Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

michalina1225

Nadwrażliwość zębów

Polecane posty

Cześć, proszę Was o pomoc może coś poradzicie. Od jakiegoś czasu mam bardzo wrażliwe zęby i trochę bolące dziąsła. Nie da się wypić nic gorącego nie mówiąc już o zimnym. Tragedii nie ma ale bardzo to uciążliwe. Pomóżcie. Pozdrawiam.

Gość gość
Na nadwrażliwe zęby dobra jest pasta sensodyne. U mnie się sprawdza.

Gość gość
Polecam pastę kin na nadwrażliwość.

Gość gość
Też borykam się z tym problemem. Używam pasty elmex . Możesz dodatkowo trochę pomóc swoim zębom płucząc je szałwią.

Gość gość
Ja też używam pasty Elmex zielonej.

Gość gość
Ja używam pasty od mojej dentystki kin sensi i jestem zadowolona z efektów! polecam :)

Gość gość
najlepiej lekarza zapytaj albo idź do apteki,na pewno ci doradzą, odradzam marketowe pasty

Gość gość
Przyczyną jest nieprawidłowe szczotkowanie. Kup sobie soniczną szczoteczkę z małą główką(nie musi być droga). Problem po jakimś czasie zniknie. Znów będziesz mogła płukać zęby lodowatą wodą. Sprawdzone und potwierdzone. Ilekroć zdradzę elektryczną na dłużej manualną problem wraca. No nie umiem myć zwykłą szczoteczką. Ciężko złe nawyki wykorzenić.

Gość gość
Nadwrażliwość zębów jest naprawdę okropna! Jest to straszny ból. Nie da sie go porównać z niczym innym. Stosuję teraz pastę specjalistyczną od http://dentaidpolska.pl/ i naprawdę widzę różnicę. Działa i to jest najważniejsze.

Gość gość
Strasznie bolały mnie zęby, ta nadwrażliwość mnie okropnie męczyła, ale na szczęście podczas wizyty w http://www.medidens.pl/ dentysta zalakierował mi zęby i jest teraz już naprawdę bardzo dobrze.

Gość gość
Ja stosowałam specjalne pasty na nadwrażliwość, ale możesz jeszcze sprawdzić na portalu medycznym http://sanitera.pl

Próbowałaś może past do zębów na nadwrażliwość ? Ja stosuję Sensodynę i sobie chwalę

Gość gość
Warto zastanowić się nad kupnem szczoteczki sonicznej. Sama zawsze miałam problem z nadwrażliwością zębów i dziąseł, ale odkąd kupiłam szczoteczkę soniczną od Panasonica, problem zdecydowanie zmalał. :) poza tym czystość jamy ustnej zdecydowanie się poprawiła.

Gość gość
U mnie bardzo pomogło wymienienie zwykłej szczoteczki na soniczną. Mam Panasonica i jest bardzo delikatna dla dziąseł. Dla mnie super.