Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego bierzecie leki na podtrzymanie ciazy we wczesnym stadium

Polecane posty

Gość gość

? NIe lepiej pozwolic dzialas naturze? Pozniej takie dziecko o ile sie urodzi zywe, moze miec rozne choroby.

Gość gość
kolejna madrzejsza od lekarza

Gość gość
Yo he he

Gość gość
Kolejna głupia pipka, której wydaje się, że jak poczytała mądrości na jakiś durnych forach internetowych (pisane przez równie mądre jak ona sama) to może podważać opinie lekarzy.

Gość gość
Jest tez sporo lekarzy podwazajacych taka wiedze. W niewielu krajach lyka sie tyle lekow na wczesna ciaze.

Gość gość
W innych krajach lekarze nie ingerują we wczesne ciąże, a w Polsce trzepią na tym kasę i wariatki łykają co popadnie, a większośc przypadków i tak kończy się poronieniem

Gość gość
Właśnie nie mieszkam w Polsce i tu pierwsze usg wykonuje sie ok 3 mc tak samo z podtrzymywaniem ciazy... leki, owszem ale po 3 mc ciazy. Ja uważam ze rodzice powinni byc szczerze poinformowani o podtrzymywaniu ciazy o sami powinni podejmować decyzje czy chcą podtrzymania czy nie. A juz obłędem jest dla mnie jak lekarz przepisuje leki w 4 tc... Konował i tyle! Dla kasy zrobią wszystko!!!

Gość gość
Tu nie chodzi o to ze poronia... i tak i tak by poroniły tylko ze bez leków organizm oczyści sie sam a po lekach trzeba iść na zabieg po poronieniu i kasa sie w ten sposób kręci...

Gość gość
Nie sadze zeby to byla prawda, mialam dwa poronienia bez lekow i bez koniecznosci czyszczenia, a teraz jestem w polowie zdrowej ciazy.

Gość gość
Ee, przepraszam, zle przeczytalam i tym samym dodalam ci dowodow :)

Gość gość
Ja brałam duphaston od 7tc. Dziś mam zdrowego 2 miesięcznego synka.

Gość gość
Ja gdybym nie brala lekow od poczatku nigdy bym nie donosila ciazy albo bym urodzila uposledzone dziecko. Po to medycyna idzie do przodu zeby korzystac z tej wiedzy. Kobiety z moimi problemami rodza zdrowe dzieci jesli biora leki. Mam warunki jestem swiadoma, bede mogla dac dziecku wszystko co bedzie mu potrzebne w czym jestem gorsza od patologii gdzie dzieci rodza sie jak kroliki sa bite i glodne? Tamte kobiety zachodza w ciaze bez problemu ale co z tego skoro ich dzieci wyrosna na margines? To nie korzystajcie z lekow na przeziebienie, grype, nie leczcie zebow? Niech organizm sam siebie ratuje. matko...

Gość gość
Tu autorka mialam na mysli takie sztuczne podtrzymywanie ciazy typu lykanie tabsow na sile. Ginekolodzy w Polsce maja z tego gruba kase a np w UK ciaza liczy sie od 3mca. Przed ciaza trzeba sobie sprawdzic poziom hormonow i jesli cos nie gra wtedy regulowac. Kuzynka byla w ciazy i lekarz przepisal jej tabsy na podtrzymanie a ona powiedziala, ze nie bedzie brala. Co sie okazalo dziecko urodzilo sie cale i zdrowe.

Gość gość
Oj nie posikajcie się z tą "za granicą", bo mało wiecie. Jak ktoś nie ma problemu z donoszeniem ciąży i poronieniami to i małpa mu może ciąże poprowadzić, więc nie ma co argumentować, że to jest tak super. Widać po prostu, nie miałyście problemów, stąd tak zachwalacie tą "zagraniczną" służbę zdrowia. Niestety jak ktoś ma problemy to za granicą wcale tak łatwo i fajnie nie jest. Wiem to od koleżanek, które właśnie z tej szumnej zagranicy jeżdżą tutaj, bo tam nikt leków nie wypisze, nikt nawet się nie zainteresuje co się dzieje, bo "to tak musi być". Ciekawe czy Wy byście były takie mądre po 2 poronieniach i uważały, "że tak ma być"? W teorii każda mądra. A rzecz w tym, że wcale tak nie musi być. Jest wiele chorób, schorzeń, które mogą powodować poronienia i odpowiednie leczenie zastosowane od samego początku może temu zapobiec. Dla Was ("mądrych") poronienie to usunięcie chorego zarodka, widać nie macie pojęcia, że często zdrowy zarodem może zostać poroniony, z powodu zaburzeń u matki.

