Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaburzenia miesiączki

Polecane posty

Gość gość

witajcie. ostatnio dzieją sie ze mną dziwne rzeczy. w lipcu nie dostałam w ogóle okresu. w kolejnym miesiacu, dostałam go w drugim tygodniu, i pozniej jeszcze raz 31go sierpnia , czyli... drugi raz w tym samym miesiącu? co to moze oznaczac? (moje cykle są raczej nieregularne, choc oscylują około 30 dni.)

Gość gość
Masz pewnie jakieś zaburzenia hormonalne. Powinnaś udać się do ginekologa w celu ich uregulowania. Potem możesz zacząć sama wyznaczać sobie fazy cyklu, dzięki temu sama szybciej będziesz mogła wychwycić różne anomalie.

Gość gość
Już zapisałam się na wizytę, dzięki za radę. A powiedz mi jak można prawidłowo wyznaczać fazy cyklu?

Gość eunikaa
ja też swego czasu miałam bardzo nieregulane miesiączki, do czasu aż nie zaczęłam brać tabletek antykoncepcyjnych, teraz biorę belarą a okres pojawia się jak w zegarku równo co 28 dni.

Gość gość
metod jest kilka. Najskuteczniejsza jest chyba objawowo-termiczna. Jesli będziesz mieć jakieś wątpliwości w interpretacjach to zawsze możesz sobie kupić specjalny tester np afrodytę.

Mnie też się miesiączka unormowała od czasu kiedy biorę Vixpo. Powinnaś iść do lekarza i poprosić o skierowanie na badania hormonalne. A masz jeszcze jakieś zaburzenia zdrowotne, typu trądzik, zbyt duże owłosienie itp?

Gość gość
poczytałam trochę o tej afrodycie, bardzo mnie zainteresowała. Staramy się obecnie o dziecko, ale moje cykle nie są do końca regularne. Sądzicie że ten mikroskop sprawdzi się w takim przypadku?

Gość gość
Tak, bo jest wielokrotnego użytku i nie odczynników chemicznych. Dzięki temu możesz mieć pewność, że nie ma w nim co nie zadziałać.

Gość gość
Dzięki za radę :) Kupiłam go w zeszłym tygodniu i teraz czekam na pierwsze "paprotki"