Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćP

Zapalenie dziąseł

Polecane posty

Gość gośćP

Witam, ostatnio mam bardzo nieprzyjemny i bolesny problem z dziąsłami - bolą i często krwawią najczęściej podczas mycia. Moglibyście może polecić jakiś skuteczny środek żeby pozbyć się tego problemu. Z góry dziękuję :).

Gość gość
To może być początek paradontozy. Wizyta u dentysty chyba Cię nie ominie.

Gość gość
Idź do dentysty on powinien zobaczyć co się dzieje z Twoimi dziąsłami i może poleci Ci jakiś preparat.

Gość gość
Wizyta u lekarza to konieczność. A między czasie możesz zakupić pastę lub płyn do płukania na stany zapalne dziąseł, w aptece na pewno Ci coś polecą.

Gość gość
Na wstępie z pewnością czeka wizyta u stomatologa. z doświadczenie mogę plecić płyn dentosept albo żel stomatologiczny sachol. żelu była najbardziej zadowolona. sena tez nie jest jakas wygórowana . ja kupowałam go np. w aptece internetowej melissa.pl za ok. 16 zł . https://www.apteka-melissa.pl/produkt/sachol-zel-10-g,2904.html

Gość gość
dentosept też jest dobry,ale przede wszystkim wizyta u dentysty niezbędna

Gość gość
Hej. Ja jestem po kiretażu. Miałam zapalenie kieszonek dziąsłowych. Tak nie dziąsła napier.... , że naprawdę żadne ale to żadne tabletki przeciwbólowe nie pomagały. Dziąsła były w kolorze bordowym aż. Ciężko przy takim bólu cokolwiek było zjeść. Marsz do periodontologa. Ja poszłam z tym problemem najpierw do dentysty, ten oznajmił mi, że muszę wyszczotkować sobie zęby. To co stosowałam mogę Ci polecić, ale wizyta Cię nie ominie: - Septosan (do płukania) bądź 3% roztworu wody utlenionej zmieszać z wodą w stosunku 1:1 - periodontolog kazał mi kupić potasu nadmanganian do płukania jamy ustnej w celu zniszczenia bakterii - wszystkie maście, żele, które stosowałam, pomagały tylko na chwilę (nawet dentosept przestał na mnie działać) - pelogel (maśc borowinowa, ale trzeba mieć usunięty kamień najpierw) - Pasta Ajona, Lacaluct Activ, Forever Bright (pasta bez fluoru, aloesowa - polecam) - dokładne wyszczotkowanie zębów/masaż dziąseł, nitkowanie + płyn do płukania/ maść Wytrwałości życzę w leczeniu. To tak szybko nie zniknie. Ja niestety za późno z tym zwlekałam. I się doczekałam potwornego bólu. A z krwawiącymi dziąsłami męczę się w zasadzie całe życie. Zrób badania krwi. Może masz za mało żelaza. Wit c i inne cudawianka mi nie pomogły na krwawiące dziąsła.

Gość gość
Długo cierpiałam na zapalenie dziąseł i dla tego zdecydowałam się na wizytę u stomatologa w www.vitalium.pl. Bardzo dobrze mi doradzili i w włączyli odpowiednie leczenie.

Gość gość
Ja mój problem z dziąsłami wyleczyłam pastą do zębów z aloesu 100% jest bez fluoru a dodatkowo wybiela zęby i sprawia, że są one długo świeże bez osadu. Jesli jest ktoś chętny to zapraszam jusinka21@onet.pl

Gość gość
Mi pomogli stomatoloodzy z Amadentu w Rzeszowie . Chodziłam chyba po wszystkich dentystach z Rzeszowa i każdy rozkładał ręce jeden nawet powiedział "może to taka Pani uroda"...tak uroda że non stop mam zapalenie ...