Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabawki dla 1,5 rocznego chłopca

Polecane posty

Gość gość

Czym w tym wieku bawiły się Wasze dzieci? Zastanawiam się na kupieniem książek typu księga dzwięków. Mamy serię to ja ci poczytam mamo i syn uwielbia oglądać i słuchać jak wspólnie "czytamy". Zastanawiam się nad plasteliną, ciastoliną? Ale czy to nie za wcześnie? A jeżeli nie to co wybrać na początek? Nie wiedziałam nawet, że jest coś takiego jak piasek kinetyczny. A może farby? Chciałabym wybrać coś sensownego i ciekawego na dziecka w tym wieku. Zastanawiałam się nad cymbałkami czy bębenkiem. Jakaś tablica magnetyczna z obrazkami? Albo karty typu memory na zasadzie oglądania obrazków. Jakieś klocki? Napiszcie co lubią Wasze dzieciaki

Gość gość
Na kredki, czy farbki tomyślę za wcześnie na ciastolinę cz piasek kinetyczny może też. Chociaż kupić coś możesz. To nie kosztuje majątku. Mój syn od początku uwielbiał autka. Według mnie najlepsze to są te ponadczasowe zabawki typu klocki czy piłka. Tym się bawi dziecko w każdym wieku. Sorter też już powinien mieć opanowany mniej więcej.

Gość gość
Autorko u mnie klocki dopiero zaczęły się sprawdzać jak dziecko miało około 3 lat. Różnie to bywa. Książeczki lubi. Szczerze ciężko mi coś doradzić bo moje dziecko jednego dnia uwielbia jakąś zabawkę a potem wręcz nie znosi.

Gość gość
Mój właśnie w tym wieku startował z farbkami (o dziwo, wolał pędzelkiem niż łapkami, chociaż i tak próbowałam), fartuszek do prac plastycznych, stara cerata na podłogę bo tak wolał, i malował. Gorzej było jak zostawało i 20 arcydzieł z których żadnego nie można było wyrzucić... kredki też lubiał, ale z ładnymi kolorami, jednak wolał farbki. Ciastoliną też się zaczął bawić w tym wieku, ale zwykle jako dodatek do innej zabawy- skakały po niej plastikowe zwierzątka i robiły ślady, była ziemią wożoną przez koparkę, obiadkiem w plastikowych garnuszkach, dopiero parę miesięcy później zaczął faktycznie coś z niej lepić, korzystać z zestawów (wcześniej tylko z najprostszej wyciskarki). Tu polecam dobrej jakości dodatki, bo miał też kilka najtańszych zestawów, i o ile można użyć i tak np. kubeczków na lody, to już wyciskacze, cienkie foremki itp po prostu się łamały a to zniechęca. Lepiej mniej a solidne. Na plastelinę jeszcze za wcześniej, zresztą uwierz, ciastolinę łatwiej sprzątnąć :) Instrumenty- jeśli lubi, mój miał dostęp do gitary, ktoś szalony mu kupił flet i gitarę dla dzieci, prawdziwa gitara też była w domu, keyboard i bębny również, ale jego to nie bardzo kręciło, czasem z keyboarda (czy keyboardu?) korzystał. Co nie znaczy że się nie zainteresuje, każde dziecko ma własne upodobania. Mojemu zapał do malowania i rysowania został, potrafi też godzinę czy dłużej bawić się pluszakami (u większości dzieci one tylko kurz zbierają), ciastolina, a teraz już plastelina i modelina- to zabawa na pół dnia. Ale dzieci lubią też zwierzęta (są fajne zestawy farm, zwierzątek itd), pojazdy, lalki... Książeczki też bardzo lubił, serię z obrazkami dla maluchów (te dla najmniejszych i starszych), rymowanki, dużo dzieci lubi też klocki, tablice takie magnetyczno- kredowe, układanki, malowanki- u nas akurat to wszystko poza wspomnianymi książeczkami to były niewypały.

Klocki takie duże plastikowe z kolami, z których może budowac samochody:) i koniecznie nietokstyczne farbki, takie do malowania na szkle, zrobcie sobie własne naczynia, to jest super. może tez kolorowanki z autkami, sa dostępne takie duże i latwo się dzieciom koloruje. synek ma 3 lata a już sobie niezle radzi

Gość Monika6565
A może zabawki z filcu? Niedawno się na nie natknęłam i bardzo mi się spodobały. Tutaj można sobie na nie zerknąć: http://www.hulahop.pl/wiadomosc/zabawki-z-filcu-filcowe-robotki-literki-torebki-zwierzatka/3267/ . Myślę, że to fajna alternatywa dla zwykłych pluszaków. Są bardzo miłe w dotyku i dosyć wytrzymałe, a przy maluchach to bardzo ważne. Tylko zwróćcie uwagę na to, żeby zabawka nie miała żadnych drobnych elementów, ale o tym nie muszę chyba nikomu przypominać.

Gość Izabel_a
Pluszaki, zabawki edukacyjne muzyczne, piłki i tym podobne tematy myślę, na facebooku są takie profile od eksportera zabawek, reig musicales oraz orange toys polska. Możesz sobie zobaczyć tam mają sporo naprawdę ładnych zabawek.

Gość Lencia11
Mój 2letni synek uwielbia układać takie duże puzzle, lubi kolorowanki, czytam mu dużo książek :) wejdź na http://www.pat5.pl/, tam mają dużo ciekawych zabawek, gier dla dzieci :) mają fajne ceny, wszystko dobrej jakości

Gość katpio123
Może jakieś klocki, albo zabawki interaktywne? Ja staram się stawiać na zabawki edukacyjne, ale moja córka ma dopiero 3 mies. i ciężko mi powiedzieć czym będzie chciała bawić się za rok... Tu jest ciekawy sklep z ogromnym wyborem fajnych zabawek: http://krajowy.biz/firma,spritopl , może coś wybierzesz?

Chcesz kupić dziecku nietypową zabawkę? Zainwestuj w dmuchawkę! Zabawa polega na utrzymywaniu lekkiej piłeczki jak najwyżej w górze dmuchając w drewnianą rurkę. Przy okazji ćwiczymy prawidłowy oddech. Takie cudo kupimy na stronie internetowej - http://www.cozacena.pl .

Gość gość
Wszystko takie drogie, ale skąd brać gotówkę? Chciałabym kupić na święta dziecku interaktywny stoliczek, myslalam nad szybka pożyczka. Ktoś cos poleca? Interesuje mnie pozyczka z jak najmniejszym oprocentowaniem

Gość gość
Jak będziesz pierwszy raz pożyczać to na viasms dostaniesz za 0% prowizji, oddasz dokładnie tyle ile pożyczysz