Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem po porodzie naturalnym

Polecane posty

Gość gość

Witam.jestem 7 tygodni po porodzie naturalnym.szwy juz się dawno rozpuścily i nie krwawie, dwa dni temu wspolzylam z mężem ale czułam nieprzyjemny ból rozrywania,od tego czasu w niewielkiej ilości krwawie, coś jest nie tak ?

Gość gość
A czy byłaś odpowiednio nawilżona? Po porodzie i w trakcie karmienia piersią stosowałam hydrovag. Globulki z haluronianem sodu, nawilżają i przyśpieszają gojenie śluzówki oraz poprawiają jej sprężystość. Spróbuj, kupisz je bez recepty.

Gość gość
Nie stosowałam ale dziękuję za radę spróbuję może coś pomoże, a ile kosztują te globulki?

Gość gość
7 tygodni po porodzie i już kochalas? Nie mógł wytrzymać? Czy wiesz że możesz się wykreślić?? Za wcześnie... twoje życie ale szkoda że kobiety są takie głupie. Dziecko Cię potrzebuje a Ty ryzykowalas wykrwawienie się.... po 3 miesiącach kobieta wykrwawila się na smierc bo jej "ukochany "nie mogl wytrzymac...

Gość gość
Tak. Cos jest nie tak. Z Twoja glowa. Za wczesnie na wspolzycie. Ledwo polog sie zakończył. Dobrze Ci tak. Na własne zyczenie cierpisz. Na Twoim miejscu poszlabym do ginekologa niech zobaczy bo się okaże że coś Ci pękło i się wykrwawisz .

Gość gość
Byłam u ginekologa, sprawdził ze wszystko juz się wygoilo

Gość gość
Szwy mi nie pekly ale podczas miałam takie wrażenie jakbym za ciasno została zszyta

Gość gość
Lepsza ciasna niż być szeroką.Będziesz lepiej czuła prącia w sobie.Jakie ciasne są dziewczyny przed pierwszym razem.

Gość gość
Gość. U. Mni mija 7tyg w piątek mam to samo stosuje żel nawilżający ale to nic nie daje tylko pozwala bezboleśnie jakoś wejść we mnie a w środku czuje jakby ktoś mnie rozrywal ale podobno to normalne jest z tego co położna mi mówiła ale mieszkam w UK i tu wszystko jest normalne .

Gość gość
I jeszcze jeden taki problem odkąd urodziłam mam trudności z załatwieniem się, mam straszne zaparcia, położna poradziła mi czopki glicerynowe, które nic nie pomogły a dodatkowo przy probie zalatwienia się coś mnie tam kluje, i czasem na papierze widać krew, syrop duphalac pomaga minimalnie zmiekczyc stolec ale za parę dni jest to samo, pomoże ktoś ? Kto miał podobna sytuacje

Gość gość
Hemoroidy

Gość gość
Ja jestem 2 lata po II porodzie i czasem też mnie kuje :( ...Musi ciało "dojść do siebie"

Gość gość
Też mam hemoroidy a jak próbuje zrobić kupe to czuje jakby mi coś w kroczu pękało

Gość gość
Są jakieś domowe sposoby żeby się poprawilo?albo leki bez recepty?

Gość gość
Ból w czasie zbliżenia może byc spowodowany nie do końca zagojoną po porodzie pochwą, może jakies drobne ranki jeszcze zostały lub po prostu w czasie zbliżenia dochodzi do wtórnych podrażnień. Kup sobie w aptece wspomniany juz Hydrovag i przelecz sie nim. Przyspiesza gojenie ran, przywraca intymne nawilżenie i chroni przed infekcjami, kosztuje ok 20zł.

Gość Eliza28
Jeśli ginekolog stwierdził, że wszystko jest ok to nie musisz sie chyba przejmować? Wiadomo, porod był niedawno, trzeba uważać, ale mozesz sie wspomagać globulkami mucovagin albo żelem. Mi on pomogl, nie czułam dyskomfortu

Gość gość
Każde ciało jest inne iidocznie Twoje jeszcze się nie zregenerowało po ciąży, możesz sprobować żel, albo poprostu jeszcze trochę odczekać, mąż zrozumie raczej, a co do zaparć to polecam Ci czopki evaqu, juz nie raz mi pomogły.