Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pablo Emilio Escobar Gaviria

Jak przestać sobie wmawiać, że żadna dziewczyna mnie nie chce?

Polecane posty

Mam dwadzieścia lat i od około dwóch i pół roku wmawiam sobie, że będę sam, że żadna mnie nie będzie chciała, że są atrakcyjniejsi mężczyźni itp. Zawsze, gdy widzę jakąś ładną dziewczynę na mieście mówię sobie: "możesz o takiej dziewczynie jedynie pomarzyć" Tak samo myślę, gdy widzę parę zakochanych ludzi. Czasem naprawdę to przytłacza. Nigdy też się nie angażuję, ponieważ z góry zakładam, że i tak z żadną kobietą nie stworzę związku, przez co sam odbieram sobie szanse. A tak naprawdę wiem, że jestem fajnym chłopakiem. Mam kilku przyjaciół i wielu znajomych. Nie mam problemu rozmawiać z dziewczynami i zainteresować je sobą (choć zawsze jest to na stopie przyjacielskiej) Byłem też w związku, ale bardzo krótkim, internetowym. Spotkaliśmy się tylko trzy razy i nie uważam, że mogę powiedzieć, że byliśmy razem, choć dzięki niej nie jestem już prawiczkiem. Generalnie nie mam problemu z zagadaniem do obcej dziewczyny, np. jak składałem papiery na studia. (oczywiście większość zajęta...) Ale to nie zmienia faktu, ze widząc ładną dziewczynę i pomimo, że do niej zagadam, to wmawiam sobie, że ona mnie nie będzie chciała. A kobiety takie rzeczy czują. Tak długo wmawiałem sobie, że będę sam, aż chyba w końcu w to uwierzyłem. Nie wiem, skąd to się wzięło. Może z tego, że szykanowali mnie w gimnazjum i dałem sobie wejść na głowę. Bo wcześniej jeżdżąc na kolonie miałem bardzo duże powodzenie, byłem mega pewny siebie, a po wydarzeniach w gimnazjum stałem się nieco bardziej zdystansowany i nieśmiały. Chciałbym was prosić o radę, jak przestać sobie to wmawiać, jak oczyścić umysł. Bo wmawianie sobie, że nie będę miał dziewczyny w moim przypadku jest zupełnie irracjonalne, a ja jednak w to uwierzyłem.

Ja na Twoim miesjcu poszłabym do jakiegoś psychologa bo Tobie ewidentnie brakuje pewności siebie, stąd takie podejście do kobiet.