Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zzzaneta

Brak kontaktu i zainteresowania rodzicami

Polecane posty

Gość Zzzaneta

Cześć dziewczyny Wychowuje coreczke która ma ponad 9 miesięcy. Jakos wcześniej nie zwracalam na to uwagi ale nie skupia na mnie wzroku, na mezu tez. A jesli juz to wtedy kiedy do niej cos mówie lub zwracam uwagę ze czegos nie wolno. Kiedy wolam ja po imieniu odwraca się ale na chwilę. Jest zainteresowana zabawkami, przyglada się ich szczegolom. Kupiliśmy jej ksiazeczki z twardymi grubymi stronami, chetnie je przegląda nawet sama (umie przewracac kartki). Rzadko kiedy wskazuje palcem kiedy pytam zeby pokazala na obrazku krowke itp. Jak ja karmie tez na mnie nie patrzy mimo że do niej mowie. Ale kiedy powiem 'am' otwiera buzię wiec chyba rozumie. Raczkuje od kilku dni, kiedy sie uderzy placze i uspokoja się kiedy wezmę ja na rece. W lustro juz nie chce patrzeć z takim zainteresowaniem jak wczesniej. Martwi mnie ze patrzy na wszystko dookola kiedy mam ja na rekach. Nie przychodzi do mnie, nie zaczepia. Reaguje płaczem gdy wyjde do łazienki, kiedy jestesmy z mężem w kuchni, przychodzi do nas. Czytalam ostatnio trochę o autyzmie i podobno brak kontaktu jest pierwszym sygnałem do dalszej obserwacji. Macie podobne doświadczenia?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować