Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy istnieje ryzyko, iż mogę być w ciązy?

Polecane posty

Gość gość

w nocy z dnia 17na18 sierpnia uprawiałam seks po blisko 5miesięcznej przerwie. Zabezpieczylismy sie prezerwatywa,nie zsunela ani tez nie pekla, po wytrysku od razu wyjał czlonek i zakonczylimy stosunek. Ostatnia miesiączkę miałam 28lipca(trwała7dni). Od około tygodnia mam objawy takie jak zwykle przed okresem (ból jajników,krostki na twarzy,rozdrażnienie,wilczy apetyt). Dziś mija 28dzień cyklu średnio dostaje okres między28/31 dniem. Czy mam się o co obawiać? Proszę o konkretną odpowiedź, bez ironii i nasmiewania się.

Gość gość
Nie sądzę, żebyś była w ciąży.

Gość gość
raczej nie jesteś w ciąży :) Jeśli tak Cię to stresuje to może na przyszłość pomyśl o dodatkowej antykoncepcji. Może tabletki? A jeśli nie to obserwuj kiedy masz owulacje i w środku cyklu nie współżyjcie.

Gość gość
Właśnie czekam na nadejście tej miesiączki i idę po tabletki jako dodatkową antykoncepcję. Możecie uzasadnić swoje odpowiedzi? Uspokoi mnie to..

Gość gość
Ale co tu uzasadniać? Stosunek z prezerwatywą, nic się z nią nie stało - niewielka szansa na ciąże.

Gość gość
wiem,wiem...miałam i nadal mam objawy miesiączki (krostki,bole jajników,chodze poddenerwowana, mam ogromny aptety) tak jak co miesiąc,aczkolwiek nadal nie nadszedł okres i po prostu się bardzo boję...dziś mija 28dzien, wiec dopiero dzis powinien być,ale czesto sie waha i mimo to się boje..

Gość gość
wydaje mi się że histeryzujesz Skoro prezerwatywa nie była uszkodzona to w ciąży nie jesteś.

Gość gość
jak się będziesz tak stresować to Ci się jeszcze opóźni Luz A na przyszłość się lepiej zabezpieczaj Pamiętaj że pigułki też nie dają 100% pewności, zwykłe przeziębienie lub biegunka może zaburzyć działanie więc pigułki + prezerwatywa powinny być ok

Gość gość
a propo, od 16do21 przebywałam na Mazurach - zmiana klimatu tak wpłyneła na mnie,ze dostałam biegunkę i mało się później wypróżniałam,a w okresie 17-23lipca byłam w Hiszpianii Ostatni okres miałam od 28lipcado3sierpnia...boję sie.

Gość gość
Współżyłaś w okresie płodnym? Znasz swój organizm? Wiesz kiedy jesteś płodna? Wtedy był stosunek? Nawet jeśli to prezerwatywa nie pękła więc się nie bój

Gość gość
Ostatnią miesiączkę miałam od 28lipca do 3sierpnia. Stosunek miał miejsce po 17sierpnia, w dni niepłodne dodatkowo. Partner zaraz po wytrysku wyjął członka z pochwy,a gdy doszło do ponownego zbliżenia zmienił prezerwatywę. Dziś wypada 28dzień cyklu, gdzie ostatni okres skończył się 3sierpnia...więc tolerancję przyjmuję do 2września,aczkolwiek mimo to się obawiam po prostu...Zaraz po stosunku poszłam wziąć prysznic.

Gość gość
Uspokój się dziewczyno, prędzej spadnie ci na łeb helikopter jak wyjdziesz dzisiaj z domu, niż okaże się, że jesteś w ciąży.