Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana antykoncepcji. Proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Od 3 lat zmagam się z trądzikiem, raz lepiej raz gorzej, w zasadzie od ostatniego roku stan mojej cery bardzo się poprawił, jednak przed wakacjami czułam że moja cera się nico pogarsza, poszlam do ginekologa ze wzgledu na ból jajnika, ale chcialam rowniez tabletki antykoncepcyjne, ze wzgledów oczywistych, ale myslałam ze poprawią mi cere. Dostałam tabletki Artilla, po tygodniu stosowania moja cera znacznie sie pogorszyła, powstało mi dużo takich pryszczy podskórnych na żuchwie, ktore bardzo długo sie goiły, było mega słabo załamałam sie powoli psychicznie i postanowiłam je zmienić poszłam do ginekologa i ten przepisał mi OC-35 zapewniając ze gdy zaczne je stosować to na mojej cerze nie bedzie zadnego wysypu na samym poczatku. Skonczyłam drrugie opakowanie Artilla i cera była w miare dobra , ale po 7 dniowej przerwie zaczęłam brać OC-35 niestety widze ze powychodziło mi na wierzch kilka pryszczy :( niby nie ma tragedii, ale za tydzien ide na wesele, sądziłam że po ok miesiacu stosowania, bedzie lepiej niestety musze wyleczyc to co mi wyskoczyło, dość szybko sie to goi, ale boję się ze to nie koniec, doradzcie mi prosze czy mam sie czym obawiać, czy znowu mnie wysypie i nastąpi ten czas ''oczyszczenia'' skory, lekarz powiedzial ze po 2 miesiacach powinnam widziec wieksze efekty, a po miesiacu juz cos powinno sie dziać. Biore je bodajze 8 dni i nie jest super. Myslicie ze mam sie czym martwić, czy to tylko stan przejsciowy? Prosze bo znacznie mi to rujnuje psychike :( I jeszcze jedno pytanko, czy antykoncepcja powinna działac normalnie po tej 7 dniowej przerwie, czy powinno sie stosowac dodatkowe zabezpieczenia ?

Gość gość
Moim zdaniem musisz poczekać, może minąć kilka miesięcy zanim Twój organizm przyzwyczai się do hormonów. Jeśli trądzik będzie się utrzymywał dłużej niż kilka miesięcy odwiedź po prostu dermatologa. Po 7 dniowej przerwie zaczynając nowe opakowanie jesteś zabezpieczona.

Gość gość
czyli po 7 dniowej przerwie zmieniając antykoncepcje jestem nadal zabezpieczona :) super bardzoo się cieszę za odpowiedz

Gość gość
a na co chcesz zamienić tabletki?W poście nie wspomniałaś nic o zmianie... jeśli zmieniasz na plastry, krążki, spirale lub tabletki z inną dawką hormonów to zapytaj ginekologa, bo zdaje się, że w niektórych przypadkach trzeba się dodatkowo zabezpieczać

Gość gość
napisałam ze zmieniam tabletki artilla na oc 35 i wziełam do konca arrtille zrobilam 7 dni przerwy i teraz biore oc 35 i chodziło mi o to czy od samego poczatku stosowania oc 35 jestem zabezpieczona normalnie czy slabiej ?