Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesna owulacja przy dlugim cyklu ????

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie czy któraś z Was ma bądź miała przy długim 28-31 dniowym cyklu wczesna owulacje zaraz po okresie???

Gość gość
Ja mam owu 14 dni przed @. A jesteś pewna, że owu jest zaraz po okresie? Mierzysz temp?

Gość gość
Pewna nie jestem ale objawy mnie może zmylily, zaraz po okresie 6 dni wspolzylam z mężem do konca, dwa dni po był już śluz przypominający plodny, ból jajnika, tam samo od 3 dni a już 22 dzień cyklu.... temperatura teraz od tych 4 dni ponad 37 więc już sama nie wiem co jest, nigdy nie przygladalam się swoim cyklom, mam dwójkę dzieci poczetych tak " poprostu" , ale jakoś teraz tak mnie zaczęło to zastanawiać

Gość gość
Temp powyżej 37 wskazuje czas po owu, ale nawet, jak już jesteś po owu kilka dni, to śluz znòw może być jak białko jaja. Ja też tak mam, ale mierzę temp i wiem, że ten pierwszy rozciągliwy śluz jest tym płodnym i że po kilku dniach jego występowania będę miała owu.

Gość gość
Tak to rozumiem, bardziej zastanawiam się nad tym czy to realne by oeulacja byla tuż po okresie

Gość gość
Halo czy ktoś ma owulacje wczesna przy długim cyklu?

Gość gość
kilka razy mi się to zdarzyło, owulacja po prostu mi się przesunęła. Dlatego warto wyznaczać ją sobie na bieżąco. Ja sobie pomagam testerem na ślinę kiedy mam jakieś wątpliwości.

Gość gość
też o nim myślałam, ginekolog mi o nim wspominał. Jaki masz model?

Gość gość
Ja mam cykle 26-31 dni (raczej dłuższe), ale w ciążę zaszłam w 7 dni cyklu. Owulacja mi się przesunęła prawdopodobnie ze względu na przeziębienie. Tak więc jest możliwa wcześniejsza owulacja przy normalnych cyklach (28-31 dni to nie jest długi cykl, tylko w normie)

Gość gość
co do modelu, mam Afrodytę. To chyba najpopularniejszy i najskuteczniejszy tester.