Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CIĄŻA

Polecane posty

Gość gość

Hej Kobietki. Piszę żeby się troche wyzalic a moze ktos tez tak ma? Jestem zalamana bo od lutego staramy sie o drugiego dzidziusia i nic :( najgorsze w tym wszystkim jest ze zwierzylam sie siostrze iz chcemy drugie maleństwo na co ona że w sumie sama by chciala i wyobrazcie sobie ze ona wlasnie oznajmila mi ze jest w ciąży :( życie jest takie niesprawiedliwe :( Obecnie jestem na duphastonie bo mialam nieregularne miesiaczki ale czy to cos pomoze? Kobiety podbudujcie mnie trochę proszę :(

Gość gość
Życie jest niesprawiedliwe, bo 5 miesięcy starasz się o ciążę, a twoja siostra w niej jest? Czekałam na dziecko 5 lat, siostra zaliczyła wpadkę, przez moment pomyślałam że los okrutnie sobie ze mnie kpi, ale potem stwierdziłam że to idiotyzm tak myśleć, 2 tygodnie później okazało się ze ja też jestem w ciąży. Zrób porządek z hormonami i ciesz się, ze masz jedno dziecko, a drugie prędzej czy później też się pojawi

Gość gość
W sumie racja. Musze zmienic tok myslenia bo inaczej nic z tego nie wyjdzie . Tylko ze trudno mi , kiedy mam wrażenie że jest dumna z tego że udało jej sie predzej i doslownie ciagle dzwoni jakie ma objawy itd to dolujace. No ale nie moge sie tak przejmowac przyjdzie kolej i na mnie. Mam juz jedna swoja iskierke na druga przyjdzie tez czas.

Gość gośćmisia
Czesc,widze sporo tematow na temat ciazy,ja odstawilam pigulki3lata temu,zastanawiam sie,czy wogole zajde w ciazy,kazdy miesiac juz jest dla nas wazny,moze za dlugo bralam te pigulki,niewiem co robic

Hej, to i ja sie troche wypowiem. Staralismy sie o dzidzie dwa lata i nic, bralam inofem i chyba to on mi pomogl po 3 miesiacach zaszlam w ciaze :-) mam jeszcxe prawie cale opakowanie, jesli bedziesz chciała moge Ci wyslac :-) a co do tabletek, moja koleżanka odstawila i po 2 miesiącach zaszla. Synek jest zdrowy i ma juz 3 latka :-)

Gość gośćmisia
A co to jest ten inofen,czy to bez recepty mozna dostac,jestem moze smieszna,ale oboje pragniemy dziecka,niewiem co jest grane mamy8 latka,ale mimo to chcieli bysmy miec jeszcze jedno,jesli sa jakies srodki dostepne bez recepty,choc troche wspomagajace zajscie,brali bysmy oboje

Gość gość
Co to jest 5 miesięcy. Tyle co nic. Kochaj sie z mężem regularnie. Nic nie licz i nic nie odwalaj. Jestes histeryczka. Po roku starania można stwierdzić że jest coś nie tak. Każdy lekarz wyśmieje Cię jak zaczniesz opowiadać ze długo sie starasz. Ja starałam sie po kilka miesięcy i 2 razy poronilam. Teraz staram sie juz 6 miesięcy i nic. Trudno. Lekarz mowi ze staram sie krótko i po roku dopiero można stwierdzić ze cos jest nie tak i zacząć podawac leki czy na poważnie szukac problemu.

Gość gość
Po 2 poronieniach lekarz nie widzi problemu?

Gość gość
Problem z utrzymaniem ciąży nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę

Gość gość
I tu się mylisz, bo zaburzenia prolaktyny czy progesteronu maja wpływ na jedno i drugie

Gość gość
A to jest temat o problemie z zajściem w ciążę. Minimum rok trzeba się strać aby stwierdzono problem w tej sferze.

Gość gość
Nie mam z tym problemu. Wszystkie badania sa ok. Zreszta nie zajmujemy się moim problemem. U mnie jest nim nadczynność tarczycy i okropny stres w pracy.

Gość gość
A uważam że autorka histeryzuje

Gość gość
Nie histeryzuje. Na dodatek jakos moj lekarz sie przejal tym ze nie moge zajsc w ciążę tymbardziej ze jedno dziecko juz mam. Staramy sie od lutego czyli 8 miesiecy a z tego co wiem to juz po pol roku staran i kochania sie bez zabezpieczenia trzeba zgłosić sie do lekarza na badania bo to swiadczy o tym iz jest jakis problem. U mnie tym problemem jest brak miesiaczki a co za tym idzie brak dni plodnych. Teraz biore duphaston i wedlug wyliczen od jutra mam dni płodne oby sie udalo ! Moze Pani mnie nazywac histeryczka prosze bardzo , ja nie widze w tym nic zlego ze chce wrecz pragne zostac mamą po raz drugi.

Gość gość
Przepraszam wrzesień zaczął 8 miesiac starań.