Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu mamy ktore przez cala ciąże nie przytyły wiecej niż 10 kg?

Polecane posty

Gość gość
To raczej rzadkość, bo mniej więcej tyle waży samo dziecko ze swoją "infrastrukturą". Mniej niż 10 kg zaleca się przytyć tylko kobietom, które przed ciążą miały wyraźną nadwagę.

Gość gość
10.5 kg. Mam 168 i na prodowce ważyłam 65 kg.

Gość gość
7kg przytyłam

Gość gość
Wszędzie kobiety sie chwalą ze tyja 8-10 kg.

Gość gość
Podziwiam mamy które przytyly tak Malo. Ja jestem dopiero w 5 tyg ciąży. Ważę 59 kg przy wzroście 168 cm. Nie chciałabym ważyć pod koniec ciąży więcej niż 69 kg.

Gość gość
Ja przytyłam 7 kg choć fakt, mój lekarz nie był tym faktem zachwycony.

Gość gość
pisałam o 10:07. JA przytyłam mało ale ja mam b.dobrą przemianę materii. Nigdy nie miałam problemów z wagą niezależnie od tego co jem, a uważam, że na prawdę dużo jem i to rzeczy które są mało fit. Uwielbiam węglowodany czytaj: makarony, ziemniaki, kasze i jem je w dużych ilościach. Jedyne na co uważam, to tłuszcze - jem tylko zdrowe. A tak hulaj dusza piekła nie ma.

Gość gość
Pierwsza ciąża 18 kg zostało 8, druga ciąża 7 kg po porodzie ubyło 1kg, trzecia ciąża 22 kg zostało 13. Przy pierwszej poprostu więcej jadłam i to na co miałam ochotę, druga ciąża jadłowstręt, a trzecia słodycze, których zazwyczaj nie jadam wcale. dodam, że to 3 dziewczynki. Po około roku po tych dwóch ciążach wracałam do dawnej figury,

Gość gość
Ja przytyłam 6 kg. Moja waga w dniu porodu wynosiła 50 kg. Synek ważył 2700 g. Całe te 6 kg poszło mi tylko w brzuch,nigdzie więcej. Nie musiałam nawet kupować nowych ubrań na czas ciąży. Jedynie spodni nie dopinałam więc chodziłam w dresach i leginsach. Brzuszek miałam spory jak na moją figure bo 110 cm w dniu porodu. Rodziłam naturalnie mimo wąskiej miednicy. Lekarz powiedział że przytyłabym więcej żebym pół ciąży nie wymiotowała. Ogólnie miałam problemową ciąże. Można przytyć i 4 kg i to normalne jeżeli z dzieckiem jest wszystko w porządku i jeżeli wyniki badań są okej.

Gość gość
Ja mam zamiar sie pilnować. Na pewno nie chce przytyć nic w pierwszym trymestrze. Będę w miarę zdrowo jeść ale na pewno tez bedzie mnie ciągnęło do słodkiego i pikantnego jedzenia

Gość gość
gość dziś pisałam nad tobą o 10:11 tak, przytyłam 7 kg, bo miałam cukrzce ciążową i byłam pod opieką diabetologa, poza tym miałam zdrową dietę i jadłam mało ale bardzo zdrowo. Nie dziwię się, że kobiety tyją 20kg jak jedzą za 2 zamiast dla dwojga. Jecie ponad miarę to potem efekty, choć nie generalizuję, ale widzę w większości jak jedzą ciężarne, o wiele więcej niż przed ciązą.

Gość gość
Jak sie ma nadwage albo otylosc przed ciaza to sie zdarza. Ja druga ciaze zaczelam i skonczylam z ta sama waga - 83kg. Mialam nudnosci, zgage i wstret do zapachow, stad odrzucilo mnie do wiekszosci jedzenia. Jak mnie akurat nie odrzucalo to pilnowalam sie tez zeby nie jesc bez umiaru slodyczy bo gdybym przytyla w ciazy te 10-15kg to prawie dobilabym do setki. Realnie w czasie ciazy schudlam 8kg, badania mialam dobre, dziecko w normie - 50cm, 3600g, 9pkt Apgar. Za to karmiac piersia przez rok nie zrzucilam ani kilograma.

Gość gość
Ja przytyłam 7 kg ale wynikało to też z faktu, że zachodząc w ciążę miałam lekką nadwagę. Pilnowałam diety ale nie jakoś restrykcyjnie po prostu zdrowe odżywianie. I całą ciążę chodziłam na basen 2-3x w tygodniu. Dla poròwnania w pierwszej ciąży gdzie startowałam z tej samej wagi i nie pilnowałam wcale jedzenia i mialam mało ruchu przytyłam 22 kg.

Gość gość
W obydwu ciążach przytyłam po 11 kg. Ciąże zdrowe, ja rownież. Nie stosowałam żadnych specjalnych diet, jadłam wszystko w granicach rozsądku plus ruch na powietrzu. Waga przed i po 55 kg, wzrost 172cm. Różnica miedzy dziećmi to 1,5 roku.

