
zależy jak jest to wielki problem, pójdź do Estetica Nova do dr Rybickiej i tam ocenią i dobiorą najlepsze zabiegi :) ja tam chodze zawsze jak mam jakiś "urodowy" problem. po odchudzaniu fajne będzie Ultraskin II, albo w lżejszych przypadkach endermologia , która i ujędrnia i modeluje sylwetkę

Gość elwirajat
Najlepszy moim zdaniem sposobem na piękną skórę jest peeling całego ciała! Polecam szczególnie Samui Spa w W-wa, gdzie mają tylko własne i naturalne peeling. Coś wspaniałego!!! Dodatkowo sposób robienia ich przez masażystów to mistrzostwo świata polecam!

Gość Funny 23
Jestem normalnej postury, nie jem śmieciowego jedzenia, trochę ćwiczę, ale na moich nogach i tak jest cellulit. Stosowałam różne kremy antycellulitowe, rolki masujące- i nic. Postanowiłam zapisać się na zabieg endermologii. Byłam w szoku, wreszcie nie wstydzę się swoich nóg.Tutaj widać, jak wygląda zabieg: https://www.youtube.com/watch?v=tKrUgjT3LDw. Sprawdziłam, to działa. Jeżeli też macie taki problem to nie wahajcie się ani chwili.

Gość Sonia 27
Jestem w miarę szczupłą osobą, Zdrowo się odżywiam, od czasu do czasu ćwiczę, ale mimo to moim problemem jest cellulit. Sporo wydałam na kremy antycellulitowe, domowe masażery- i nic. Postanowiłam zapisać się na zabieg endermologii. Byłam w szoku, wreszcie nie wstydzę się swoich nóg.Jak wygląda zabieg widać na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=tKrUgjT3LDw Sprawdziłam, to działa. Sprawdziłam na własnej skórze.

Gość gość
Myślę, że zabiegi z kwasem hialuronowym to dobra strategia, np. mezoterapia, ale też warto pamiętać, że na kondycję skóry ma wpływ to, co jemy i nawodnienie. Ja piję sok z dzikiej róży (kupuję Polskiej Róży) w - jako źródło witaminy C, która z tego co mi mówiono świetnie wpływa na produkcję kolagenu - a ten z kolei na jędrność skóry :)

Gość Nie musi bolec 123
Zobaczcie przez przypadek znalazłam super wyszukiwarkę salonów z zabiegami depilacji laserowej. Jest możliwość wyszukiwania według miast. Nic trudnego. Trzeba tylko wpisać nazwę miasta: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Pomogło mi to wybrać salon kosmetyczny z z zabiegami depilacji laserowej. https://www.beautymedica.pl/nadwaga-i-cellulit/skuteczna-walka-z-cellulitem-zabiegi-venus-legacy/

Witam, na poprawę jędrności skóry szczególnie po odchudzaniu bardzo dobrze sprawdzają się zabiegi wykorzystujące falę radiową a także mezoterapia igłowa. Polecam serię zabiegów urządzeniem Venus Legacy (ok 8 sesji) po który skóra stanie się bardziej napięta i wygładzona, dodatkowo cellulit zostanie zniwelowany a sylwetka wysmuklona. Zabieg jest nieinwazyjny i bezbolesny.

Gość gość
Ja też jakiś czas temu stwierdziłam, ze czas zacząć coś robić z moją wiotką skórą, ale na zabiegi salonowe niestety mnie nie stać. Poszłam po prostu do Rossmanna przejrzeć smarowidła, i znalazłam tą serie http://www.yoskine.com/pl/catalog/line/162/tsubaki-slim-body/ miała wyróżnienie kosmetyku roku, pomyślałam ze może to jednak o czymś swiadczy. Smaruje tyłek i uda serum ujędrniającym zgodnie z zaleceniami i faktycznie już po dwóch tygodniach widziałam poprawe, no i dalej jest coraz lepiej, polecam spróbować

Gość Nana i Nana
Na mnie bardzo dobrze działają masaże z zastosowaniem kolagenu. Jestem z Wrocławia i tam jest taki salon Anna Pikura i oni stosują autorskie kosmetyki naturalne w tym kolagen. Plus jest taki, że można go kupić i używać w domu! Skóra jest gładsza i zdecydowanie lepiej nawilżona i napięta. Wiem, że marka ma sklep internetowy, więc tam pewnie znajdziesz ten kolagen - nazywa się AP kolagen Gray! Powodzenia!

Gość gość
Polecam wizytę w dobrym salonie kosmetycznym, ja jestem stałą klientką salonu http://cococlinic.pl i z czystym sumieniem mogę go polecić

Gość Malwina

Wykonałam zabieg osoczem ponieważ moja skóra twarzy była mało odzywniona i nie miała elastyczności, zabieg daje super efekty ujędrnienia i odżywnienia. Mogę jak najbardziej polecić. Ja wykonywałam w Magnopere w Krakowie na ul. Grzegórzeckiej 67d, https://magnopere.pl/