Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona_mama

Długie cykle, wczesna ciąża, lekarz nie daje szans...

Polecane posty

Gość Zaniepokojona_mama

Witam. Nie bardzo wiem od czego zacząć... może spróbuję od początku. Mam juz jedna zdrowa coreczke, ma 4 lata, ciaza i porod bez zarzutow, bez komplikacji. W listopadzie zeszlego roku poronilam w 5 tc, mialam wykonywany zabieg lyzeczkowania, ciąża obumarla. Od maja tego roku staralismy sie z mezem ponownie. Mam długie cykle, trwające od 30 do nawet 58 dni. Ostatnia "normalna" miesiączka była 9 czerwa i trwała 5 dni. Później krwawilam w mniej więcej spodziewanym terminie kolejnej ale... to krwawienie trwało tylko 2 dni, bylismy wtedy na urlopie nad morzem i pomyślałam ze mojemu organizmowi cos sie poprzestawialo i niedlugo dostane normalna @. Do tej pory nie dostalam. 14 sierpnia zrobilam test domowy- pozytywny. 19 sierpnia bylam u ginekologa. Przebadala mnie, zrobila usg... i stwierdzila ze nawet nie moze potwierdzic ze to ciaza, ze "cos tam jest" ale "nie daje temu duzych szans". Zalecila branie duphastonu 2x dziennie przez 10 dni. Po tym czasie czekac 7 dni az wystapi krwawienie, a jesli nie, to zrobic beta hcg i zglosic sie do niej. Jutro mija 7 dzien ktory dala mi na wystapienie ewentualnego krwawienia jesli to nie ciaza. Poki co na krwawienie sie nie zanosi. Mam mnostwo objawow ciazy- pelne nabrzmiale piersi, nudnosci, ciagla sennosc, zmeczenie, nawet odrzucilo mnie od ukochanej kawy. I teraz po tej mojej chaotycznej wypowiedzi...co o tym sadzicie?? Glupia nie zazadalam wyjasnien DLACZEGO ona nie daje temu szans. Mysle tylko ze sugerowala sie terminem.tej ostatniej pelnej miesiaczki z czerwca i dlatego... Czy to mozliwe zeby owulacja.mi sie tak przesunela, zeby okazalo sie ze jestem teraz po prostu we wczesnej ciazy, a tamto dwudniowe krwawienie bylo okresem?? Tylko dlaczego taka dobra pani doktor mogla nie wziac tego pod uwage...? W poniedzialek umawiam.sie na wizyte do niej ale.moze w miedzyczasie...ktos mial podobnie i skonczylo sie dobrze...?

Gość gość
idź na beta hcg -2 razy w odstępie 48 godzin.

Gość Zaniepokojona_mama
Up? Jutro rano zrobie bete, tylko jaki podac termin ostatniej miesiaczki? To ostatnie "normalne" 5dniowe krwawienie w czerwcu, czy te dziwne dwudniowe krwawienie w lipcu...??

Gość gość
Zdaje się, że lepiej orientujesz się o stanie swojego organizmu ,niż ta lekarka. Zmień lekarza

Gość gość
A komu chcesz podawać ta datę? W laboratorium nie trzeba.