Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sie dzieje z nasza sluzba zwdrowia to masakra

Polecane posty

Gość gość

wysylanie od lekarza do lekarza potem by usyszec ze trzeba czekac na operacje az do grudnia. to jest chore. niby nic strasznego bo złamane palce, ktore jak sie okazlo sie krzywo zrosły. i czas nie ma znaczenia maz moze czekac. operacja planowa.

Gość gość
A gdzie? Ja w wawa czekam 10msc na wizyte u kardiologa Mam 24 lata dusznosci i pieczenie w klatce piers. No ale co tam . lekarz mi powiedzial trzeba czekać i z wielkim glupkowatym usmieszkiem walnal moze pani przezyje:] Nie ma to jak dobry humor

Gość gość
szczecin

Gość gość
Bo jesteście ofermowate. Jak się chce to się da wszystko wychodzić! Jest pełno prywatnych szpitali z kontraktami na NFZ, które chętnie wykonują zabiegi, bo mają kasę z funduszu. Jak się chce wcześniej wbić na konsultacje to się jedzie na ostry dyżur (specjalistyczny). Wszystkie info są w necie. Nawet macie rankingi lekarzy z każdej dziedziny i nietrudno sprawdzić gdzie przyjmują (przeważnie obrabiają kilka miejsc jednocześnie). Rozumiem, że 60-70 latka może być ofermowata, ale od tego ma młodszych krewnych żeby nią pokierowali, ale dziewczyna 24 i taka niezaradna?! No ręce opadają!

Gość gość
Z tymi prywatnymi klinikami to prawda. Moj mąż w msw miał mieć operację za 3 lata! W prywatnej klinice 3 miesiące (zabieg niepilny)

Gość gość
Autorka przynajmniej jest na tyle przytomna, że tutaj się zgłosiła i opisała dręczący problem :D Być może miała to szczęście, że choroby do tej pory omijały jej rodzinę szerokim łukiem i stąd taka infantylność. Autorko !!! Szukaj innej placówki, która ma kontrakt z nfz, tak jak radzą czytelnicy twojego tematu. Więcej inicjatywy, nie można tylko narzekać.

Gość gość
I myślicie, że to jest normalne, że trzeba obdzwonić pół Polski szukając dogodnego terminu na NFZ, a jeżeli zdecydujesz się prywatnie ten sam lekarz, w tej samej placówce przyjmie cię następnego dnia ? :O

Gość gość
od wtorku tylko jezdzmiy po lekarzach i odsylaja. w naszym miescie odeslali do 2 miasta. juz wczoraj byla nadzieja ze mezowi zrobia zabieg.nie - bo boja sie podjac. odesłali meza a z do szczecina. napierw byl na odzziale chirurgi lekarz zbadal. powiedzial ze to stara sprawa i operacja. ale zanim zdecyjduja sie na operacje musi isc na konsulatacje do poradni chirurgicznej w tym samym szpitalu wizyta za 2 tyg.i dopiero wtedy lekarz ma zdecydowac co dalej. kazdy mowi co innego.paranoja

Gość gość
Jak gowno płacicie a nie dkładki na sluzbe zdrowia to potem jej poziom jest gowniany... Wielu sie leczy bezpłatnie chciaz nie powinni, bo nic albo male pieniadze wyłozyli na szpitale itd

Gość gość
i to jest chore ze czlowiek placi skadki a nic z tego nie ma

Gość gość
Jakie wy składki płacicie, większość ludzi kreci na podatkach jak moze, wczesne emerytury tez kosztują...

Gość gość
285 zł miesięcznie na służbę zdrowia. Tyle z własnej kieszeni jako przedsiębiorca płacę z własnej kieszeni. A podatki odprowadzam uczciwie. To tak przy oknie jakiegoś posta. A apropos tematu: moim zdaniem nasza służba zdrowia jest o wiele sprawniejsza niż w wielu innych europejskich krajach (np w Dani)

Gość gość
No i co? Niecałe 3 stówy. Na co to ma straczyć?

Gość gość
A ty ile płacisz na ta służbę zdrowia?

Gość gość
ja mam 25lat i guza jajnika a operacje dopiero w pazdzierniku. dodam ze nie torbiel a guza-zmiane lita ktora albo jest niezlosliwym potworniakiem albo rakiem ktory juz moze dawac przerzuty....operacje mam wczesniej wg lekarzy bo jestem pielegniarka wiec mnie na sile wcisneli w grafik. jakbym byla szarym pacjentem to bym do grudnia czekala

Gość gość
Ja się sama leczę i omijam służbę "zdrowia" z daleka. Od ponad 10 lat już nie byłam u lekarza, ani żadnych leków nie brałam. Jak jestem chora to leczę się sama czosnkiem, cytryną, miodem. Nawet do ginekologa nie chodzę, nie robię cytologii. Dla mnie większość lekarzy to konowały i maja umowy z firmami farma i przepisują ludziom trucizny z aptek. A już największa żenada to dla mnie ginekolodzy co wszystkim wciskają hormony, albo dermatolodzy co chcą leczyć trądzik też hormonami, podczas gdy przyczyną trądziku jest dieta i zanieczyszczone jelita ale oni chyba o tym nie wiedzą albo udają głupich, żeby mieć więcej pieniędzy. Ostatnio namnożyło się też tych od tarczycy, bo prawie każda ma chorą tarczycę i też tylko taśmowo przepisują kobietom jakieś trucizny z apteki. Leczą objawy ale nie przyczynę choroby. Szanuję tylko chirurgów i takich co ratują ludzi z wypadków i w stanie zagrożenia życia.