Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agresywny kot

Polecane posty

Gość gość

Hej. Może to śmiesznie zabrzmi, ale śmieszne wcale nie jest. Gdzie zgłosić sprawę agresywnego kota? Kot sąsiada rzuca się na wszystkie psy i koty w okolicy. Sąsiedzi idąc drogą omijają to dziadostwo szerokim łukiem, bo się boją. Dziś rzucił się na mojego psa, zadrapał mu na szczęście tylko oko, ale dostał takiej furii że nawet porządny kopniak (tak dostał porządnie z buta) nie pomógł i wrócił, po czym rzucił się nawet na męża.. Dobrze, że nie wyjęliśmy jeszcze dziecka z samochodu. Niedawno wieczorem wlazł do mojego domu przez drzwi tarasowe i rzucał się na mojego psa i kota. Kot nie jest szczepiony, tyle wiem na pewno. Co z tym dziadostwem zrobić ? Przysięgam, że jak spotkam go na drodze to celowo dodam gazu i przejadę.

Gość gość
to nie jest wina zwierzaka, tylko wychowania. Tak, trzeba to zgłosić, może straż miejska?A może schronisko.

Gość gość
Dostali kota już dorosłego, tzn. Przybłąkał się do nich. Od zawsze był agresywny, ale nie aż tak. Puszył się tylko z daleka, atakował tylko wtedy jak jakiś zwierzak zaczął pierwszy. Rozumiem gdyby pies mu cos zrobil, bo to naturalna reakcja ze będzie się bronił, ale mój pies wyszedł poprostu z auta.. Z reszta ten kot jak widzi psa to się puszy i z kilometra leci z pazurami, a wchodzenie do czyjegoś domu i atakowanie jego zwierząt to już gruba przesada. Na prawdę nie wiem co mamy z tym zrobić