Gość gość
gość dziś Tu autorka mialam na mysli takie sztuczne podtrzymywanie ciazy typu lykanie tabsow na sile. Ginekolodzy w Polsce maja z tego gruba kase a np w UK ciaza liczy sie od 3mca. Przed ciaza trzeba sobie sprawdzic poziom hormonow i jesli cos nie gra wtedy regulowac. Kuzynka byla w ciazy i lekarz przepisal jej tabsy na podtrzymanie a ona powiedziala, ze nie bedzie brala. Co sie okazalo dziecko urodzilo sie cale i zdrowe. X Ale jak zarodek uszkodzony to nie da się na siłę podtrzymywać ciąży, co ty bredzisz? A jak kobieta ma problemy z donoszeniem ze względu na swoją jakąś chorobę czy wadę to takie leki mogą jej pomóc donosić. Swoją drogą nie rozumiem tego zachwycania się lekarzami w UK. Każda laska jaką znam i która prowadziła ciążę w UK była mocno rozczarowana podejściem lekarzy. Wszystkie dziękowały Bogu, że nic się nie działo, bo nie mogłyby na nic liczyć.

Gość gość
13:31 no to przeciez pisalam, zeby przed ciaza sobie zrobic komplet badan. Komplet badan a nie tylko krew i mocz. Wtedy wyszlyby ewentualne problemy hormonalne czy inne. A wy chyba przed zajsciem w ciaze nie badacie sie tylko, zaczynacie sie leczyc jak juz zaciazycie i wtedy trzeba podtrzymywac, bo albo tsh macie za wysokie progesteron, endometrioze itd

Gość gość
gość dziś 13:31 no to przeciez pisalam, zeby przed ciaza sobie zrobic komplet badan. Komplet badan a nie tylko krew i mocz. Wtedy wyszlyby ewentualne problemy hormonalne czy inne. A wy chyba przed zajsciem w ciaze nie badacie sie tylko, zaczynacie sie leczyc jak juz zaciazycie i wtedy trzeba podtrzymywac, bo albo tsh macie za wysokie progesteron, endometrioze X Moja droga, to ile ja przeszłam badań przed zajściem w ciążę to byś się zdziwiła. Badania badaniami, ale co z tego, skoro nadal przy niektórych schorzeniach trzeba brać hormony od początku, i wcale nie dlatego, że się ma problemu z hormonami, ale dlatego, że te tabletki działają rozluźniająco na macicę i przy skłonności do skurczów, albo skracania szyjki są po prostu konieczne. Poza tym odpowiadam prosto na pytanie: Czemu bierzecie leki na podtrzymanie we wczesnej ciąży? Odpowiedź: bo niekiedy trzeba. Nie wiem czemu niektóre z Was próbują być mądrzejsze od lekarzy? Sama miałaś pewnie ciążę bezproblemową, to pleciesz co Ci ślina na język przyniesie:/

Gość gość
brałam duphaston właściwie już po owulacji, ponieważ cierpię na niedomogę progesteronu i pierwsza ciąża zakończyła się przez to poronieniem, dzięki lekom mam zdrowego syna i w nosie mam, co jakaś nawiedzona kafeterianka myśli na temat tego typu podtrzymywaniu ciąży, co by było jasne- do 7 miesiąca ciążę prowadziłam w Holandii

Gość gość
Pierwsza ciaza martwa w 11 tc ( za niski poziom progesteronu ) W drugiej od poczatku bralam luteine i mam zdrowa 5 letnia corke. Co do UK czym wy sie tak podniecacie? Przeciez oni maja fatalna opieke nad ciezarnymi .