Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to nie za szybko na wywoływanie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem już po terminie ( 4 dni ) leżę w szpitalu od 5 dni ( dzień przez terminem) z usg. Szyjka skrócona rozwarcie na dwa centymetry główkę maleństwo ma wysoko ale mówią że wszystko ładnie się przygotowuje tylko powoli.. Stwierdzili że w poniedziałek coś zaczną robić bo za dlugo tu czekam. A później że jest jeszcze czas. Czy to nie będzie za szybko? We wtorek będzie 41 tygodni. Czy nie lepiej żeby zaczekali aż samo mnie chwyci? Czy nie zaszkodzą dzidzi? Czuję ze po prostu chcą się mnie pozbyć :// czy po oxy skurcze bolą bardziej??

Gość gość
U mnie 7dni po terminie mieli wywolywac. A w przed dzień w nocy urodzilam, chyba ze stresu :D

Gość gość
A ja się boję że skoro dzidziuś nie wychodzi to jeszcze czas.. Za szybko tu trafiłam ale bałam się bo dostałam boli

Gość gość
Zaszkodzic nie zaszkodza bo dziecko donoszone ale porod wywoływany ponoc bardziej bolesny. U mnie samo sie rozkrecilo 4 dni po terminie i oxy dostalam tylko by wypchnac dziecko. Wczesniej tez mialam silne przepowiadajace ale czekalam az bylam pewna ze to juz.

Gość gość
wiesz, nie jest powiedziane,ze po pierwszej probie oxy pojdzie. ja wprawdzie nie bylam po terminie,ale niecaly tydzien przed zaczeli wywolywac. lezalam i lezalam i nic. trzy proby byly , za trzecia przebili mi pecherz plodowy. i przez to byla rzeznia, jak o 10 poszlam na porodowke to skonczylam dopiero 1:11. użyty był próżnociąg, bo od tej ilosci oksytocyny zatrzymała mi się akcja porodowa i nie miałam już siły, brakowało mi tlenu(jestem astmatyczką). Było ciężko. Ale na pocieszenie dodam,że warto było :)

Gość gość
Możesz przecież wrócić do domu jeżeli z dzieckiem wszystko w porządku. A jeżeli czujesz się pewniej w szpitalu bez Twojej zgody nie mogą przyśpieszyć porodu. Z tego co opisujesz nie ma żadnych przesłanek do przyspieszania. Robili usg? Jak waga dziecka?

Gość gość
Wywoływany poród boli 1000% bardziej niż naturalny ,wiem co mówię bo mam porównanie...syna rodziłam normalnie i skurcze były znośne ,parte 30min i syn był na świecie.Z Oksy skurcze straszne,nie wiedziałam co się dzieje,traciłam przytomność..parte z godzinę miałam masakra i rzeźnia...jak możesz to poczekaj

Gość gość
Niech zbadają ci wody płodowe jak są czyste ,poczekaj ...robią ci ktg i usg więc będzie ok.

Gość gość
A na co chcesz czekać? Na zielone wody plodowe czy jak dziecku tętno zacznie spadać? Do 42 tyg czeka się według wyliczeń z om a jeśli według usg ciąża jest młodsza np 2 tyg to by wyglądało że urodzilabys w 44. W książeczkę zdrowia dziecka zawsze pisza skończone tyg według om i nigdy nie czeka się dłużej niż do 42 bo później to już ogromne zagrożenie. Zazwyczaj pierwsze próby wywołania se jeszcze przed końcem 41

Gość gość
Nie musisz zgadzać się na przebicie pęcherza bez jakichkolwiek skurczy, bo to jazda bez trzymanki poten jest. Przebicie pęcherza ma sens, jak ma sie jakieś skurcze, a jeśli się ich nie ma, nie musisz się na to godzić.

Gość gość
Waga niby 3550 ale wiadomo może się mylić. Niby jest wszystko ok tylko dziecku tętno spada zawsze miała 140-160 a wczoraj nawet 77 99 i szybko rosło do 115 120 pocieszali że jest ok ale się martwię

Gość gość
Dziecko ma takie skoki tętna, a ty chcesz czekac. Wiesz co? Jestes glupia i widocznie masz gdzies swoje dziecko

Gość gość
Ale pieprzysz...

Gość gość
Lekarze nie chcą robić cesarki . Mam dziecko zamęczyć naturalnie?

Gość gość
Ty wogole chcesz to dziecko mieć żywe? Ogarnij się babo. Oxy masaż szyjki i pójdzie a nie cesarke. Ja nie wiem co Wy byście baby zrobiły bez tych cesarek

Gość gość
Glowki nie ma jeszcze w kanale a ja skurczy i Male rozwarcie do tego te skoki tętna. Serio mam ją męczyć sn?

Gość gość
Główka do kanału wchodzi dopiero przy partych. I wtedy już się nie da cesarki. Nie masz żadnych najmniejszych podstaw do cesarki