Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga po porodzie kompletne rozczarowanie

Polecane posty

Gość gość
Ja rowniez dobilam do 80 kg w dniu porodu aaaa! I tak jak Ty zjechalam do 68 kg zwazylam sie pierwszy raz po 2 tygodniach. Roznica jest taka ze karmilam krotko kp jezeli ma to jakies znaczenie ;-) ale odkąd maly sie urodzil bardzo duzo z nim spacerowalam na zasadzie szybkiego marszu ok. 10 km dziennie. Ten wynik nie jest tak ciężko uzyskać gdy dziecko spi w wozku ;-) . U Ciebie moglaby byc w trakcie przerwa na kp. Dzięki temu schudlam do 60 kg. Aby przekroczyć granice musualam zaczac cwiczyc i mniej zrec ;-) po marszach mialam kondycje wiec waga poleciala do 58 bez bólu. Później wrociłałam do pracy i ubylo znowu 2 kg. Potem zaczelam biegac i jeszcze mniej jeść i oto mam swoje dawne 55 kg. Jestem 2 lata po porodzie. Może te marsze Ciebie rozkręcą. W dodatku ujędrbisz sobie tyłek i uda :-D

Gość gość
No ja nad nożkami pracuje na rowerze, a chłopakom przyczepka do roweru spodobała sie niesamowicie :-) walczyliśmy tak z każdym problemem ze snem czy kolki itp... Do przyczepki i na przejażdżkę jeszcze psa do towarzystwa bierzemy :-)

Gość gość
Jesli chodzi o spacerowanie:) to codziennie jest taki godzinny spacer:) solidny bo szybko chodzę:) niezależnie od pogody minimum godzinkę półtora jesteśmy na spacerze, wracam spocona, ostatnio koleżanka mi powiedziała żebym poszła do lekarza bo to jakies hormonalne sprawy są może i może u mnie cos nie tak z tym jest, ja w wieku 17 lat się upaslam i w ciagu roku zrzucilam 15kg od tamtej pory przez 10 lat waga zawsze 56-58 a teraz ni cholery nawet kilograma w dół.dzieki wszystkim mamuśkom za odzew:) niektóre rady postaram się wykorzystać:)

Gość gość
"Aha, nie jestem grubasem, poł roku po porodzie waże 51 kg, tak wiec daremne twoje spekulacje." Czyli nastoletnia figura z niewielkim cycem. Nie masz czym się chwalić jak już zauważono. Skoro tamta pani przy 48kg tak ma liepsko wyglądać, to 3 kg nie zrobi różnicy ;) Chyba, że masz 150 w kapeluszu.

Gość gość
To może faktycznie tak działa na Ciebie kp. Moja przyjaciółka upasła sie jak świnia (jej słowa, ja i tak ją kochałam ;-) ) ważyła 96 kilo. Podczas 8 mc kp schudła jedynie do 90 kg. Ale nie ograniczała się specjalnie. Dopiero po zakończeniu kp wzięła się w garść i zaczęła maszerować, potem bieg.. Tzn próbowała biegać (raz wyprzedziła nas spacerująca staruszka :-D ), po czasie było widać już, że faktycznie biega :-D i na dzień dzisiejszy waży 72 kg i waga dalej leci jej w dół. Bieganie jest najlepsze. Ale warto się zbadać bo hormony też potrafią namieszać.

Gość gość
Mnie bieganie nie pomagało schudnąć, dopiero gdy zaczęłam biegać dużo - ponad 40 km tygodniowo. Z reszta swego czasu dużo udzielałam się na forum dla biegaczy i tam sporo dziewczyn miało problemy z wagą mimo nabijania mnóstwa km. Z resztą mam wrażenie, że na mnie ruch w ogóle nie działa. :(

Gość gusepol411
Ja po porodzie również zmagałam się z nadmiarem kilogramów;) ale mam to już za sobą;) dzięki Afrykańskiemu Mango http://szczupla-kobieta.pl bo to on zmniejszył mój apetyt i przyśpieszył metabolizm;) do tego jadłam 5 posiłków dziennie plus biegałam trochę oraz ćwiczyłam z Mel B;) to pomogło zrzuciłam 25kg!