Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog nie chciał podać płci

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj na usg w 23 tygodniu i lekarz nawet nie chciał zerknąć na płeć, bo powiedział, że to za wczesna ciąża, że jeszcze mało widać i dopiero koło 30 tygodnia będzie można o tym mówić. Naprawdę nawet na tych najstarszych sprzętach nie da się rozpoznać płci do 30 tc? Zmienić przychodnie czy czekać jeszcze te 2 miesiące?

Gość gość
ja płeć poznałam w 14tc takze nie wiem co to za lekarz i za sprzet skoro w 23 nie moze sprawdzic :/ idz prywatnie moze na samo usg - dowiesz sie na 100%

Gość gość
zmień przychodnie ja w 20 tyg poznałam płeć naszej dzidzi i lekarz sam zapytał czy chcemy wiedzieć więc nie wiem co za burakowaty lekarz

Gość gość
Ten lekarz jest bardzo sympatyczny, wesoły tylko z tą płcią mnie zdenerwował. To jest starszy pan powiedzmy po 70, może jest przyzwyczajony po prostu do podawania na koniec ciąży, bo kiedyś były gorsze sprzęty. Nie jest moim lekarzem prowadzącym, robi mi usg tylko i chyba tylko on tam robi usg, więc musiałabym zmienić przychodnie, nie tylko ginekologa.

Gość gość
Moj lekarz prywatny ma swietny sprzet ale w 16 tygodniu mi powiedzial ze musze poczekac do nastepnej wizyty bo on nie bedzie zgadywal. Z moich obserwacji wynika ze lekarze na tym etapie dosc czesto sie myla co do plci. ALe faktycznie w 23 to juz powinien podac a nie bylas na polowkowych prywatnie?

Gość gość
U mnie w 16 tc lekarz pomylił się co do płci. Na tym etapie łatwo pomylić chłopca z dziewczynką (dziewczynki standardowo rozpoznaje się później). W kolejnej ciąży celowo nie chciałam by lekarz "zgadywał" wcześniej i poczekałam do 21 tc, a i tak usg robił lekarz, który stwierdził, że usg nie jest od podawania płci dziecka, ale do sprawdzenia czy dziecko jest zdrowe i to mnie powinno bardziej interesować. Faktem jest, że płeć poznałam na tym etapie i pomyłki, tym razem, nie było.

Gość gość
Nie chodzę prywatnie, bo mąż stracił pracę miesiąc temu, więc narazie naszym jedynym dochodem jest moje l4. Nie wiadomo ile będzie szukał, więc wole na darmowe chodzić narazie.

Gość Jedynaczka1
Dla nas płeć nie była ważna. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe.

Gość gość
Mi też jest obojętna płeć, mamy już syna, gdy będzie drugi syn to dobrze, bo 2 chłopców będzie się bardziej dogadywać, gdy będzie dziewczynka też dobrze, bo zaznam tego jak to jest być matką zarówno chłopca, jak i dziewczynki ale mimo to bardzo chciałabym wiedzieć.

Gość gość
ja rowniez poznalam plec w 14tc ale bylam prywatnie na wizycie i podgladalismy dzidziusia na usg w 4D