Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka pasta do zębów z aparatem?

Polecane posty

Gość gość

Cześć od kilku tygodni noszę aparat czy muszę używać jakiejś specjalnej pasty czy wystarczy zwykła którą używałam do tej pory??

Gość gość
Dla osób, które noszą aparat ortodontyczny są specjalne pasty. Najlepiej, żeby twój ortodonta wskazał Ci, która będzie dla ciebie najlepsza.

Gość gość
Zgadzam się. Dla osób noszących aparaty są specjalne serie produktów. Zarówno płyny jak i pasty do zębów. Zapytaj lekarza lub po prostu w aptece.

Gość gość
Ja mam aparat i stosuję pastę kin z serii ortodontycznej, taka płynna miętowa! Mój ortodonta i mi polecił i jestem zadowolona :)

Gość gość
mnie ortodonta zabronił jedynie wybielających

Gość gość
ja od dłuższego czasu stosuję pastę kin,mnie pasuje i jestem bardzo z niej zadowolona,ale musisz wypróbować co będzie dobre dla ciebie

Cześć. Na rynku jest tego do wyboru do koloru, ale rzeczywiście najlepiej używać serie, czyli pasta plus płyn. Faktycznie, o wybielaniu w tym czasie nie ma mowy. Mój dentysta też mi tak powiedział.

Gość gośćP
Cześć, ja podobnie jak większość z was tutaj noszę aparat i też miałam problem z wyborem pasty, aż w końcu podczas wizyty u dentysty zapytałam o to. Pani stomatolog wymieniła kilka nazw ale poleciła mi pastę orto kin a w aptece kupiłam też płyn z tej samej linii. Naprawdę fajna rzecz. Polecam.

Gość gość
ja mylam zwykla pasta i nic zlego sie nie stalo. zmienilam tylko koncowke szczoteczki elektrycznej na ortodontyczną

Gość gość
Lekarka powiedziała mi, że każda pasta, która zawiera fluor będzie odpowiednia. Też używam pasty i płynu kin i jestem zadowolona.

Gość gość
up