Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalska Gośka

Zapomniałam, że zaprosiłam gości na obiad i podałam same gotowce

Polecane posty

Gość zapominalska Gośka

może nie uwierzycie ale miałam takie zawirowania, że zapomniałam całkowicie:O Zaprosiłam na wczoraj szwagierke z mężem i brata z bratową na obiad i dosłownie 2h przed przypomniałam sobie:O Oczywiscie oni potwierdzali przybycie, ale w środę i od tamtego dnia nie kontaktowałam się z nimi, a miałam masę spraw na głowie. Musiałam na szybko coś wymyślić, poleciałam więc do sklepu i kupiłam gotowy żurek, dodałam jedynie do niego kiełbase i ziemniaki, zrobiłam sałatkę na szybko i na drugie danie kupiłam gotowe steki przyprawiłam tylko, mąz ziemniaki obrał, zapiekłam je w piekarniku i było drugie danie, do wyboru zrobiłam na szybko pierś z kurczaka z makaronem i sosem słodko kwaśnym z proszku oczywiście. I wiecie co? Moja szwagierka i bratowa to maniaczki zdrowej żywności a zajadały się żurkiem z kartonu i pytały o przepis na ten pyszny sos słodko kwasny:D a żeby było lepiej to do picia dałam tez kupny kompot i sok, który jak powiedziałam sama zrobiłam (bzdura, bo nie miałam czasu). I możecie nie wierzyc, ale i szwagierk i bratowa naprawdę odżywiają się baaaaardzo zdrowo i jakoś nie poznały, ze to nie jest typowe domowe jedzenie. Dlatego nie wierzę teraz, że da się poznać co jest zrobione w domu a co kupowane.

Gość gość
Bo tak jest... Nie zawsze domowe jedzenie jest takie super. Zależy przede wszystkim od umiejętności kulinarnych i jakości składników. W domu też można gotować byle jak i z byle czego...

Gość zapominalska Gośka
tylko, ze one są dobrymi kucharkami i za takie też się uważają. W dodatku podkreslają ciągle, że odróżniają chemię od naturalnych składników, nie raz mnie pouczała jedna z drugą. I wiem, że nie udawały na tym obiedzie, bo akurat obie mają tupet i by coś powiedziały, a poza tym nie pozwoliły dzieciom jeść tego makaronu jakby wiedziały że sos jest z proszku.

Gość gość
Jak widać, wcale nie są takimi ekspertkami, za jakie się uważają :-)

Gość gość
prowo 1/10, wymyśl lepsze :D

Gość gość
Jasne, "na szybko" ktoś robi 10 dań do wyboru na zwykły obiad. Że też ci się chciało te bzdury klepać :o

Gość zapominalska Gośka
u was to wszystko prowo:O Miałam duży problem akurat w tych dniach i wyleciało mi z głowy to co miałam zrobić? Odwołać jak akurat jedni już byli w drodze? Pizze zamówić? a ekspertki z nich owszem są, naprawde dbają o dietę, starają się same wszystko robić, nawet podziwiam, że im się chce.

Gość zapominalska Gośka
jakie 10 dań? zupa i dwa dania to raptem 3 dania:O A że musiałam na szybko to kupiłam wszystko gotowe, przecież sama bym tego nie zrobila w tak krótkim czasie:O

Gość gość
Ja zawsze podaję "gotowce". Jestem wegetarianką więc nie umiem przyrządzać mięs. Zawsze zamawiam mięso w pobliskim cateringu razem z zupą i jakimś sosem, w domu tylko odgrzewam. Sama gotuję ziemniaki i jakieś warzywa. Ciasto na deser robi mi sąsiadka bo wolę do składników dorzucić te 20 zł za robociznę i mieć z głowy bawienie się w cukiernika i sprzątanie tego syfu. Wszyscy zawsze są zadowoleni :)

Gość gość
Maniacy zdrowej żywności kompletnie nie odróżniają gotowcow. Mój były teść (co to wszystko naturalne musiał mieć) jadł u mnie na wigilii śledzie z biedry i wychwalal je pod niebiosa. Barszczyk z buraków mi wyszedł jakiś średni, więc dodałam rosołek i barszcz Winiary z torebki :-). No taki pyszny był, że wypił wszystko.