Gość gość
Ja niestety nie będę mogla ćwiczyć. 2 ciaze poronilam i wole byc ostrozna.

Gość gość
Przytyć mniej niż 10 kg w ciąży jest bezpieczne tylko dla osób, które przed ciążą miały nadwagę, sorry taka prawda. Jeśli ktoś przed ciążą ważył w normie (albo był szczupły), a w czasie ciąży przytył mniej niż 10 kg dzięki "pilnowaniu się" to nie powód do domy, bo to zwykła głupota, i te co się tym "osiągnięciem" chwalą są zwyczajnie głupie. Co więcej, to jest "moda" ostatnich kilku lat, wcześniej żadna normalna kobieta nie pilnowała diety tak aby w ciąży nie przytyć, więc takie przypadki to nowa sprawa, nie zbadana, to nowe zjawisko. Pewnie za kilka kolejnych lat się okaże jaki wpływ na dziecko miały te działania mamusi...

Gość gość
Ja przytyłam 4 kg, córka urodziła się malutka (2,5kg). Miałabym 9kg na plusie, ale przez ostatnie 2 miesiące ciąży schudłam 5kg. Miałam sporą anemię. Ale mała jest zdrowa. Teraz 5 miesięcy po porodzie ważę 4kg mniej niż przed ciążą, mimo że nie karmię piersią.

Gość gość
W ciazy przytylam 8kg a dziecko w dniu porodu wazylo prawie 4kg. Lekarz mowil mi ze prawidlowo nabieralam wagi. Pewnie przez fakt ze dlugo wymiotowalam.

Gość gość
Ja przybrałam w jednej ciąży 8 kg, a w drugiej 10. Jadłam normalnie, jak zwykle, bez żadnego pilnowania ale i bez obżerania. Na końcówce ważyłam 70 kg, więc nadwagi nie mam. Nie rozumiem głosów, że to nieprawidłowe itd. Jeżeli przy normalnej diecie ciało tak reaguje, to widać tak ma być. Dzieci już odchowane, po porodach szybko wracałam do wagi.

Gość gość
ja przytylam 11kg ale po porodzie bylam na +6kg

Gość gość
W pierwszej ciazy-5,5 kg,a w drugiej 1,5 kg-w dniu drugiego porodu wazylam 53 kg.Mialam cukrzyce ciazowa regulowana dieta.Bardzo duzo ruchu zeby dodatkowo obnizyc poziom cukru,szczegolnie w drugiej ciazy bo starszy synek zaczynal chodzic wiec na okraglo "biegalam" za nim.Oczywiscie bardzo sie martwilam moim niskim przyrostem wagi ale moj lekarz prowadzacy nie widzial nic niepokojacego.Moj***adania wszystkie wychodzily dobrze.Dzieci urodzone z waga-3500-porod w dniu terminu i 3650-porod po terminie.Takze przyszle mamy nie martwcie sie.

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 9 kg a moje koleżanki i tak twierdzily, ze to.duzo.

Gość hanka903
ja w drugiej prawie 20kg przytyłam. problemy ze zdrowiem pozwalały mi tylko leżeć, nie mogłam się ruszać ze względu na bezpieczeństwo maluszka. ciężko było mi się z tym pogodzić ale jego zdrowie było dla mnie najważniejsze. potem szybko wrzuciłam na tryb dieta i piperine forte i zrzuciłam to wszystko chociaż trochę czasu mi to zajęło to cieszę się że udało mi się wrócić do formy.

Gość gość
Ja przytyłam 7kg. Waga wyjściowa 50 kg, w dniu porodu 57 kg, po porodzie 49kg. Karmiłam piersią, więc waga leciała w dół lawinowo nad czym ubolewałam. Dziecko ważyło 3200.

Gość gość
Ja przytyłam 11 kg.... Ale do 23 tygodnia przytyłam 15... Wtedy wykryto cukrzyce ciążową, zaczęła się dieta i chudnięcie.... Nie zgodzę się z tym, że bycie na diecie w ciąży jest głupotą. Ja przed ciążą też miałam niedowagę, choć jadłam wszystko bez ograniczeń, w ciąży było to samo i widac przemiana materii była inna, że nagle zaczęłam tyć. Po wykryciu cukrzycy moja dieta się zmieniła, jadłam tylko to co zdrowe, w małych ilościach, i jakoś syn urodził się z wagą prawie 4 kg więc na niego moja dieta nie wpłynęła

ja przytyłam 9 kg. przed ciążą waga 57 w dniu porodu 66kg. Jadłam normalnie ale się nie objadałam jak szalona. nie miałam też jakiś napadów głodu czy " zachcianek". Do 24 tc nie było nic widać nawet w pracy nikt nie zauważył. Kilogramy zaczęłam nabierać w 3 trymestrze i wszystko poszlo w brzuch- nie mierzyłam ale był ogromny :) dziecko urodziło się 3700g i 57 cm. ze szpitala wychodziłam w dzinsach sprzed ciąży :) chyba taka moja uroda :)