Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobieta jest wizytówką mężczyzny?

Polecane posty

Gość gość

W tym temacie http://f.kafeteria.pl/temat/f4/kobieta-z-kolorowymi-wlosami-w-glanach-i-z-tatuazami-a-obok-facet-w-garniturze-p_6604118 pojawił się wątek bycia "wizytówką" partnera. Zgadzacie się w tym, że kobieta powinna pasować do wizerunku partnera? Że swoim wyglądem i zachowaniem ma wpływ na to jak on jest widziany? Czy może to kim ona jest powinno być ważniejsze?

Gość gość
I vice versa.

Gość gość
Jasne kobieta ma byc wizytówką faceta, prac mu, dbac zeby dobrze wygladał, a on bedzie mial to gdzies i wybierze inna :)

Gość gość
Jesli kobieta jest wulgarna jak polka to mezczyzna bedie widiany jako niemeski

Gość gość
ja nie szukam kobiety wizytówki tylko życiowej partnerki która będzie najlepszym przyjacielem, matką moich dzieci, będzie troszczyć się o mnie ze wzajemnością. W dupie mam czy się ona będzie komuś podobać czy nie

Gość gość
Wizytówką mężczyzny jest on sam, a nie jakaś dupa obok.

Gość gość
Do niczego jest kobietą co pozwala by jej facet chodził jak niechluj , nie dbał o swój wygląd zewnętrzny, czy zdrowie. Kobieta która nie dba o siebie tez nie jest wiele warta.

Gość gość
Zgadzacie się w tym, że kobieta powinna pasować do wizerunku partnera? x I tak i nie :) Kultura nakazuje aby ubierać się stosownie do okazji, ale nie można wymagać aby druga strona w wolnym czasie ubierała się tak jak my sobie życzymy, bo to byłoby ograniczeniem jej wolności.

Gość gość
Nie chodzi o ograniczanie ale o jakąś estetykę, dbanie o higienę osobista itp.

Gość gość
też uważam, że każdy jest wizytówką dla siebie, a nie to z kim jest

Gość gość
Od razu pomyślałam o tych Krawatach w kolorze kiecek weselnych:) Uważam że wszystko z umiarem i zdrowym rozsadkiem:) jak chcę założyć różową kieckę to nie kupuje mężowi różowego krawata :p

Gość gość
Nie o to chodzi . Mnie byłoby wstyd gdyby mój maż chodził w wygniecionych, przepogodnych ciuchach, nosił wielki brzuch i śmierdzial potem jak skunks.

Gość gość
Zresztą nie wyszedł by tak do ludzi bo bym go chyba w domu zamknęła

Gość gość
mnie by było niedobrze zanim byłoby by mi wstyd więc nie o tym mowa

Gość gość
Uważam, że nie dla siebie a wizytówką siebie każdy jest sam osobiście A co do tej "d**y" u boku szanownego mężczyzny, to faktycznie tę część ciała trudno jest zostawić w domu wychodząc z tym, że znakomita większość nosi ją tradycyjnie z tyłu

Gość gość
Jak kobieta wygląda gorzej od swojego mężczyzny to jest społecznie piętnowana, nie wspominając o tym, że rzadko mężczyzna wybiera mniej od siebie atrakcyjną partnerkę. Powszechne jest, że partner obraża/krytykuje partnerkę ponieważ się "zapuściła".

Gość gość
wygląd nie jest obiektywny

Gość gość
kobieta ma być odpowiedzialna za to ze jej facetowi nie chce sie dbać o siebie?a co to on?mały dzidziuś ze nie potrafi sie ubrać i umyć?kazdy odpowiada za siebie

Gość gość
Owszem, każdy odpowiada za siebie, bynajmniej każdy w moim pojęciu normalny DOROSŁY człowiek odpowiada za siebie, ale ile jest takich facetów którzy oczekują, że partnerka ogarnie ich garderobę, prowadzenie domu, wychowanie dzieci i jeszcze pracę, cycki opadają... W starszych rocznikach to kłuje w oczy, u młodszych sie bardziej rozmywa

Gość gość
Co to za kobieta jak z lumpem się zadaje. Fleja albo taka co jej nie zależy na facecie.

Gość gość
tematy nie był o flejach :/