Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Butelka do karmienia pomocy

Polecane posty

Gość gość

Może któraś z doświadczonych mam mi pomoże. Mam 4 miesięczną córkę. Karmię ją tylko piersią. Chciałabym podawać jej wodę ew. herbatki, tyle tylko, że mała nie chce ciągnąć smoka butelki. Próbowałam już różne butelki, smoczki silikonowe, lateksowe i nic. Zwykłego smoczka też nie chce. Wypycha z buzi i się cieszy. Za miesiąc czeka mnie wyjazd na 1 dobę i nie wiem co robić. Gdyby piła z butelki to mąż mógłby podać jej mleko, a tu nic. Będę wdzięczna za rady.

Gość gość
Mąż może mleko podać kubeczkiem (zwykły, doidy, niekapek) łyżeczką strzykawką nie ma potrzeby uczyć dziecko do smoka. Próbowałaś nuk? podobno dużo dzieci je lubi.

Gość gość
Tak, próbowałam butelki Nuk i nic.

Gość gość
Dawałaś z butelki swoje mleko? Bo jeśli mała lubi smak i jest do niego przyzwyczajona, to może szybciej załapie jak w butelce twoje mleko będzie. U mnie też przy kp sprawdziły się butelki NUK. Poza tym, dokładnie- można ostatecznie łyżeczką, strzykawką, upierdliwe, ale mam kuzynkę tak wykarmioną, mama- nauczycielka wracała szybko do pracy, ta nie tolerowała butelek więc ją babcia karmiła mlekiem z łyżeczki. Możesz też jej wprowadzać już powolutku i inne pokarmy, najwyżej ten jeden dzień wypije tyle co ze strzykawki/łyżeczki, zje kaszkę mleczną, jakiś deserek i jedną dobę da radę. Za miesiąc może też już spróbuje z kubka z miękkim ustnikiem.