Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzień z mojego życia. Padam!

Polecane posty

Gość gość
A ja Wam zazdroszczę!!!!!!!!!! , chyba nie wiecie co naprawdę znaczy ciężki dzień, Też bym chciała mieć dziecko ale nas nie stać. Wstajemy o piątej rano, na szóstą mamy do pracy. W pracy jesteśmy od 6 do 17 (11h!!) a czasem nawet dłużej jak jest dużo pracy. Pracujemy w szklarni więc non stop upały aż się rzygać chce i czasami mi słabo i tyle h robimy od poniedziałku do soboty. Tylko niedziela wolna. Do domu wracam ok 17:30 a trzeba jeszcze zrobić obiad, co drugi dzień pranie. Sprzątamy tylko w niedziele bo po pracy i zrobieniu obiadu ledwo mam siły wejść pod prysznic a juz jest przeważnie 19. nie mowię już o robieniu zakupów bo jeżdże do sklepu tylko 2x w tygodniu. Do tego mam ciągłe problemy z gardłem i minimum 4/7 dni w tygodniu mam zawalone gardło i się strasznie męcze. Dzisiaj już nie poszłam do pracy bo tak się źle czuje,że nie mam siły sie podnieść.

Gość gość
Pankejk wypiertalaj do psychiatry z tymi swoimi urojonymi bliźniakami i działalnością, bo już nudzisz!!!! :o

Gość gość
Nie widzisz nawet jaka jesteś śmieszna i żałosna!!! :o

Gość gość
I jeszcze to IT, haha :o Nie tak dawno twój urojony mąż robił w IT, a dziś ty :o Ludzie z ciebie leją, masakra!!!!

Gość gość
To nie jest tak jak wam się wydaje. Otóż mieszkamy jeszcze z rodzicami, za pol roku planujemy zakup mieszkania i musimy się jeszcze przemeczyc. Czyli mam sprzątania za pięciu, a obiady czasem robię nawet trzy... Bo ojciec musi mieć schaba z ziemniakami i mizeria, a nie jakieś "spagetti sretti". Mam czasami urwanie głowy, bo każdy jest bałaganiarzem i ja staram się tylko aby jakoś w tym mieszkaniu wyglądało. Teraz już nawet spacer mnie męczy. Szczerze mówiąc jak rodzice wyjechali to czulam się jak na wakacjach. Obiad na szybko, na dwa dni, sprzątania malo i czulam się nieziemsko. Pozostaje mi przeboleć te pół roku.

Gość gość
A rodzice to są jacyś upośledzeni czy co? Nie wierzę, że stara gospodyni domowa liczy na obiady córki i że córka lepiej od niej ugotuje czy posprząta! Nie bredź dziecko! Rodzice zawsze robią za młodych i jeszcze się zajmują ich dzieckiem. Nie znam ani jednego przypadku, jaki opisujesz. Coraz gorzej wam wychodzą te ściemy. :o Ani nie wierzę, że chłopak który jest już mężem, czyli musi mieć więcej niż te 20 lat, jest taką dziecinną fleją, która nie potrafi nic po sobie ani koło siebie i rodziny zrobić.

Gość gość
ja sie zastanawiam dlaczego tyle z was sciemnia? :o ciekawe ile na tym forum jest prawdziwych realnych matek, bo wydaje mi sie ze niewielki % niestety............

Gość gość
a moze piszac te zmyslone historie zaspokajacie poniekad swoj niezrealizowany instynkt macierzynski?

Gość gość
Ciekawi mnie co za debil ukuł określenie radość macierzyństwa, kierat, samotność i opinia ze nic nie robicie. Brawo matki Polki , rozmnażajcie sie a 5 stow ma to wam zrekompensować i morda w kubeł . Potem nastolatek da wam popalić , daj Boże aby poszedł na studia a potem wyjedzie na zmywak a na święta odpalisz skypa i se pogadasz jak synowa pozwoli.

Gość gość
Czytając te posty nie wiem czy chce mieć dzieci w przyszłości... Mój dzień wygląda tak (mam 26 lat): Wstaję o 7 rano, prysznic, makijaż, ubieram się.. Szybka kawa i małe śniadanie i do pracy.. w pracy jestem do 17, pracuję w biurze więc jest czas na ploteczki, kawę, lunch w jakiejś knajpie, biurowe skandale itd. Po pracy zwykle jakieś szybkie zakupy, robię kolację, wpada do mnie mój facet, jemy kolację, coś oglądamy w tv albo po prostu rozmawiamy, seks i spać.. Ewentualnie ja wpadam do faceta wieczorem, wtedy po zakupach biorę prysznic, ubieram się w jakieś ładne ciuszki i jadę do niego ;) a jeśli danego dnia się nie spotykamy to umilam sobie czas sama, biorę kąpiel, nakładam maseczkę na twarz, maluję paznokcie, czytam książkę... Nie wiem czy byłabym skłonna zrezygnować z tak leniwego i spokojnego życia na rzecz dziecka. Na pewno nie teraz

Gość gość
Moj dzien. Wstaje o 6.20. Maz tez. Mycie ubieranie śniadanie herbata szykowanie jedzenia do pracy Budzę córkę 2l10m do przedszkola. Jest juz 6.50-55. Dajemy jej śniadanie ubieramy i 7.10wychodzimy. Podwoze ich do miasta Maz prowadzi córkę do przedszkola i idzie do pracy(od przedszkola 200metrow). Ja zawracam i na 8 musze byc u siebie a od przedszkola mam 20km-krajowki wiec szybko jade-90-110km/h. O 16 wychodzę. Maz o 16.10-15juz odbiera córkę. O 16.20-25jestem pod przedszkolem. Przed 17 w domu. Czasem jak zakupy czy cos to oczywiście później. W domu sprzątam jak corka pójdzie spać bo szkoda mi czasu który mogę z nią spędzić. Obiad zwykle wstawiam i sie jakos gotuje wieczorem albo w nocy kolo 22-23. O 20 mycie kolacja i spanie(corka). Ja i maz kolo 22-23. Rano często jestem niewyspana jak zaczytam sie z ksiazka wieczorem do północy albo w sumie nie wiem dlaczego:P w pracy kawa jak jest gorzej to dwie kawy i do przodu. W pracy głównie siedzę na kompie -exel i autocad i poprostu sen mnie bierze juz o 12.