Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty na mnie

Polecane posty

Gość gość

Alimenty trzeba płacić do 26 roku życia czy tylko do czasu nauki? Mój tata zarabia 4 tys czy sąd może podnieś i alimenty? Obecnie dostaje 800 zł. Proszę o odpowiedź.

Gość zzz Zniecierpliwiony
Przecież można się uczyć i 100 lat lub więcej.. Kto mi zabroni. Twój ojciec to jest głupi ,że w ogóle płaci. Ja jutro idę na nauki . Zażądam alimentów , mam już powyżej 80. Ojciec 110 , matka 100 .

Gość gość
Jak to dobrze.ze nie ma sie za ojca takiego deeebila jak zzzZniecierpliwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Juz znana z nienawisci do corki z pierwszego malzenstwa Beatke,ktorej to corce tata placil te slynne 700 zlotych wyprowadziles na prawne manowce .ZAMKNIJ SIE WRESZCIE DZIADU KAFETERYJNY. Honoru nie masz jak p*****ly i nienawiscia ziejesz do kobiet,bylych zon czy dzieci.Chory umysle.

Gość gość
A ktoś odpowie na moje pytanie?

Gość gość
Chyba odpowiedź już dostałaś. Jakiej oczekujesz?

Gość gość
Jak się nie uczysz, to do 18-tego roku życia. Jak się uczysz, to do 26-tego roku życia.

A gdzie jest taki przepis? ,Że jak się uczy to alimenty do 26 lat . Proszę wskazać ten przepis. W USA alimenty są do 18 lat . Nieważne czy się uczysz czy nie.

Gość gość
zniecierpek a w Papui Nowej Gwinei są do 13 roku życia... co ty na to? :D

Gość gość
Jajco! Gupia peesdo :) Autorko - QRWA!!! Ręce mi opadły!! Na takie ścierwo jak ty to nawet kropli spermy szkoda. A co dopiero 800 zł!!!!

Gość gość
Może ty zaczniesz płacić swojemu ojcu za to że zamiast spuścić sie na patelnie, to... nieopacznie powołał cie do życia???

Gość gość
Komentarze dno i dwa metry mulu !!!! Autorko.alimenty naleza ci sie do czasu trwania nauki.

Gość gość
gość dziś -> może i dno. Ale dwa metry mułu to twój komentarz !! ZERO wiedzy posiadasz :);):)

Gość gość
Za to ty i zniecierpek posiadacie muuultum wiedzy,tylko nie z tej planety i epoki.

Gość gość
"alimenty naleza ci sie do czasu trwania nauki. " Jak będzie się uczyła do 40-ki, to też dostanie alimenty? A może do 60-ki? :)

Gość gość
Czas nauki,najdluzej do 26 roku,w trybue dziennym,gdy nie mozesz sie samodzielnie utrzymac.

Gość gość
16'12,napisz odpowiedz z sensem prawnym a nie polemizuj z niedokladnymi odpowiedziami.Czaisz?

Gość gość
Ja czaję, ale ty nie.:) Alimenty na pasożyta to temat złożony i dość skomplikowany. Ale jak się postarać, to można pasożyta posmarować masłem, złapać za dope i wyrwać. Razem z pustym łbem ;) Polecam lekturę KRiO i KC. + wyroki SN. (nie)Powodzenia :);):)

Gość gość
"Czas nauki,najdluzej do 26 roku,w trybue dziennym,gdy nie mozesz sie samodzielnie utrzymac. " A gdzie jest napisane o tym 26 roku? W twojej peeździe, że nikt o tym nie czytał? :);):)

'''''''' gość dziś Komentarze dno i dwa metry mulu !!!! Autorko.alimenty naleza ci sie do czasu trwania nauki. """""" Proszę wskazać przepisy prawa , które tak twierdzą. Że alimenty należą się do czasu trwania nauki. Ja już wystąpiłem o alimenty bo idę do szkoły, ciekawe czy dostanę i na jakiej podstawie prawnej ? W USA jednoznacznie jest stwierdzone , że alimenty należą się do 18 roku życia .I nie ważne czy się uczy czy nie . Jest dorosły i sam za siebie odpowiada. Rodzice mogą pomóc ale nikt ich do tego zmusić nie może. OSN jest oparte na kodeksie rodzinnym .....komunistycznym w innych czasach. Nie może być zatem wykładnią prawa w czasach obecnych. Zresztą w Polsce sądy nie przestrzegają prawa a do czego są zobowiązane. Mamy teraz przypadek w Anglii , gdzie grupa gówniarzy zabiła Polaka , siedzieli na socjalu / alimentach / , ciągle w barach i naćpani. Poprawność polityczna.

Gość gość
Zniecierpliwiony - wypierdaty do USA. Zostanie u nas więcej swieżego powietrza.