Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

termin porodu a źle podana data z miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Podałam datę ostatniej jako 1.12 jednak był nieregularny i byl to 22.11 po prostu się pomyliłam. Termin z usg na 29 z om 7 wrzesień( tej zlej więc licząc wychodzi z om na 29 sierpnia. ) leżę w szpitalu i nic dzidziq nie wychodzi a juz jest po obu terminach.. Co mam powiedzieć ze się pomyliłam z ost. Okresem? Czy czekać? Sami będą wiedzieć kiedy wywołać? Mam bole brzucha krocza jednak mala nie ma główki jeszcze w kanale rodnym. Rozwarcie na dwa cm. Czy urodzę sama? Czy mam powiedziec o pomyłce?

Gość gość
Ja bym chyba nie mówiła. Termin z om jest terminem orientacyjnym a natura i tak swoje :).

Gość gość
różnica nie jest duża poza tym najważniejszy jest stan dziecka z usg i objawów a nie termin ostatniej miesiączki

Gość gość
Dziękuję uspokoiłyście mnie tylko czy nie wypiszą mnie teraz a potem wrócę spowrotem?

Gość gość
Wolę już tu zostać i urodzić niż znowu wracać i się martwić czy to już

Gość gość
Miałam podobnie. Podałam date miesiączki 3.09 wyszedł termin na 10.06. Z usg wyszło na 23.06 . urodziłam 10.06 :) Też miałam nieregularne miesiączki. Ja nic nie mówiłam. Poczekaj. I tak już jesteś w terminie porodu. A jak masz 2,cm rozwarcia to albo urodzisz dziś/jutro albo akcja porodowa sie zatrzyma. Zależy czy masz skurcze porodowe i co wychodzi z ktg

Gość gość
Skurcze są lekkie bardzo nieregularnie na ktg nie rosną wyżej niż 23 % czasem do 30 lub 50 % a tętno malej skacze 130 na 150 chyba ze się ruszy to więcej ma. Ale i tak z rozwarciem mogą mnie odesłać. No i szyjkę mam bardzo skróconą tylko co z tą główką? Kiedy cc? Też pewnie nie od razu ;/ bo nic nie wskazuje na to ze wstawi ją w kanał

Gość gość
A masz mieć cc?

Gość gość
Mi wstawił się dopiero podczas porodu w 42 tc. To nieodpowiedzialne że nie rozmawiasz z lekarzem! To ważne. Ciąża po terminie jest ciążą z podwyższonym ryzykiem. Nieprawda że natura wie co robi, bo naturalne są także choroby i najgorsze rzeczy. Oczywiście trzymam kciuki żeby było ok, ale to za poważne rzeczy na "konsultacje" w internecie.

Gość gość
Tak jeśli Nie wstawi glowki to cc

Gość gość
Też pomyliłam się z datą miesiączki i termin miałam na 20.08 z usg urodziłam 28.08 . Nie przejmuj się to tylko parę dni różnicy a nie miesiąc :) jesteś w szpitalu i robią ci USG? Jak tak, to widzą wszystko .Spokojnie :)

Gość gość
dziś Już cię nie wypiszą ,po przewidywanym terminie porodu najpóźniej w piątek zrobią ci cc :)

Gość gość
Tylko boje się że mnie wypiszą a ja do tego 7 nie urodzę a oni szybciej nie wywołają. Jeszcze tydzień czy dwa potem czekać a to już ciąża mocno przenoszona i co wtedy

Gość gość
To ja z 8.33 Porozmawiaj z lekarzem. Masz leciutkie skurcze,wody zachowane. Lekarze będą wiedzieli kiedy zrobić cc. Jeżeli z dzieckiem nic złego się nie dzieje to mogą Cie wypuścić do domu i zalecić ktg co kilka dni. Moja siostra 4 lata temu miała wywoływany poród. Termin na 24.12 a urodziła 7.01. 5 dni leżała pod kroplówką i mimo oksytocyny nic sie nie działo. Zero rozwarcia,zero skurczy. 7 rano dostała wypis do ręki i właśnie wtedy odeszły jej wody i urodziła wieczorem.