Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starsza kobieta okrzyczala mnie na przystanku

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 miesiącu ciąży, zdrowej z leciutko zaokrogladym brzuszkiem ( moja ciąża nie jest bardzo widoczna że względu na moja nadwagę) Chodzenie nie sprawia mi trudności i pokonuje kilometry do sklepu sama. Dzisiaj wracając że sklepu postanowiłam podjechać autobusem bo miałam cięższe zakupy niż zawsze, a niestety zakupy musiałam zrobić i sama. Usiadłam więc na ławce na przystanku, która była juz zajęta przez starszyzne i czekając na autobus przyszła na oko 50 lat kobieta i stanęła nademna abym jej ustąpiła miejsce. Nie zrobiłam tego i zaczęła gadać pod nosem jaka to ja jestem niewychowana i bezczelna. Nie wiedziałam jak się zachować. Przyjechał pierwszy lepszy autobus i zwyczajnie uciekłam. Czuję się urażona i pokrzywdzona dzisjesza sytuacja :(

Gość gość
Wstrętny babsztyl. Ale mogłaś odpowiedzieć jej na tą pyskówkę, że jesteś w ciąży i nie czujesz się za dobrze i nie życzysz sobie aby odzywała się do Ciebie w tak niekulturalny sposób. Ale zwykłe Spier... stara babo - równiez zdałoby egzamin :D

Gość gość
Miałam podobną sytuację ale muzy w samym autobusie, jakaś baba koło 50 mnie opieprzyła że siedzę, ja mam chory kręgosłup, a tamta baba nie wyglądała na jakąś umeczoną albo inwalide.

Gość gość
'baba','okrzyczala'-ale slownictwo.

Gość gość
no i dobrze zrobiła, grubasie

Gość gość
A po co zachodzilas w ciaze majac nadwage? najpierw nalezy schudnac potem zachodzic, nie chce byc zlosliwa ale tak ci kazdy lekarz powie ciaza z nadwaga nie jest dobra ani dla ciebie ani dla dziecka

Gość gość
Starsza kobieta w wieku 50 lat :-D

Gość gość
14.30 rozumem ze ty jeździsz na wozku inwalickim?

Gość gość
A mi szkoda dziecka ze bedzie mieć matkę na która nie może liczyć bo jak ktoś je bedzie mieszał z błotem to mama ucieknie :-( Autorko nie musisz sie zniżać do chamstwa tej kobiety ale mogłaś jej normalnie odpowiedzieć " proszę mnie nie obrażać, nie ustąpię pani bo jestem w ciazy." I olać kompletnie dalsze gadki...

Gość gość
bo to jest tak,że jak nas ktoś chamstwem zaskoczy to nie wiemy co odpowiedzieć,dopiero potem dochodzi do nas ,że m,oglismy powiedzieć to czy tamto

Gość gość
Starsza kobieta w wieku 50 lat to tylko w Polandii .

Gość gość
Nie przejmuj sie, stare babska oczekują szacunku a same zachowują sie jak jakieś wsiury nie mówię że każda ale wiele z nich to po prostu wredne babsztyle. Przypomniała mi sie sytuacja z lipca gdy szłam przez miasto w krótkich spodenkach, siedziały dwie babcie i ta jedna do drugiej patrząc na mnie "dupsko na wierzchu" jak ją opieprzyłam to mało nie spadła z ławki, i tobie też tak radzę autorko na przyszłość, po prostu odszczekaj bo nie jesteś psem żeby cie tak traktować.

Gość gość
16:31 A co może młoda laska? :D szczególnie z tą menopauzą i twarzą całą w zmarszczkach ;)