Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość333311107

Waga 6 latki

Polecane posty

Gość gość333311107

Otóż mam 6 letnią córkę i dzisiaj ją ważyłam i wyszło że waży 27,4 kg martwę się że jest trochę grubsza od innych dzieci je śniadanie obiad i podwieczorek w przedszkolu a jak wróci do domu to wezmie sobie z szafki coś słodkiego a 18,30 kolacje a jak jest weekend to śniadanie, potem jakiś owoc w między czasie coś słodkiego obiad potem przekąska i kolacja mamy 6 latków i nie tylko proszę o opinię

Gość gość
A ile ma wzrostu?

Gość gość333311107
Ma 123cm wzrostu

Gość gość
Mniej słodyczy, więcej owoców, a co do wzrostu to jeśli waży 23kg, a ma 123 cm to myślę że jest troszkę szczupła.

Gość gość333311107
gość 22,32 dzięki za odpowiedz ale córka waży 27,4kg a nie 23 :-)

Gość gość333311107
Może ktoś jeszcze napisze swoją opinię :-)

Gość gość
A co ci da nasza opinia. Co mówił lekarz na bilansie? Porównaj siatki centylowe, a wizualnie jest tezsza od rówieśników? Bo czasem waga spora, a na oko dziecko szczupłe. Dla porównania, mój syn ma 5,5 l.wzrost 120, waga 22, na oko -chudzielec

Gość fwerfwef
Sama masa niewiele mówi. Oczy masz, oceń sama. Pewnie masz rację że dziecko już zaczyna grubo wyglądać. Skoro tak, to zastanów się czy nie pchasz w dziecko jedzenia na siłę i jakie jecie obiady. Przedszkolne jedzenie raczej jej nie szkodzi, słodycze okazjonalnie też chyba nie. (Moja 7-letnia córa przy tym wzroście waży 22 kg. Ale zawsze wspominam jak porównywałyśmy się, moja koleżanka i ja, obie tego samego wzrostu i ja, ważąca 5 kg MNIEJ wyglądałam normalnie a ona... (5 kg WIĘCEJ, co podkreślam) na chudzielca (w opinii obserwatorów).)

Gość gość
Moj ma 6 lat, 130 cm i 21,5 kg i jest chudy jak patyk. Nie lubi slodyczy, chipsow, co mnie cieszy ale jest strasznie wybredny co do inych potraw