Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie znać angielskiego to dno

Polecane posty

Gość gość

Nie pojmuje jak w dzisiejszych czasach można nie znać angielskiego??? Przecież to podstawa wszystkiego. Nie mówię o jakiś babuszkach 70+ no ale w przedziale 18-60 powiedz coś po ang. to w co drugim przypadku jest yyyyyyy eeeee aaaaa :o nikt was do nauki nie zmusza ale to po prostu żenada, takie rzeczy to tylko niziny społeczne, łyse pały i mendy potrafią :o

Gość gość
Fakt

Gość gość
Ale pierdolisz. Sam einstein nie miał głowy do języków, podobnie jak ja. Jednemu języki przychodzą łatwo, innym trudniej i trzeba się z tym pogodzić a nie jojczyć, i podwyższać swoje ego jak baran i się cieszyć, że się zna język angielski.

Gość gość
18:06 Kurwa a w jakich czasach żył Einstein? Angielski to nie jest jakiś chiński czy arabski żeby sie nie nauczyc nawet nie mając do tego głowy

Gość gość
autorko, ty sie lepiej ucz rosyjskiego:D powinno sie znac język swoich sąsiadów, niz jakiś anglikański hueheuhehueh, jankesi nas zawsze dymali i ja mam sie uczyć ich języka???? chyba żarty

Gość gość
Ja pierd... Jak się nie ma głowy do języków, albo do czegoś, to choćbyś ile nie kuł do łba, uczył się, to rezultaty będą i tak kiepskie. Trzeba zrozumieć, że każdy ma inne predyspozycje i nie pierdolić jak cep i czuć się lepiej, jak każdy matoł, który chcę się poczuć lepiej. Co mnie obchodzi kiedy żył Einstein, dzisiaj jak i kiedyś ludzie nie znali języków jak i byli ci, którzy znali i mieli do tego dryg.

Gość gość
Może inaczej: nie znać żadnego języka obcego to dno. Są ludzie, którzy nie znają anglika, za to znają świetnie np.francuski, hiszpański albo niemiecki.

Gość gość
Ja nie znam żadnego dobrze języka obcego i nie mam ambicji się uczyć żadnego, bo do szczęścia nie jest mi to potrzebne. Żyję gdzie żyję i nie mam zamiaru wyjeżdżać za granicę. Ogólnie jestem leniwy i nie lubię się uczyć czegoś co mnie nie interesuje.

Gość gość
Co cie cudze sprawy obchodzą nie masz zajęcia bezrobotna krowo.

Gość gość
Niezłe macie wymówki, Einstein to sto lat za murzynami a teraz szkoła internet telewizja wyjazdy kursy i dukać yyy ee :D jesteście leniami bez ambicji ale lepiej sobie tłumaczyć że nie ma sie głowy, mózgu przy okazji też :D

Gość gość
gość dziś Ja nie znam żadnego dobrze języka obcego i nie mam ambicji się uczyć żadnego, bo do szczęścia nie jest mi to potrzebne. Żyję gdzie żyję i nie mam zamiaru wyjeżdżać za granicę. Ogólnie jestem leniwy i nie lubię się uczyć czegoś co mnie nie interesuje. x gościu, święta racja, a taki jankes myslisz qrwa ze on sie języków uczy? on ma to w dvpie, zyje tam gdzie zyje i mu dobrze i jeszcze ma wysokie mniemanie o sobie, my tez powinnismy do tego dążyc, a nie miec ciągle jakies kompleksy🖐️

Gość gość
Tak, jestem leniem bez ambicji zawodowych, za to interesują i pasjonują mnie ciekawsze rzeczy od języków.

W zasadzie to kumam nieźle po angielsku ale w sytuacjach, kiedy jakiś zagraniczniak chce czegoś ode mnie udaję, że nic nie rozumiem. Kiedy byłem za granicą to właśnie Anglicy dosadnie wbili mi do głowy, że jeśli jestem u nich w kraju, to mam porozumiewać się w ich języku. Mieli rację, więc jako człowiek przyznający rację mądrzejszym uwazam, że jak ktoś przyjedzie do Polski powinien umieć, lepiej czy gorzej, dogadać się po polsku albo niech tłumacza sobie wynajmie

Gość gość
Gość dziś 18:19 I takie podejście mi sie podoba bo wprost mówisz że jesteś leniwy bez ambicji do uczenia tego a nie szukasz jakiś głupich wymówek jak reszta :)

Gość gość
a ty autorko jedz sobie na zmywak -tam sie posługuj swoją wyuczoną "poprawną angielszczyzną" :D🖐️

Gość gość
18:23 Autorze jak już ;) Nie mierz wszystkich swoją miarą :D

Gość gość
No wy to macie wszystko i wszystkich w d***e ale rzeczy z zagranicy czy kasa z unii jest spoko ;)

Gość gość
Ang jest jezykiem uniwersalnym, I kazdy powinien sie jako tako nim poslugiwac, zeby bez problemu podrozowac, latac, dogadac sie, pomoc,wezwac pomoc itp.

Gość gość
nie jestem osobą nieznającą tego języka, no ale bez przesady, to jest język hegemona, ktos to narzucił, uwazam, zę to nie jest w porzadku. Język uniwersalny moznaby dopiero stworzyc, żeby nie był on językiem ktoregokolwiek narodu.

Gość gość
No tak ktoś przyjeżdża na dzień do polski i ma sie uczyc od gory do dolu jak sie dogadac bo jasnie hrabie sa u siebie, dobrze ludzie zagranica np w Holandii takich problemow nie robia ;)

Gość gość
Czy to w porzadku czy nie- to nie ma znaczenia. Faktem jest, ze uznawany jest za jez. uniwersalny ( programy komp, raporty, agencje informacyjne, uniwersalne tlumaczenia, oprogramowania, studia, nazwy, nawet memy I frazy)

Gość gość
Sam jesteś dno. Polacy nie gęsi swoj język maja słyny cytat! Kto do jakiego kraju jedzie to niech ten sie stosuje do kultury i obyczajow anie na odwrot. To goscie maja sie stosować do włascicieli domu a nie dom do gosci!! Gdzieś mam j.angielski. Jestem Polakiem i jestem ztego dumny!! Bo mowie po Polsku anie po gęsiemu.

Gość gość
Polska ptasio-mowa to wstyd. Nikt tego języka nie używa na świecie i jest powszechnie uważany za nieprzyjemnie brzmiący język z tymi swoimi zagmatwanymi prawidłami gramatycznymi. Co innego angielski którym wszędzie się można porozumieć. Swiatowa literatura, muzyka i świat techniki wszystko jest po angielsku. Nie znać angielskiego to tak jak nie umieć posługiwać się telefonen czy internetem. Tacy ludzie należą do ubiegłego wieku.

Gość gość
zaloze sie ze autor tego tematu sam nie zna porzadnie angielskiego

Gość Argen
Język uniwersalny moznaby dopiero stworzyc, żeby nie był on językiem ktoregokolwiek narodu. x takie języki już są jak np. esperanto.