Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala 85

teściowa wredne babsko czy samotna żałosna kobieta

Polecane posty

Gość Ala 85

witam wszystkich forumowiczów, wiem temat stary jak rzeka ale muszę w końcu to z siebie wyrzucić może bedzie mi lżej. Zaczne o tego że na początku dogadywałam sie z moją teściową naprawde super, może nawet lepiej niż ze swoją własną mamą ( z którą nigdy nie miałam dobrego kontaktu bo zawsze faworyzowała moih braci), moja teściowa była naprawde w porządku, można z nią było o wszystkim porozmawiać, iść na zakupy, nawe jak grilla ze znajomymi robiliśmy to ją zapraszaliśmy , coś jednak se popsuło po naszym wyjeździe za granice. na początku dowiedziałam sie od siostry i kuzynek męża że gada na nas po całej rodzinie i właściwie to zawsze nas obgadywała, szczególnie mnie, że ją zostawiliśmy, że mój mąż ma ją w dupie ( mieszka z nią najstarszy syn- kawaler, córka mieszka 150 km od niej i nie odwiedza jej za często właśnie przez ploty), w sumie zrobiło mi sie troche przykro , i żal jej bo może faktycznie czuje sie samotna, ale sytuacja wyglada tak że ona jęczy żebyśmy wracali, przyjedziemy na urlop na miesiąc i po 2 dniach ona z mężem sie do siebie nie odzywają. Następna sprawa to wnuki- cały czas jęczała że chce mieś wnuki, podczas mojej ciązy ani razu nie zapytała jak sie czuje, kompletnie miała to w dupie, miałam ciężki poród z krwotokiem drgawkami i komplikacjami, doskonale o tym wiedziała, na wieść o tym że została babcią strzeliła focha że moi rodzice dowiedzieli sie pierwsi i moja mama przyjedzie pomóc ( wielokrotnie zapraszaliśmy też ją żeby przyjechała odwiedzić wnuka, podobno nie ma czasu, a jest na emeryturze właściwie całymi dniami siedzi w domu). Teraz nasza córeczka ma już ponad 4 mies, niedługo jedziemy na urlop , niemam nicprzeciwko żeby mąż rozmawiał z nią na skype co tydz w niedziele bo wiem że czeka i wiem że chce zobaczyć małą. Myślałam tak do tej pory przynajmniej , ale ostatnie kilka razy jak dzwonimy to nawet nie powie dzien dobry ani cześć tylko - pokazuj mi dziecko- takimi słowami nas wita, ostatnio sie wkurzyłam i na takie powitanie odpowiedziałam- DZIEŃ DOBRY- wielce zafoszona odpowiedziała dzień dobry po czym- pokazuj mi moją wnuczke, nie wspomne o tym że za każdym razem siedzą jakieś jej koleżanki w salonie i to tak żeby ich nie było widać a ona dzwoni tylko po to żeby pokazać wnuczke, ostatnio ją zagiełam, bo mąż jej pyta czy ktoś u niej jest - ona że nie- a słychać że ktoś siedział to wkońcu przyznała że koleżance chciała wnuczke na żywo pokazać i zaczeła pierdolić jaka to z niej super babcia że ona już małej pokoik szykuje jak przyjedziemy itd to ja mówie do niej żę jak będzie roczek małej to zrobimy wielką impreze i zaprosimy wszystkich do siebie ( do Norwegii) a ta koleżanka pyta kiedy to a ja mówie że jak z niej taka super babcia to pewnie pamieta kiedy jedyna wnusia urodziny ma- hahha zamkneła gębe bo oczywiście nie pamiętała,po tej rozmowie oczywiście obdzwoniła całą rodzine że jestem niemiła dla niej do tego gruba jestem bo waże 67 kg ( fakt przed ciążą ważyłam 58 kg no ale cóż) , niewiem co robić i jak z nią rozmawiać jak ona mi w oczy nic nie powie tylko fałszywie sie uśmiecha a za plecami pierdzieli, pozatym w każdej rozmowie z nią jest ja i ja ona jest najwazniejsza, mąż ma kupić jej wegiel na zime i zrobic remont pozatym sprosila całą rodzine kiedy przyjedziemy i rozpierdzieliła ze robimy impreze z okazji narodzin dziecka i że my fundujemy- no szlag mnie trafił, mam jej serdecznie dosc ma ktoś dobre rady na takie babsko znane z autopsji, prosiłabym o rady jak ją troszke podszkolić żeby dało sie z nią wytrzymać albo jak ją ignorować, jakieś sposoby relaksacyjne też miło widziane:)

Gość gość
to kawał jędzy moja jest podobna- poprostu nie odwiedzam jej i tyle

Gość gość
Moja bardzo podobnie, po rodzinie pierdzieli jaka to z niej cudowna babcia a z wnukiem ciężko 5 min raz na miesiąc posiedzieć, a wczesniej tez doczekać się nie mogła na wnuki, z tym obgadywaniem to poprostu powiedz jej w oczy ze wiesz ze na ciebie plotkuje, ja tak zrobiłam powiedziałam ze wiem co na mnie gada i niemam ochoty z nią rozmawiać o czymkolwiek

Gość gość
Nie martw się z tego co gadalam z koleżankami, to każda teściowa obgaduje, no może 90% z nich to stare plotkary wtrącające się do wszystkiego, moja tez taka jest, zamiast sie kłócić kulturalnie ale stanowczo ja traktuj, moja juz sie nauczyła ze może Se paplać a my wpuszczamy 1 uchem a drugim wypuszczamy, to ze mnie obgaduje przestalo mi przeszkadzać, niech Se gada jak jej lżej, cala rodzina wie jaki ma dlugi jęzor i zdolności do zmyslania wiec mam gdzies, niech gada jak chce:) wyluzuj i olej starą torbe:)

Gość gość
Moja bardzo podobna

Gość gość
Czekam na wasze historie o waszych teściowych, z doświadczenia wiem ze jak sie ponarzeka to pomaga