Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niskie tętno

Polecane posty

Gość gość

5 dni po terminie, mala ma tętno nawet 99,77 zaraz szybki skacze do 110 120 139 . Przy *****ch 160/170 Lekarze twierdzą że wszystko ok jednak ja sądzę że to za malutko :((( Jeszcze jedno.. Jak rozpoznać sączenie się wód?

Gość gośćautorkapytaniaxd
Przy *****ch miało tam być

Gość gość
No nie wiem jak poszłam na ktg i wyszło że tętno skacze raz było 150 a raz 80 to zostawili mnie w szpitalu i już po godz miałam cesarkę bo to podobno niebezpieczne było dla dziecka .

Gość gość
Może być tak, że dziecko przy ktg bardzo dużo się rusza i stąd takie wahania. Jak dziecko szaleje w brzuchu, to głowica nie zawsze łapie prawidłowo tętno, czasem może złapać tętno matki i wychodzą głupoty. Dlatego zapisu ktg, który nie jest prawidłowy nie uznaje się od razu za zły, tylko powtarza się badanie. U ciebie taki zapis był jednorazowy, czy zdarzyło się to kilkukrotnie?

Gość gość
Mnie przy takim tętnie wzięli szybko na cesarkę. Niskie tętno, albo wręcz przeciwnie bardzo wysokie, może oznaczać owinięcie pępowiną, albo początek niewydolnego łożyska. Dziecko dostaje mniej tlenu, co jest bardzo niebezpieczne. Moja córka, jak się okazało, była owinięta 2 razy, a że już w brzuszku było niewiele miejsca, to musiała jej się ta pępowina gdzieś zaciskać.

Gość gość
A co do sączenia wód. Pod koniec ciąży kobiety mają większą ilość upławów, więc mogą to być upławy. Może to też być mocz, bo dziecko uciska moczowody i czasem przy gwałtowniejszym ruchu mocz jest popuszczany mimowolnie, nawet tego nie czujesz. W aptekach są też testy do sprawdzania czy to wody płodowe, więc można sobie kupić. Z domowych sposobów, można sprawdzić też za pomocą paska PH. Wody płodowe mają inny odczyn PH niż mocz. Mocz jest z tego co kojarzę kwaśny, a wody płodowe zasadowe, ale nie pamiętam dokładnie.

Gość gość
U mnie jak były wajania tętna zrobili cesarkę i dobrze bo kto wie jak mogło się to skończyć.a słyszy się różne historie.

Gość gość
Ja poszłam na ktg już prawie w terminie i były skoki tętna,mierzył kilkakrotnie i z miejsca miałam cesarkę ,urodziła się zdrowa córeczka ale odklejało mi się już łożysko i dzięki szybkiej decyzji lekarzy dziecko żyje.

Gość gość
Autorka to jest ta co twierdzi, ze wywołanie porodu w 41 tygodniu to za wczesnie. Widocznie wszystko jej jedno, ze moze miec kalekie dziecko.

Gość gość
Pewne wahania są normą, nawet powinny być, ale chyba tętno nie powinno być niższe niż 120...

Gość gość
Moja bratowa przy takim tetnie miała cc w trybie natychmiastowym. Mi też w takim wypadku zrobiono cc niestety mojego dziecka nie udało się uratować. Nie wiem z jakimi lekarzami ty masz do czynienia